ZBOR RUSKE VOJSKE PJEVAO PAPI

Piše:
petak, 15.10.2004. 21:34
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Zbor ruske vojske pjevao je u petak u Vatikanu u čast papi Ivanu Pavlu II. u povodu 26. obljetnice njegova pontifikata, koju će papa obilježiti u subotu u krugu najbližih suradnika.

Koncertu u velikoj sali za audijencije, pod ravnanjem Vjačeslava Korobka, tijekom kojeg su plesači i plesačice interpretirali priče iz ruskog folklora, nazočilo je oko pet tisuća osoba, među kojima je bilo kardinala, prelata, viđenijih osoba i vjernika.

Osim facinirane publike, predstavu ruskih vojnika, među kojima su bili i kozački plesači, pozorno je pratio i 84-godišnji Papa, često ih nagrađujući pljeskom.

Uobičajeno isposnički izgled dvorane Pavla VI, ovom prilikom pretvorene u koncertnu dvoranu, ublažen je ukrasima, među kojima su se isticali kipovi znamenitih sovjetskih "heroja rada", čiju je vizuru, među ostalima, zvučno idealno upotpunila svjetski poznata pjesma Kaljinka.

Koncert su u izravnom prijenosu mogli promatrati i TV gledatelji iz Rusije.

Nekadašnji zbor Crvene armije već je 1988. pjevao Papi u jednoj drugoj vatikanskoj sali, a Ivan Pavao II ruskim je umjetnicima nakon koncerta zahvalio na ruskom jeziku.

(Hina) xdam ysb

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije