pukla cijev, negdje t'ko zna gdje u zidu, kako pronaći rupu bez štemanja pločica ??? (Tema)
|
topic locked |
 |
 |
 |
 |

jedan_R Diskutant #39649

Broj postova: 52249
|
21.10.2009. 18:47
| Naslov:
pukla cijev, negdje t'ko zna gdje u zidu, kako pron...
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
pustih vodu u kući u kojoj dugo nije nitko stanovao, i vjerojatno je neke zime ostala voda smrzla se i pukla je cijev, tople vode...voda curi ali gdje, ne tako da se vidi površinski, već si je načinila prolaz i sad fino teče negdje u kanalizacijski odvod, čuje se da teče, onako lagano brzinom cirka pola litre u minuti....razmišljao sam o stetoskopu kakve imaju lječnisi pa da osluškujem zidove, ali neznam dali bi to vrijedilo...za sad mi ne pada ništa na pamet kako to locirati i zatim to sanirati - u suprotnom ide štemanje kompletne kupaone a možda i vodova do nje itd...
zanima me dali postoji kakav uređaj kojim bi to se to dalo otrkriti - vodoinstalateri. (njih za sad nisma pitao, držim da vi znate)
|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|
jedan_R Diskutant #39649

|
21.10.2009. 18:53
| Naslov:
RE: pukla cijev, negdje t'ko zna gdje u zidu, kako ...
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [aine_]
ne znam. al kad si spomenuo stetoskop, na pamet mi pao ultrazvuk.
hm, samo sonar, amo, a gdje to nači i d aj e mobilan, da posudim iz bolnice ili podmornice..jer neznam jel ima džepna verzija tog uređaja sa ekranom, šišmiš.
aliideja je ok. naravno. :)
|
|
vrh |
 |
 |
|
zinzi3 Diskutant #508280

Broj postova: 1913
|
21.10.2009. 18:54
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [jedan_R]
pustih vodu u kući u kojoj dugo nije nitko stanovao, i vjerojatno je neke zime ostala voda smrzla se i pukla je cijev, tople vode...voda curi ali gdje, ne tako da se vidi površinski, već si je načinila prolaz i sad fino teče negdje u kanalizacijski odvod, čuje se da teče, onako lagano brzinom cirka pola litre u minuti....razmišljao sam o stetoskopu kakve imaju lječnisi pa da osluškujem zidove, ali neznam dali bi to vrijedilo...za sad mi ne pada ništa na pamet kako to locirati i zatim to sanirati - u suprotnom ide štemanje kompletne kupaone a možda i vodova do nje itd...
zanima me dali postoji kakav uređaj kojim bi to se to dalo otrkriti - vodoinstalateri. (njih za sad nisma pitao, držim da vi znate)
Pozovi vodoinstalatera, no ne gine ti štemanje
|
|
vrh |
 |
 |
|
soina_arka Diskutant #505537

Broj postova: 4075
|
21.10.2009. 18:54
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
e, moj ti, ti ko da te boli zub - prvo obiđeš ginekologe, kirurge i pedijatre pa tek onda zubare.  vodoinstalateri to mogu skužiti. zovi
|
|
vrh |
 |
 |
|
jedan_R Diskutant #39649

|
21.10.2009. 18:55
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [Bludni_____]
pozovi rasljara
vrbova šiba ha ili metalne L vilice, ili možda visak...ma bojim se da nebu de od toga ništa jer svud je voda- cijevi.
|
|
vrh |
 |
 |
|
stari_blaz Diskutant #348637

Broj postova: 2657
|
21.10.2009. 18:57
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [jedan_R]
pametno ste ovo napisali, gospodine jedan R. da ste žensko, sad bih vas zaprosio. vjerujem da vas u stvarnom životu gnjavi veliki broj potencijalnih udavača. kako izlazite na kraj sa svima njima, ako nije preosobno pitanje?
[Editirano 21.10.2009. 18:58:00 by stari_blaz]
|
|
vrh |
 |
 |
|
jedan_R Diskutant #39649

|
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [zinzi3]
Pozovi vodoinstalatera, no ne gine ti štemanje
a znam i ja oko cijevi, samo želim locirati puknuće.
valjd apostoji neki uređaj kojim se to dade otkriti.
|
|
vrh |
 |
 |
|
shimmi Diskutant #490616

Broj postova: 5892
|
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [jedan_R]
Meni je 2 puta pukla ispod poda u dvorištu i u nekom od zahoda. Oni iz VODOVODA imaju uređaj stetoskop ili kako već i otkriju u 20 cmm mjesto gdje 'pišti' voda !
|
|
vrh |

|
 |
|
jedan_R Diskutant #39649

|
21.10.2009. 18:59
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [stari_blaz]
pametno ste ovo napisali, gospodine jedan R. da ste žensko, sad bih vas zaprosio. vjerujem da vas u stvarnom životu gnjavi veliki broj potencijalnih udavača. kako izlazite na kraj sa svima njima, ako nije preosobno pitanje?
a teško, pogotovo ove koje znaju koliko sam nekretnina nakupovao, al to nebira razum već srce - kaže pesnik.
nego znate vi štovani zemljače kako naći rupu?
|
|
vrh |
 |
 |
|
jedan_R Diskutant #39649

|
21.10.2009. 19:01
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [shimmi]
Meni je 2 puta pukla ispod poda u dvorištu i u nekom od zahoda. Oni iz VODOVODA imaju uređaj stetoskop ili kako već i otkriju u 20 cmm mjesto gdje ''pišti'' voda !
super...a možeš mi reći koliko približno košta ta usluga ?
ti si imao isti slučaj, sjećaš se koliko..
|
|
vrh |
 |
 |
|

|
21.10.2009. 19:02
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [jedan_R]
a teško, pogotovo ove koje znaju koliko sam nekretnina nakupovao, al to nebira razum već srce - kaže pesnik.
nego znate vi štovani zemljače kako naći rupu?
na kakvu rupu točno mislite, gospodine jedan R? postoje crne rupe u svemiru, rupe u zemlji, a i kod žena ima nekih rupa. ako mislie na rupu u zidu kod pločica, ja obično pozovem majstore, nisam baš nešto vičan takvim poslova. to ostavljam stručnjacima. baš ovih dana imam majsotore u stanu i izbušili mi stan na sve strane.
|
|
vrh |
 |
 |
|
tumplegica Diskutant #507500

Broj postova: 3625
|
21.10.2009. 19:03
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [shimmi]
Meni je 2 puta pukla ispod poda u dvorištu i u nekom od zahoda. Oni iz VODOVODA imaju uređaj stetoskop ili kako već i otkriju u 20 cmm mjesto gdje ''pišti'' voda !
u tom slučaju može i sam s čašom plazit po zidu..
|
|
vrh |
 |
 |
|
shimmi Diskutant #490616

Broj postova: 5892
|
21.10.2009. 19:05
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [tumplegica]
u tom slučaju može i sam s čašom plazit po zidu..
Pusti zajebanciju....Imaju oređaj , stave slušalice i slijede cijevi.....dobro je da znaš odprilike položaj cijevi. Vjerujem da je 'ozbiljno' za onog kome se dogodi.
|
|
vrh |

|
 |
|
tumplegica Diskutant #507500

Broj postova: 3625
|
21.10.2009. 19:07
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [shimmi]
Pusti zajebanciju....Imaju oređaj , stave slušalice i slijede cijevi.....dobro je da znaš odprilike položaj cijevi. Vjerujem da je ''ozbiljno'' za onog kome se dogodi.
a neš ti uređaja.. 
dam mu ja..stetoskop..
|
|
vrh |
 |
 |
|
jedan_R Diskutant #39649

|
21.10.2009. 19:08
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [stari_blaz]
na kakvu rupu točno mislite, gospodine jedan R? postoje crne rupe u svemiru, rupe u zemlji, a i kod žena ima nekih rupa. ako mislie na rupu u zidu kod pločica, ja obično pozovem majstore, nisam baš nešto vičan takvim poslova. to ostavljam stručnjacima. baš ovih dana imam majsotore u stanu i izbušili mi stan na sve strane.
stan!? znači nema od one farme gujda ništa, koja priča.
a to znam i ja, platim uslugu instalatera - na kraju znaju kolko i sam, a imam svu potrebitu opremukao i oni, a i znanja kako se postavljaju instalacije, čak i ljepim pločice, znam i zidati ali u slobodnm stilu..
|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|

|
21.10.2009. 19:11
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [jedan_R]
stan!? znači nema od one farme gujda ništa, koja priča.
a to znam i ja, platim uslugu instalatera - na kraju znaju kolko i sam, a imam svu potrebitu opremukao i oni, a i znanja kako se postavljaju instalacije, čak i ljepim pločice, znam i zidati ali u slobodnm stilu..
nema gujdi ( to su svinje, jel tako? btw, kakav vam je to izraz gujde, pa niste valjda Zagorac?). na selu isto pozovem majstore kad nešto treba srediti. ja vam se ne kužim puno u te uradi-sam poslove. majstor je majstor. to sam davno naučio. zašto bi se ja petljao u stvari o kojima ne znam puno?
|
|
vrh |
 |
 |
|
soina_arka Diskutant #505537

Broj postova: 4075
|
21.10.2009. 19:11
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [jedan_R]
znam i zidati ali u slobodnm stilu..

|
|
vrh |
 |
 |
|
jedan_R Diskutant #39649

|
21.10.2009. 19:12
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
u međuvremenu...jedna gospođica ili gospođa mi uputila info na uređaj koji to može locirati.
ali i svaka alternativa-improvizacija je dobrodošla pa morete nastaviti me savjetovati. 
|
|
vrh |
 |
 |
|
 |
 |
|
|