Upute navijačima Engleske: Napravite hrvatsku zastavu od engleske i navijajte za Hrvate!

Piše:
ponedjeljak, 3.7.2006. 19:49
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Upute navijačima Engleske: Napravite hrvatsku zastavu od engleske i navijajte za Hrvate!

ISPADANJE sa SP-a itekako boli Engleze, to nije nikakva tajna. Paljbu po reprezentaciji i kultu iste osuli su svi mediji s Otoka, a u ponedjeljak je BBC-ev portal objavio deset savjeta navijačima koji se žele riješiti neželjene engleske zastave.

Milijuni engleskih navijača su nakon ispadanja reprezentacije sa SP-a ostali s gomilom zastava koje su ukrašavale njihove domove i automobile, piše BBC, pa daje svoje prijedloge što napraviti s "neželjenim" zastavama.

Prijedloge nacionalne medijske kuće prenosimo u cijelosti, a vi posebno obratite pažnju na prijedlog jednog posjetitelja BBC-evog portala.

1. Iskoristite ih za brisanje suza. Iako je većina zastava izrađena od sintetičkih materijala, najčešće od poliestera, neke od njih vjerojatno ipak mogu upiti suze.

2. Nastavite ponosno isticati svoju englesku zastavu (prvi dio). Ako vas netko čudno pogleda, objasnite mu da je Engleska još uvijek na SP-u. Subota je bila samo ružan san, grom nikad ne udara dvaput u isto mjesto, u finalu će igrati Engleska i Njemačka. Stavite dlanove preko ušiju i vičite "Naa naa naa, ne čujem te!"

3. Ako ste čitatelj The Suna, napunite zastavama voodoo lutkicu Cristiana Ronalda, "najnepopularnijeg igrača Premiershipa". No, ne palite lutkicu jer poliester zagađuje okoliš kad izgara.

4. Reciklirajte ju. Neka poliesterska vlakna mogu se učinkovito reciklirati.

5. Vratite ju u Kinu. Ionako je tamo izrađena.

6. Ako znate nekoga vještog sa šivaćom mašinom, razmotrite ideju izrade odjeće od zastava. Pošaljite takvu odjeću u neku od zemalja u razvoju.

7. Isperite zastavu i napravite križ Sv. Andrewa, podržite Andya Murraya. U Wimbledonu više nema tenisača iz Portugala, Njemačke, Italije ili Francuske u singlovima. Koga briga za Svjetsko prvenstvo.

8. Nastavite ponosno isticati svoju englesku zastavu (drugi dio). Engleska 14. srpnja otvara Svjetsko prvenstvo u lacrosseu. Što je najbolje od svega, turnir se održava u Londonu (kod Ontarija). Ajmo Engleska!

9. Pokušajte tražiti povrat novca koji ste dali za zastavu. Zakon o trgovini zabranjuje trgovcima da obmanjuju svoje kupce lažnim obećanjima. Svaki trgovac zastavama koji je implicirao da Engleska ima šanse za naslov prvaka morao bi vam u zamjenu dati makar francusku zastavu.

10. Sačuvajte ju za sljedeće natjecanje. EURO 2008 održava se u Švicarskoj i Austriji. Kako će David Beckam vjerojatno napustiti reprezentaciju kako bi provodio što više vremena sa svojom frizurom. Strpite se još samo 705 dana.

Na kraju članka BBC je svoje posjetitelje zamolio da iznesu svoje prijedloge o tome što napraviti s engleskim zastavama, a mi prenosimo prijedlog Sama Strevensa iz New Yorka.

"Izrežite zastavu na kvadrate sukladno širini crvenog križa. Presložite dijelove tako da dobijete crveno-bijelu šahovnicu, koju potom možete koristiti kao stoljnjak, ili kao transparent kojim ćete podržavati Hrvatsku u kvalifikacijama za EP 2008. Bijelim kvadratima koji vam preostanu možete mahati sljedeći put kad Engleska bude pucala penale." - duhovito je poentirao Strevens.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije