Chrysler Ypsilon: I to se desilo

JOŠ jedan korak u povezivanju Chryslera i Lancia je obavljen ili točnije bit će objavljen nakon što na ženevskom auto salonu Chrysler predstavi svoju verziju gradskog Ypsilona.

Podsjetimo, Chrysler i Lancia će međusobno podijeliti tehnologiju, pa će tako primjerice tijekom ove godine na tržište stići Lancia Flavia (Chrysler 200), Thema (300C) i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada se ne zna točno na kojim će sve tržištima Chrysler Ypsilon biti dostupan. Očekivalo se kako će Lancia pokriti sva tržišta kontintalne Europe, no ženevska bi premijera mogla ukazati i na određenu dostupnost Chryslerovih inačica. Svakako više ćemo znati nakon Ženeve.

U svakom slučaju ovaj će model duljine 3,84 m pokretati 0,9 i 1,2-litreni benzinci te 1,3-litreni turbodizelski motori. Recimo i kako se ovaj Ypsilon temelji na platformi Fiatovog modela 500 uz 300 mm produljeni međuosovinski razmak za dodatni par vrata. Ponudu prostora u unutrašnjosti će narasti i upotrebom tzv. tankih sjedala.

O prepoznatljivoj karizmi u američkom pakiranju nećemo dati sud, dovoljno je pogledati najavne fotografije. Novu Themu i Flaviu ne usudimo se ni pokazati. Uostalom nasilje nikad ne donosi dobro, pa ni kad PT Cruiser nasrne na talijansku ljepoticu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara