Video: Australska grupa Men At Work plagirala hit iz 80-ih "Down under"

Piše:
četvrtak, 4.2.2010. 20:54
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Video: Australska grupa Men At Work plagirala hit iz 80-ih "Down under"

Tekst: A.M.
Screenshot: YouTube

POPULARNA australska grupa Men At Work, koja je žarila i palila glazbenom scenom 80-ih, plagirala je svoj hit "Down Under". Naime, australska izdavačka kuća Larrikin podigla je tužbu protiv Australaca jer su ukrali nekoliko dionica iz pjesme za djecu "Kookaburra sits in the old gum tree", koju je 1934. godine napisala učiteljica Marion Sinclair.

Prije smrti Marion je autorska prava prodala Larrkin Musicu, koji je tužio australsku grupu za plagiranje. Odvjetnik Larrikina, Adam Simpson, izjavio je da bi tvrtka mogla tražiti 60 posto zarade od pjesme "Down Under", što je prema nekim proračunima iznos od desetak milijuna dolara.

Pjesma "Down Under" na glazbene ljestvice u Australiji, Britaniji, Americi i ostatku svijeta popela se 1981. godine, ali i danas, nakon punih 29 godina, možemo je čuti na radijskim i televizijskim postajama. Zbog velikog uspjeha pjesme, skupina Men At Work postala je popularna diljem svijeta te je 1983. godine osvojila nagradu Grammy u kategoriji najboljih debitanata.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije