Video: "Bijela" Severina i stilisti kao svećenici na pomaknutoj svadbi

Piše:
utorak, 20.5.2008. 00:03
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Video: "Bijela" Severina i stilisti kao svećenici na pomaknutoj svadbi

IAKO su najbolja promocija albumu "Zdravo Marijo" bili brojni skandali zahvaljujući kojima proteklih tjedana boravi na naslovnicama, Severina je za prijatelje s kojima ga je stvarala, kao i druge simpatizere na estradi, odlučila upriličiti ono što neki zovu "službenom promocijom". Njezina uopće nije bila službena, iako zapravo vrlo formalna, s obzirom da se radilo o svadbi na koju ju je dopratio suradnik na albumu Goran Bregović, a u ulogama djeveruša na ulazu u restoran Okrugljak pojavile su se poznate glumice i poneka Severinina prijateljica. Kamere su, naravno, došle s prostora cijelog Balkana, što bi značilo da Bregovićev naum pomalo očito uspijeva - krenuo je projekt "balkanska Madonna".

Obitelj Huljić, Ivana i Mišo Kovač, Tarik i Lejla Filipović, Zuhra, Enis Bešlagić i Petar Grašo samo su neki od poznatih uzvanika Severinine svadbe koji su se gurali u restoranu Okrugljak slaveći s pjevačicom izlazak novog albuma "Zdravo Marijo". Iako neki smatraju da je suradnjom s Bregovićem postala "preistočnjačka", pa je nazivaju i cajkom, svi joj, a pogotovo gosti promocije, priznaju odličan marketinški potez - prije samog izlaska albuma u medijima se secirao svaki njegov sastavni dio, pa čak i omot na kojem je navodno pokrala hrvatske slikare naive.

Kidala se i obnavljala estradna prijateljstva

Na promociji se nije pojavio bivši estradni menadžer i Severinin nekadašnji prijatelj Zoran Škugor, kojeg je, prema njegovim riječima, "oprala" preko telefona i povukla pozivnicu. Uvrijedila se, pišu mediji, na njegove riječi o albumu "Zdravo Marijo", točnije, na činjenicu da se složio s don Anđelkom Kaćunkom koji se u proučavanje Severininog novog projekta toliko dao da je došao do saznanja kako se pjevačica "prodala vragu".

Jedno estradno prijateljstvo očito je propalo, ali smo na promociji doznali kako se jedno i obnovilo - ratna sjekira s Tončijem Huljićem zakopana je, pa je Severina u estradnom magu dobila još jednog štovatelja, a njegova je podrška, znaju dobro svi na estradi, uvijek dobrodošla.

Još malo (Kaćunkove) blasfemije?

Da je don Kaćunko kojim slučajem došao na promociju, izdalo bi ga srce od svih stvari u kojima bi vjerojatno vidio blasfemiju - svi su uzvanici na ulazu dobivali krunice, a stilist Viktor Drago i dizajner Robert Sever bili su odjeveni u svećenike. I zrak je bio u duhu novog albuma - dvorištem restorana dominirala je "aroma zapaljenih guma", a svi koji bi se eventualno otišli požaliti doznali su da je u tome zapravo i čar, jer Severina u novom singlu "Gas, gas" pjeva o mirisu kamiona i šoferskim gostionama. Dva šlepera ispred restorana bila su, dakle, modni dodatak, a svadbu su posjetili tamburaši i kilogrami riže koji su mladenki završili u kosi.

Pomno osmišljeni imidž i medijska kampanja novog albuma "Zdravo Marijo", na žalost ili radost izrazito podijeljene javnosti kad je Severina u pitanju, nastavljaju dalje. Na redu su promotivni koncerti i pokoji spot, a sve kao uvod u veliku i već najavljenu turneju po zemljama bivše Jugoslavije, na kojoj bismo trebali doznati ima li Severina "moć i karizmu" Lepe Brene, Zdravka Čolića i drugih izvođača koji su svojedobno punili stadione po Balkanu.

Promocija "skandaloznog albuma" već je pokazala kako su joj apetiti veći od dobrog dijela usnule domaće estrade, a jesu li tradicionalno hrvatsko vjenčanje i bijela vjenčanica pravi odabir za nju, pokazat će tiraže. Dotad, Severina i Bregović na svadbi plešu u vlakiću jer su za njihov projekt, unatoč zlim komentarima, čuli apsolutno svi.

Tekst: Dorijan Klarić
Foto: Luka Travaš
Video: Tomislav Brdjanović

Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije