Zdrava prehrana nije moda

Zdrava prehrana nije moda
Foto: Press Foto
 
MARIJA ANDRIJAŠEVIĆ, poznata hrvatska fitness trenerica i koja će uz Marija Valentića držati radionice fitnessa i zdrave prehrane na prvom festivalu za žene La Femme u Dubrovniku, velika je pobornica zdravog življenja. Za njezinu neizmjernu životnu energiju kojom pršti, u prvom je redu zasigurno zaslužna uravnotežena prehrana.  
"Sport me naučio da je sve povezano s energijom. Izazovi, pomicanje granica i pobjede daju i traže veliku, pozitivnu, zdravu energiju. U sportu, kao i u životu vlada vječni zakon: dajemo što primamo, dobivamo što dajemo. Poštujem ga u svemu, a posebno kad se radi o izboru onoga što unosim u organizam. Zdrava prehrana moja je energija. Ona nije moda, zdrava prehrana je vrijednost.", naglašava Marija.
 
O prehrani
 
Poznato je da brza prehrana stvara ovisnost poput droge, kao i masne grickalice i industrijski slatkiši. Takve namirnice imaju negativan utjecaj na zdravlje, koncentraciju, ponašanje te dolazi do razvoja debljine poput epidemije. „Kako bi koncentracija i raspoloženje ostali na optimalnoj razini dovoljno je osigurati dovoljan i stabilan unos kalorija tijekom dana. Koncentracija ovisi o održavanju poruke između moždanih stanica, a to se postiže pomoću živčanih vlakana koji poput električne žice prenose impulse kako bi signal tekao bez problema. Mozak treba masnu tvar zvanu mijelin. Omega 3 masne kiseline kojih ima u ribi, orasima i lanenim sjemenkama osiguravaju produkciju mijelina. Riblje ulje također može pojačati dječje memorijske sposobnosti iako se javljaju brojne kontroverze vezano uz takvo razmišljanje.“
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Što jesti za vrijeme fizičkih aktivnosti?
 
I naravno - što jesti u međuobrocima? "Zdrava hrana i snackovi mogu biti zdrave energetske pločice (raw food), orašasti plodovi (lješnjaci, bademi, orasi, indijski oraščići, kikiriki), zdravi tortilja čips s pripremljenim umakom (svježe rajčice bez puno začina), svježe voće (banane, jabuke, ananas,…). Kombinacije su brojne. Zdrava prehrana i redoviti trening najbolji su duo za kvalitetan i dugovječan "staž".", zaključuje vesela Marija. 
La Femme festival pred žene postavlja jedan jedini zadatak - na nekoliko dana fokusirati se samo i jedino na sebe. Dnevne radionice iz područja plesa, fitnessa, ljepote, osobnog razvoja i zdravlja, cjelodnevni wellness te večernji zabavni program ženama nude nebrojeno mnogo prilika za nova, životna iskustva, opuštanje i pomak od svakodnevice koji je velikom broju njih uistinu prijeko potreban. Upravo je te vrijednosti prepoznao i veliki svjetski brand Oakley - tako su službene naočale festivala postale Oakley Frogskins, a sami brend službeni partner festivala. 
 
Prvi La Femme festival održat će se 10. - 13. travnja 2014. godine u Dubrovniku. Više o programu, cijenama i paketima pogledajte na službenoj web stranici www.lafemmefest.com ili na stranicama službene partner agencije Atlas.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara