Zbog seksualnog incidenta australskom "Big Brotheru" ne piše se dobro

Piše:
nedjelja, 2.7.2006. 18:37
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U SUBOTU navečer po lokalnom vremenu su Michael Cox alias "Ashley", 20-godišnji zidar iz Pertha te Michael Bric alias "John", student iz Melbournea, od strane zaštitara odvedeni iz kuće u kojoj su živjeli kao sudionici australske verzije popularnog televizijskog reality showa "Big Brother".

"Ashleyu" i "Johnu" je prije sprovođenja iz kuće prikazana video-snimka incidenta u kojem su navodno "prekršili pravila" prema kojima ne smiju seksualno zlostavljati druge natjecatelje. Meta njihovog navodnog zlostavljanja bila je natjecateljica "Camilla".

Incident se dogodio u 4 sata po lokalnom vremenu te nije bio direktno emitiran na programu australske kuće Channel Ten. Međutim, o njemu su posvjedočili fanovi showa koji ga prate preko Interneta te o njemu odmah počeli raspravljati na Internet-forumima, usprkos skidanja službenog foruma i prekida Internet-prijenosa od strane producenata showa.

Prema navodima fanova, "John" je tijekom incidenta ležao na kauču iza "Camille" te je pridržavao rukom, dok je "Ashley" klečao ispred njenog lica i nešto radio sa svojim hlačama.

"Ashley" i "John" su nakon izlaska priznali "kršenje pravila" i izrazili žaljenje što je moralo doći do ovakvog slučaja. "Camilla", koja je ostala u kući, bila je vidno potresena odlukom producenata.

"Poznam te momke, i nisu ništa radili osim što su se malo zezali", izjavila je u ispovjedaonici.

Producenti su, inače, o cijelom slučaju obavijestili za to nadležnu policiju države Queensland.

Policijski službenici su pregledali snimak spornog događaja, te obavili razgovore sa sudionicima. Na osnovu toga je odlučeno da se ne podnose nikakve kaznene prijave.

Međutim, čelnica ACMA, australskog tijela koje nadzire elektronske medije, je najavila pokretanje vlastite istrage o cijelom slučaju.

Još žešći u osudama showa su bili političari iz konzervativne stranke stranke Family First, čiji se federalni senator Steve Fielding založio za ukidanje showa. Tim pozivima su se priključile i razne konzervativne organizacije i pokreti za zaštitu obitelji.

"Channel 10" je već ranije pod udarom kritika australske desnice, te je, nastojeći smanjiti politički pritisak, nedavno ukinula "Adults Only" izdanje showa u kojem se u posebnom terminu prikazuju "najsočnije" i obiteljskoj publici neprimjerene scene.

Najnoviji incident, za kojeg konzervativni kritičari tvrde da predstavlja "eskalaciju prljavštine" u "Big Brotheru", bi taj pritsak mogao povećati. A da se australskom "Big Brotheru" ne piše dobro, svjedoči i izjava Kima Beazleya, čelnika oporbene ljevičarske Laburističke stranke koji je producentima showa savjetovao da im ova sezona bude posljednja.

D.A.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije