U2 uvijek korak ispred: Koncert irskih rokera prenosit će se izravno preko YouTubea

Piše:
utorak, 20.10.2009. 19:00
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U2 uvijek korak ispred: Koncert irskih rokera prenosit će se izravno preko YouTubea

Tekst: I.M.L.
Foto: JLP

IRSKI rock sastav U2 će u nedjelju 25. listopada u Los Angelesu održati koncert koji će se istovremeno moći gledati u 16 zemalja preko YouTubea. Koncert će započeti u 20 sati i 30 minuta, a u njemu će, pored losanđeleske publike, moći uživati i obožavatelji iz Australije, Brazila, Kanade, Južne Koreje, Velike Britanije, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Indije, Irske, Izraela, Italije, Japana, Meksika, Novog Zelanda i Nizozemske.

"To je nešto o čemu je bend dugo maštao. Fanovi često daleko putuju kako bi ih čulo, ovako U2 putuju k njima", izjavio je njihov menadžer Paul McGuiness. Bend predvođen Bonom Voxom je u sklopu svoje turneje "360 stupnjeva" nastupio je i u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu su održali dva spektakularna koncerta.

Utjecaj YouTubea posljednjih godina sve više jača, ali i odnosi s glazbenom industrijom postaju sve napetiji. Diskografske i producentske kuće smatraju kako im popularna društvena mreža ne isplaćuje dovoljno za prikazivanje radova njihovih autora, ali istovremeno prepoznaju koliko je važna njihova prisutnost na YouTubeu, prvenstveno za pridobivanje fanova.