Tekst se nastavlja ispod oglasa
BALTIČKE ukiseljene haringe, švedski specijalitet poznat po specifičnom (ne baš ugodnom) mirisu, dobit će muzej na sjeveru Švedske i to zahvaljujući europskim fondovima.
Muzej će biti otvoren 4. srpnja u Skeppsmalenu, a posjetiteljima će ponuditi povijesni, kulturološki i kulinarski prikaz toga specijaliteta, kao i degustaciju za neustrašive.
Ukiseljena haringa, specijalitet sa sjevera Švedske, potječe iz vremena kad su se haringe konzervirale u rasolu. Ulovljene potkraj proljeća, ribe se stavljaju u bačve u solnu otopinu, nakon nekoliko dana izlažu se suncu na nekoliko mjeseci zbog fermentacije, a zatim se konzerviraju za prodaju. Tradicionalno se jedu potkraj kolovoza, a posebno su poznate po neugodnom mirisu koji se širi nakon otvaranja konzerve.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tek manjina Šveđana priznaje da doista luduje za tim specijalitetom koji se obično jede s kuhanim mladim krumpirom i zalijeva pivom.
Prema švedskoj agenciji TT, Švedska je za izgradnju muzeja dobila potporu Europske unije u iznosu od 1,08 milijuna eura.
Muzej će biti otvoren 4. srpnja u Skeppsmalenu, a posjetiteljima će ponuditi povijesni, kulturološki i kulinarski prikaz toga specijaliteta, kao i degustaciju za neustrašive.
Ukiseljena haringa, specijalitet sa sjevera Švedske, potječe iz vremena kad su se haringe konzervirale u rasolu. Ulovljene potkraj proljeća, ribe se stavljaju u bačve u solnu otopinu, nakon nekoliko dana izlažu se suncu na nekoliko mjeseci zbog fermentacije, a zatim se konzerviraju za prodaju. Tradicionalno se jedu potkraj kolovoza, a posebno su poznate po neugodnom mirisu koji se širi nakon otvaranja konzerve.
Tek manjina Šveđana priznaje da doista luduje za tim specijalitetom koji se obično jede s kuhanim mladim krumpirom i zalijeva pivom.
Prema švedskoj agenciji TT, Švedska je za izgradnju muzeja dobila potporu Europske unije u iznosu od 1,08 milijuna eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati