Pripremi obrok bogat proteinima i nahrani mišiće!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
MIŠIĆNU masu najbrže ćeš izgraditi ako dižeš utege i jedeš hranu bogatu proteinima!
Dizanjem teških utega, oštećuju se mišićna vlakna, nakon čega se aktivira proces oporavka zaslužan za rast stanica mišića. Dizanje utega utječe i na pad energije u obliku mišićnog glikogena, pa je u prehranu, osim velikog unosa proteina, potrebno dodati i dobru porciju ugljikohidrata koji će obnoviti glikogen i povećati inzulin (hormon koji pomaže smjestiti aminokiseline u mišiće).
Isprobaj ove recepte i primijetit ćeš napredak pri oblikovanju tijela!
Piletina s grejpom
Grejp je odličan izvor vitamina A i B5, kalija i vlakana. Sadrži i likopen, nutrijent koji sprječava razvoj tumora, a ima samo 53 kalorije.
Sastojci:
4 komada pilećih prsa
1/2 žlice osušenog timijana
1/2 žlice soli
1/4 žlice crnog papra
2 žlice maslinovog ulja
1/4 šalice bijelog vina
1/4 šalice pilećeg temeljca
3 žlice soka od grejpa
2 žlice meda
3 šalice narezane salate potočarke
2 grejpa
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1. Piletinu začini timijanom i polovicom soli i papra.
2. Zagrij ulje na umjerenoj vatri, te ispeci piletinu (oko 6 minute sa svake strane). Dodaj vino, temeljac, sok i med. Miješaj nekoliko minuta, a zatim začini s preostalom soli i paprom.
3. Na 4 tanjura stavi potočarku i grejp, a zatim na to stavi piletinu i umak.
Ovaj recept dovoljan je za 4 serviranja. Svako serviranje ima 266 kalorija, 27 grama proteina i 15 grama ugljikohidrata.
Salata s tunom i maslinama
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2 žlice vinskog octa
2 žlice ekstra - djevičanskog maslinovog ulja
1 veliki vlasac
1 žlica senfa
4 fileta tune
1 velika glavica zelene salate
100 grama očišćenih, kuhanih mahuna
1 i pol šalica narezanih cherry rajčica
4 kuhana krumpira narezana na četvrtine
1/4 šalice narezanog crvenog luka
12 bobica kapare
Tekst se nastavlja ispod oglasa
28 maslina
Priprema:
1. Zagrij grill tavu na umjerenoj vatri.
2. U maloj posudi pomiješaj ocat, ulje, vlasac i senf.
3. Tunu začini solju i paprom (po želji). Ispeci ju na grillu dok ne poprimi zlatno - smeđu boju (dovoljno je 8 do 10 minuta).
4. U 4 posude za serviranje ili veće tanjure posloži salatu, mahune, rajčice, krumpire, luk, bobice, masline i tunu. Sve zalij umakom od octa.
Recept je dovoljan za 4 serviranja, a svako serviranje ima 426 kalorija, 43 grama proteina i 39.5 grama ugljikohidrata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati