Zoot Woman: Jedva čekamo nastup u Hrvatskoj!

Piše:
srijeda, 20.8.2008. 13:30
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Zoot Woman: Jedva čekamo nastup u Hrvatskoj!

BRITANSKA electro clash atrakcija, Zoot Woman, glavni su glazbeni izvođači ovogodišnjeg Atlantis Summer Challengea, te će nastupiti 23. kolovoza u Splitu. Članovi benda, Adam Blake, Johnny Blake, Jasmin O'Meare i Stuart Price uoči svojeg dolaska u Hrvatsku, gdje će pred splitskom publikom zasvirati po prvi puta, raspričali su se o tome što očekuju od nastupa u Hrvatskoj.

"Svaki puta kada sviramo u novoj zemlji ili u novome gradu preplavi nas osjećaj uzbuđenja jer nikad ne možemo biti sigurni što možemo očekivati. Uzbuđeni smo i zbog samog događaja, ovo je prvi put da sviramo na nekoj skate priredbi", rekli su nam dečki iz benda i povjerili kako, unatoč bogatom iskustvu nastupanja po raznim festivalima koje pohode horde ljudi kako ipak više vole svirati u intimnijoj atmosferi, poput one kakva ih očekuje u Splitu.

"Čuli smo da je Split prekrasan, nadamo se povezivanju s publikom"

"Maleni koncerti bendu pružaju priliku da se pobliže i intenzivnije upozna sa publikom, i to ih čini šarmantnima i neodoljivima. Ipak, velike gaže poput onih festivalskih okupe mase ljudi, i kada svi počnu pjevati uglas, jednostavno vas ponese trenutak. Osjećaj je fenomenalan", pojasnili su. Iako je Zoot Woman karijeru počeo kao studijski bend kada im masovni koncerti još nisu bili u planu, priznaju da su se zakačili na "live" svirku. "Što nam je draže - nismo sigurni. Rad u studiju i sviranje na velikim gažama je neusporedivo. Ponekad te ponese gaža, ponekad ti više odgovara intimnost studija... teško je reći", ispričali su. "Čuli smo da je Split prekrasan, i nadamo se da ćemo se uspjeti povezati s publikom kroz našu glazbu", izrazili su svoje želje.

Iako su Zoot Woman bend svjetske reputacije, nije loše spomenuti kojim sve uspjesima su se dečki dosad okitili, poglavito cijenjeni glazbenik i glazbeni producent, također član Zoot Womana, Stuart Price. Stuart Price dobitnik je nekoliko Grammyja, a glazbenoj publici i kritici najpoznatiji je po svojoj suradnji sa Madonnom, kojoj je producirao "Confessions On A Dance Floor. Osim s Madonnom, Pierce je surađivao i s Sealom, kojem je producirao posljednji studijski album, a trenutno radi na novom albumu planetarno popularnih Killersa.

Zoot Woman se već prvim albumom izborio za poziciju na svjetskoj glazbenoj sceni - priznati su kao jedni od predvodnika takozvane electro clash scene, a njihovi nastupi uživo iznimno su cijenjeni. Zoot Woman iza sebe imaju tri albuma, od kojih posljednji, koji je izašao u proljeće ove godine trenutno promoviraju po Europi, a "Things Are What They Used To Be" među prvima uživo će imati priliku poslušati hrvatska publika.

Vanda Voloder