Zlatna Koogla: Kawasaki 3P apsolutni pobjednici

Piše:
utorak, 9.3.2010. 12:27
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Zlatna Koogla: Kawasaki 3P apsolutni pobjednici

Tekst: P.R.
Foto:Zlatna Koogla

NA TAJNIM lokacijama, u Rijeci i Zagrebu, na Dan žena održana je ovogodišnja dodjela nagrada "Zlatna Koogla".

Kawasaki 3P osvojili sedam Koogli

Apsolutni pobjednici ovogodišnje dodjele su Kawasaki 3P koji su osvojili nagrade u sedam kategorija (za najbolji album "Idu Bugari", najbolju pjesmu "Ni da ni ne", najbolji koncert, grupa, omot, produkcija i instrumentalist).

Osim njih nagrađeni su i Damir Urban za izvođača godine, Natali Dizdar za izvođačicu godine, TBF za videospot "Data" te band Diskurz za najboljeg novog izvođača.

Izvođač godine Bob Dylan, izvođačica Norah Jones

U inozemnim kategorijama nagrade su dobili Pearl Jam za album godine ("Backspacer"), Mando Diao za pjesmu godine ("Dance With Somebody"), Bob Dylan za izvođača i videospot godine ("Beyond Here Lies Nothing"), Norah Jones za izvođačicu godine, U" za koncert godine, Green Day za grupu, te Them Crooked Vultures za novog izvođača godine.

O pobjednicima odlučuju struka i fanovi

Glasanje je trajalo u dva kruga. Temeljem glasova struke (novinari, diskografi, booking menadžeri, voditelji klubova, glazbenici) koji su predlagali najbolja izdanja prošle godine, odabrani su finalisti u određenim kategorijama, a njih se biralo vox populi sistemom na službenim stranicama nagrade www.zlatnakoogla.com. Kao i svake godine sama statua i nagrada Zlatna Koogla unikatnog je i drugačijeg oblika. Ovogodišnja je djelo mladog umjetnika Natana Stančića.