Ove stvari žene još uvijek ne znaju o mršavljenju i vježbanju

Ove stvari žene još uvijek ne znaju o mršavljenju i vježbanju

Foto: Instagram

ŽENE su ipak te koje više pažnje posvećuju kilogramima, mršavljenju, dijetama i prehrani općenito. Iako je tema mnogih ženskih razgovora upravo prehrana te iako u svim ženskim časopisima, TV emisijama, na portalima i u ostalim medijima žene mogu naći razne savjete o dijetama i o tome kako izgubiti višak kilograma i izgraditi savršeno tijelo, mnoge osnovne zakone mršavljenja i dalje ne znaju. 

Evo što žene ne znaju o mršavljenju!
 
Čokolada vas neće udebljati
 
Naravno da će vas velike količine čokolade i ostalih slastica udebljati, ali znate što? Udebljat ćete se i ako pretjerujete s bilo kojom vrstom namirnica. U teoriji se možemo udebljati i od zelene salate, iako je doduše dosta teško konstantno jesti toliku količinu salate. Poanta je u tome da ne postoji namirnica koja deblja, već to ovisi o ukupnoj količini hrane koju jedemo. Žene griješe tako što se zamaraju koliko kockica čokolade će pojesti poslije ručka, a ne vode računa o tome što je uopće bilo za ručak. Dakle, ako želite gubiti kilograme, ili pak samo održavati svoju trenutnu kilažu, vodite računa o tome koliko ukupno jedete i je li vaša prehrana uravnotežena- sadrži li sve ono što je vašem tijelu potrebno?! Ako vaša prehrana uistinu jest dobro balansirana, uvijek si možete priuštiti ponešto čokolade ili bilo što za čim žudite. Zapamtite, ne morate se bojati da će vas jedna namirnica (u ovom slučaju čokolada) udebljati, već obratite pozornost na ukupan unos hrane.
 
Da, možete jesti i navečer
 
Da, možete jesti navečer i da, možete jesti bilo što. Opet jedna zabluda zbog koje žene ne čine prave promjene u svojim prehrambenim navikama, već se zamaraju nepotrebnim i kontraproduktivnim pravilima. Ako pojedete nešto navečer, to ne znači da će ta hrana završiti u salu jer se preko noći neće razgraditi. To je jedan zastarjeli mit koji se još i danas provlači, a najviše kruži upravo među ženama. Ponavljamo, ako je vaša prehrana uravnotežena i pazite na ukupnu količinu hrane koju jedete, možete slobodno pojesti nešto i navečer. Dok nekima odgovara da na dijeti prvi dio dana pojedu više pa ostatak lakše izdrže bez hrane, drugima je pak jako teško navečer izdržati bez da išta pojedu i otići na spavanje gladni. Nakon nekoliko takvih dana neki jednostavno ne izdrže i krenu s prejedanjima koja se otmu kontroli i unište cijelu dijetu. Stoga se ne zamarajte oko tempiranja. Kada odredite koliko ćete jesti na dijeti, rasporedite obroke tako da lakše izdržite s manje hrane nego inače. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Nema vježbe koja će stanjiti vaše bokove
 
Žene su uvijek u potrazi za onom vježbom koja će otopiti salo s bokova, trbuha, stražnjice ili pak s mlohave nadlaktice. Međutim, ne postoji vježba koja topi salo s nekog određenog područja, već postoje vježbe i aktivnosti pomoću kojih ćete potrošiti puno kalorija, te uz pomoć reducirane prehrane topiti višak masnog tkiva. Na dva načina možete direktno utjecati na svoj izgled: možete povećati ili smanjiti mišiće te povećati ili smanjiti postotak masnog tkiva- nešto veći mišići, a manji udjel masnog tkiva pružit će vam onaj izgled koji želite. Kada je u pitanju smanjenje masnog tkiva, ono ne može biti usmjereno ka jednom području ili ka jednom djelu tijela. Ako trošite više kalorija nego što unesete, salo nestaje s cijelog tijela uglavnom podjednako, ili na nekim mjestima brže, a na nekima sporije, što je genetski uvjetovano i na to ne možete utjecati.  
 
Nikada nećete izgledati kao žena s naslovnice
 
Jeste li spremne na surovu istinu? Nikada nećete izgledati kao žena s naslovnice, pa čak ni one inače ne izgledaju kao žene s naslovnica. Morate imati na umu kako je "savršeno" tijelo kakvo imaju ženski modeli spoj mnogih faktora: osim spoja stopostotne predanosti treningu i prehrani i jako dobre genetike, tu je cijeli tim ljudi koji se pobrinuo za dobru fotografiju, make up, rasvjetu itd. Isto tako, oni najbolji fitness modeli tempiraju svoju formu upravo za dan snimanja, tako da ni oni većinu ostalog vremena ne izgledaju tako dobro. Zato nemojte misliti da postoji neka posebna formula za mršavljenje i oblikovanje tijela, sve je to rezultat dugogodišnjeg truda i rada. Kada pohvatate osnovne stvari koje trebate raditi kako biste postigli dobru formu te u njoj i ostali, onda to pretvorite u svoje životne navike i rezultati sigurno neće izostati. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara