Uspješan debi "Kune"

Piše:
četvrtak, 13.7.2006. 09:12
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Uspješan debi "Kune"

FSB RACING TEAM i njihov bolid "Kuna" vratili su se sa natjecanja u Engleskoj uzdignuta čela. Prva hrvatska formula uspješno je odradila sva predviđena natjecanja, vještinom vozača i snalažljive servisne ekipe izvršila posao bez ikakvih problema i na kraju osvojila 35. mjesto u konkurenciji 59 timova.

Natjecanje se održavalo od 5. do 8. srpnja u blizini Leicestera u Velikoj Britaniji. Sudjelovalo je 77 timova iz cijelog svijeta u različitim klasama, a FSB Racing natjecao se u klasi 1 zajedno sa 59 timova.

Nakon uspješnih izvršenja svih prezentacija i osvojanja vrijednih bodova u statičkom dijelu natjecanja, "Kuna" je prošla vrlo rigorozan tehnički pregled i zadovoljila sve propisane uvjete Formule Student.

Iako je prvi hrvatski bolid sa 317,5 kg bio jedan od težih na natjecanju, u utrci ubrzanja ostvareno je vrlo dobro vrijeme što je priskrbilo dodatnih 35 bodova. Mjerenje ubrzanja i sprint utrka također su dobro prošli, a na polusatnoj maraton utrci "Kuna" je osvojila 25. mjesto.

S obzirom na visoke zahtjeve utrke 35. mjesto u ukupnom poretku odličan je rezultat hrvatskih predstavnika. Primjera radi, neki timovi s osjetno većim budžetom i pet-godišnjim stažom u natjecanju tek su ove godine uspjeli doći do cilja.

Rezime engleskog debija definitivno je povoljan. FSB Racing Team je stekao kvalitetan uvid u konkurenciju i iz prve ruke mogao dobiti sliku o smjernicama budućeg razvoja projekta hrvatske Formule Student. Za sljedeću godinu "Kuna" će doživjeti ključne prerade što će rezultirati prelaskom u klasu 200 natjecanja Formule Student, a već 2008. godine tim će predstaviti potpuno novi bolid.

Više informaciji o projektu "Kuna" možete naći na službenim stranicama FSB Racing Team-a.

M.N.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije