Bitan faktor koji zanemarujete prilikom jesensko-zimske prehrane
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Instagram
MOŽDA doista pazite na to da se hranite zdravo, no istovremeno zanemarujete jedan bitan faktor.
Iako ljeto kalendarski još uvijek traje, pogledom kroz prozor možemo vidjeti da je vani sve hladnija i kišovitija jesen. Nakon toplog, opuštenog i šarenog ljeta stiže tmurnije godišnje doba, ono u kojem se počinju javljati razne gripe i prehlade.
Osim što trebate paziti na adekvatnu odjeću i kretati se, najvažnije je ono što konzumirate tijekom tih mjeseci, kako za vaše zdravlje, koje vam baš uvijek treba biti na prvom mjestu, tako i za vaš izgled, ako pazite na liniju.
No, čak i ako se doista hranite zdravo, velika je vjerojatnost da ne pazite na jedan od važnijih faktora, koji odlučuje je li hrana koju konzumiramo uistinu adekvatna.
Ako ne znate o čemu se radi, to je biranje sezonskog voća i povrća, a već na jesen pred nama je manji izbor takvih namirnica nego što je bio ljeti. O zimi da i ne govorimo.
No, stručnjaci su oko ovog pitanja baš uvijek složni: bolje pojesti namirnicu uzgojenu u našem podneblju, nego pojesti neku egzotičnu. Voće i povrće izvan sezone ili iz uvoza manje je kvalitetno od sezonskog zbog dugotrajnog transporta.
Znamo da to sve već dobro znate, no vjerujemo kako to često zanemarujete, pa je vrijeme da ove jeseni o tome počnete itekako voditi računa kako bi bili zdravi i - fit.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati