Ubojica Johna Lennona: Promijenio sam se!

Piše:
srijeda, 20.8.2008. 14:48
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Ubojica Johna Lennona: Promijenio sam se!

NJUJORŠKA policija pustila je u javnost transkripte novog saslušanja Marka Davida Chapmana, koji je 1980. godine okrutno ubio Johna Lennona. 53-godišnji zatvorenik još je jednom uputio zahtjev za puštanjem na slobodu, ali mu sud u New Yorku to nije odobrio, što bi značilo da će u zatvoru ostati još najmanje dvije godine. Osuđen je na dvadeset godina do doživotne, a u zatvoru se nalazi gotovo 28 godina.

"Shvatio sam da tada, kao 25-godišnjak, nisam cijenio život koji sam oduzeo. Nisam shvaćao da je riječ o ljudskom biću. Osjećam da sam sad, s 53 godine, izrastao u osobu koja shvaća što je zapravo ljudski život i koliko je vrijedan. Promijenio sam se", rekao je Mark David Chapman na saslušanju, u nadi da će konačno okončati svoju zatvorsku kaznu.

Priznao je da je ubojstvom Johna Lennona, jednog od najslavnijih kantautora u povijesti glazbe i pacifista, ubio zbog slave, ali se "već nakon ubojstva počeo osjećati loše". "Htio sam prestati biti nitko i ništa, to je bio moj glavni motiv", priznao je na sudu u New Yorku. Njegovom puštanju na slobodu oštro se usprotivila Lennonova udovica Yoko Ono, kao i brojni fan klubovi, koji su sudu poslali i peticiju.

M.A.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije