Zatražite uslugu prostitutke i završit ćete na plakatu

Piše:
nedjelja, 5.6.2005. 16:54
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Zatražite uslugu prostitutke i završit ćete na plakatu AKO U Oaklandu zatražite uslugu prostitutke možete, nakon neugodnosti na sudu, završiti na plakatu, u sklopu kampanje gradskih vlasti koja, kako tvrde njezini protivnici, podsjeća na javno stavljanje na stup srama u srednjem vijeku.

Taj grad s 400.000 stanovnika u zaljevu San Francisco, u Kaliforniji, počeo je u srijedu lijepiti plakate na kojima su prikazane osobe uhićene jer su zatražile uslugu prostitutke.

Na drugim plakatima može se pročitati zeleni broj namijenjen prostitutkama koje žele promijeniti posao.

Fotografije na plakatima djelomično su zamućene kako se osoba ne bi mogla lako prepoznati, ali bi se ubuduće mogle objavljivati bez retuširanja koje štiti njihovu anonimnost, rekao je gradonačelnik Oaklanda Ignacio De La Fuente, pristaša projekta.

Neke novine u Sjedinjenim Državama već odavna objavljuju imena muškaraca koji su koristili usluge prostitutki, a i neki su se sudovi očitovali za slične kazne.

Lani je savezni prizivni sud potvrdio presudu izrečenu jednome kradljivcu pošte koji je morao nositi pano na kojemu je pisalo što je učinio.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije