Zadnja knjiga o Harryju Potteru u dva filmska nastavka

Piše:
četvrtak, 13.3.2008. 16:56
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Zadnja knjiga o Harryju Potteru u dva filmska nastavka

O HARRYJU POTTERU postoji sedam knjiga, no njegova filmska ekranizacija imati će osam nastavaka.

Kako su javili američki mediji, sedma knjiga o malom čarobnjaku imati će dva filmska nastavka. Naime, sedmi i zasada posljednji nastavak literalnog serijala "Harry Potter i darovi smrti“ spisateljice J. K. Rowling  potukao je sve rekorde prodaje budući da je u prvih dvadeset i četiri sata knjiga prodana u nevjerojatnih 8,3 milijuna primjeraka i to samo na području SAD-a.

Producenti se nadaju kako će tek posljednja dva filma o čarobnjaku potući sve rekorde gledanosti. Prvi film trebao bi u kina stići u studenom 2010., a drugi u svibnju 2011. godine.

"Ova odluka donesena je isključivo iz kreativnih razloga. Za razliku od prijašnjih knjiga, posljednji se nastavak jednostavno ne može kratiti", kazao je producent David Heyman. Posljednja dva nastavka u serijalu bit će snimana istovremeno, po uzoru na fantastični ep "Gospodar prstenova".

Snimanje šestog filma o Harryju Potteru, "Princ miješane krvi", započelo je u rujnu prošle godine, a glavni glumac Daniel Radcliffe oduševljen je napretkom. "Do sada je sve teklo briljantno, a mislim i da će ovo biti najsmješniji film u serijalu", rekla je mlada zvijezda.

Do sada je franšiza filmova o Harry Potteru zaradila nevjerojatnih 4.5 milijardi dolara.

I.Ć.