Vikend idealan za uživanje: Na Bačvicama još ima kupača, u Tinjanu se uživalo u slasnom pršutu

KLJUČNI PODACI
  • Na Bačvicama je, unatoč hladnom vremenu i danas bilo kupača
  • U Dubrovnik i dalje pristižu cruiseri puni turista
  • U Tinjanu je održan Sajam pršuta gdje je 29 izlagača predstavilo svoje delicije
Piše: N.Š.
nedjelja, 23.10.2011. 19:09
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Vikend idealan za uživanje: Na Bačvicama još ima kupača, u Tinjanu se uživalo u slasnom pršutu

Foto: Zvonimir Barišin, Tonči Plazibat, Srećko Niketić/ Cropix

HLADNO i kišno jesensko vrijeme ne može omesti kupače na Bačvicama. Unatoč tome što su temperature sada daleko niže od ljetnih, na splitskoj je plaži i danas bilo ljudi. Većina njih se brčkala u plićaku i igrala picigin, a bilo je i onih koji su otišli i dalje od obale. Iako se uskoro najavljuje još hladnije vrijeme, čini se kako Splićani namjeravaju još dugo uživati u morskim radostima.

U Dubrovniku je ovog vikenda bilo uglavnom lijepo i toplo vrijeme što najviše pogoduje brojnim turistima. Kraj je listopada, no grad i dalje vrvi gostima koji uglavnom pristižu sa cruisera.

Oni koji nisu imali prilike kupati se na Bačvicama ovog vikenda ili razgledati Dubrovnik, mogli su uživati u slasnim delicijama na Petom internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu. Ove je godine na njemu sudjelovalo 29 pršutara iz 9 zemalja, a ocjenjivala se kvaliteta pršuta u četiri kategorije. Osim kategorije Istarskog pršuta ocjenjivala se kvaliteta dimljenog pršuta s kožom i dimljenog pršuta bez koze, te "ostalih" pršuta čiji proizvođači su ih prijavili na ocjenjivanje.