U zoološkom vrtu u Washingtonu "rodio se" panda

Piše:
nedjelja, 10.7.2005. 08:56
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U zoološkom vrtu u Washingtonu "rodio se" panda MLADUNČE pande veličine paketića maslaca došlo je na svijet u zoološkom vrtu u Washingtonu a radi se o prvoj "prinovi" tog para ugroženih panda koje žive u ZOO-u u glavnom američkom gradu.

Mama Mei Xiang okotila je mladunče u 3,41 po lokalnom vremenu, uz budan nadzor veterinara koji paze na maloga pandu, teškog samo nekoliko desetaka grama, jer su mu prvi dani kritični.

Prethodni par panda iz ovoga zoooškog vrta, pokojna Ling-Ling i njezin Hsing-Hsing, imali su od 1983. do 1989. petero mladih, ali svi su uginuli u prvih nekoliko dana.

Spol novorođenčeta još se tjednima neće znati jer veterinari neće ulaziti u pandin brlog u vrijeme kad se majka i mlado zbližavaju i mladunče gradi imunitet na infekcije.

Divovski pande jedna su od u svijetu najpoznatijih ugroženih vrsta. Mei Xiang i njezin partner i otac mladunčeta Tian Tian na desetogodišnjoj su posudbi. Svako mlado koje dobiju pripada Kini i onamo će ga vratiti nakon što za godinu-dvije prestane sisati.