Volkswagen Touran osvojio pet zvjezdica na Euro NCAP testiranju

Volkswagen  Touran osvojio pet zvjezdica na Euro NCAP testiranju
POSLJEDNJA serija EuroNCAP-ovih testova donjela nam je još jednog slavljenika u SUV klasi. Volkswagen Touran, nakon osvojenih nagrada "Zlatni upravljač 2003" i "Auto Trophy 2003", je u Ateni dobio još jedno visoko priznanje.

Najnoviji monovolumen iz VW-a je na testiranju EuroNCAP-a (European New Cars Assessment Programme) osvojio pet zvjezdica, što je maksimalna ocjena za sigurnost vozila i tako se pridružio Ranault Scenicu, koji je prije nekoliko tjedana ostvario identičan uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako je u prvom testu Touran osvojio "tek" četiri zvjezdice, u EuroNCAP-u su odlučili nagraditi Volkswagenovu trud da popravi sigurnosne karakteristike vozila. U službenom izviješću stoji da se model od studenog serijski isporučuje s podsjetnikom za korištene sigurnosnih pojaseva na prednjim sjedalima. Također, proizvođač je nedavno ojačao konstrukciju, posebno na boku, što je u ponovljenom testu donijelo nekoliko novih bodova.

U testu frontalnog sudara putnici su vrlo dobro zaštićeni, a jedina slaba točka je mogućnost značajnih ozljeda vozačevih koljena. Za izvanredne rezultate (100 %) u zaštiti putnika pri bočnom udarcu najzaslužniji su bočni zračni jastuci i ojačanja u boku vozila. Osvojivši čak tri zvjezdice sa stanovišta zaštite pješaka se posebno cijeni, jer većina proizvođača ovo područje još uvijek zanemaruje.

Rezultati Tourana dokaz su njegove opsežne sigurnosne opreme, koja obuhvaća ESP sustav (Electronic Stabilisation Programme), ABS sa sustavom potpore pri kočenju, šest zračnih jastuka s mogućnošću deaktiviranja suvozačevog zračnog jastuka, aktivne naslone za glavu za vozača i suvozača, automatske sigurnosne pojaseve s tri pričvrsne točke na svim sjedalima, te naprave za ograničenje sile pojasa za vozača i suvozača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara