Vedrana Rudan na naslovnicu knjige htjela staviti Majku Božju okovanu kondomom

Piše:
petak, 12.2.2010. 10:03
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Vedrana Rudan na naslovnicu knjige htjela staviti Majku Božju okovanu kondomom

Tekst: I.M.
Foto: Tea Cimaš/Cropix

KONTROVERZNA književnica Vedrana Rudan ovih je dana na svom blogu izvijestila kako je napisala knjigu naslova "Dabogda te majka rodila" te kako ima problema s odabirom njene naslovnice, jer se njena ideja o tome da na naslovnicu stavi Majku Božju okovanu kondomom nikome nije svidjela.

"Napisala sam knjigu. Zove se `Dabogda te majka rodila`. Naslov je fenomenalan, nije moj, dao mi ga je Predrag Lucić. Oko naslovnice je bilo frke. Moj omiljeni slikar predložio mi je da na naslovnicu stavim Majku Božju okovanu kondomom. Činilo mi se da je to dobra ideja. Imala bih sve, Majku Svih Majki sputanu alatom kojim se služe samo mužjaci i frku. Nikome od mojih ta se ideja nije svidjela. Govore kako bi naslovnica pojela knjigu. Što mi je cilj? Skrenuti pažnju na knjigu ili na Majku Božju o kojoj je ionako sve rečeno? Odustala sam. Mirko Ilić poklonio mi je nešto svoje", navodi Vedrana Rudan.

"Čitav život mislim kako moram objasniti svaki svoj korak pa i činjenicu da ovo pišem. Zašto ovo pišem? Zato jer mi je sin rekao kako je neki američki trgovac vinom preko televizije prodao 300 boca svoga vina, preko radija 500, preko novina 200, preko interneta 17.000 boca. Ne volim intervjue, preciznije, ne volim naslove u novinama. Sigurna sam da bi u jednom našem dnevnom listu iznad teksta o `Dabogda te majka rodila` stajao naslov `Otac me nije silovao`. I nije, ali kakve to veze ima? Zato je, ovo, možda, bolje od intervjua", napisala je Rudan na svom blogu.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije