Audi ruši rekorde

Audi ruši rekorde

2002. godina je bila rekordna za Audi AG, isporučen je rekordan broj vozila i ostvaren rekordan profit sedmu godinu zaredom.

Jezikom brojki, Audi je u protekloj godini ostvario promet od 22.6 milijardi € (+2.6 %) i ostvario dobit od čak 587 milijuna €, što je povećanje od 4.7 %. Nepovoljni devizni tečajevi kao i velika ulaganja u razvoj utjecali su na rezultat u 2002. godini.

"Bez obzira na te okolnosti Audi je u protekloj poslovnoj godini ostvario visoku profitabilnost", rekao je član Uprave zadužen za financije Peter Abele.

Također je istaknuo da je Audi ostvario tako dobar rezultat zahvaljujući uspješnom optimiranju procesa i troškova.

Tijekom protekle godine, tvrtka je osjetno povećala investicije, od kojih je najveći dio otpao na razvoj novih modela. Planovi za idućih pet godina su još optimističniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u narednom periodu Audi će u razvoj novih modela uložiti čak 11.4 milijarde €. Sudeći po prodajnim rezultatima, Audi iz dana u dan postaje sve popularniji.

Ako izuzmemo Njemačku, gdje je ostvaren pad prodaje, Audi je na svim važnijim tržištima ostvario značajan porast prodaje.

Najveći porast zabilježen je u Kini, gdje su povoljni gospodarski uvjeti rezultirali porastom od čak 26.1 %. I za kraj recimo da Audi koncern zapošljava 51.198 ljudi, od čega u Lamborghiniju njih 567.

Lamborghini je u protekloj godini isporučio 424 sportska vozila i pokazao da je pred njim svijetla budućnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara