UN pokrenuo video igru o pomoći u hrani

Piše:
petak, 15.4.2005. 01:36
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

POGLED na džunglu koju su opustošili pobunjenici mogla bi vas navesti da pomislite da je cilj nove videoigre pucati na sve što se pomakne, ali svrha "Food Force" koju predstavlja Svjetski prehrambeni program (WFP) Ujedinjenih naroda je nahraniti što više osoba.

UN-ova agencija se nada da će ta igra, u kojoj igrači usmjeravaju humanitarne djelatnike do najgladnijih, informirati djecu o teškoćama dostave hrane do onih koji su gladni, posebice u područjima sukoba.

"Tako puno roditelja žali se zbog nasilja i krvi s kojima su njihova djeca tako često suočena u video-igrama. Mi nudimo zabavnu alternativu punu akcije", rekao je u četvrtak glasnogovornik WFP-a Neil Gallagher tijekom promocije igre.

"Food Force" predlaže igračima da pokušaju dopremiti hranu na zamišljen otok Sehylan, opustošen ratom. Treba pronaći gladne, helikoperima dostaviti hranu i pokrenuti poljoprivredne projekte za budućnost. I sve to izbjegavajući neprijateljske snage.

"Da bi komunicirali s današnjom djecom treba se poslužiti najnovijim tehnologijama", ocijenio je Gallagher. Food Force će izazvati zanimanje djece i predočiti im što je glad, koja ubija više ljudi od AIDS-a, močvarne groznice i tuberkuloze zajedno".