|
|
ribolov Diskutant #15390

Broj postova: 12501
|
Treba započeti od podruma, kod temelja.
Za to treba imati mjesta, pa se preporuča kod iskopa napraviti tzv "široki iskop".
|
|
vrh |
 |
 |
|
ribolov Diskutant #15390

Broj postova: 12501
|
Gore se vidi prema raznim vrstama tla koji nagib iskopa treba biti i dubina do koje se ide - dakle do temelja.
Nakon toga slijedi postava drenažne cijevi na dno pokraj temelja, sa nagibom cca 1%.
Eto, otprilike ovako:

|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maler Diskutant #47527

Broj postova: 179
|
Citat [dom2005]
Zna li neko cenu za ona sredstva koja se dodaju u beton da bi bio vodonepropusan? Nesto je pisano o tome u "Majstor"-u , ali zanima me cena i kolicina po m3 betona. Ako neko ima iskustva sa tim neka ostavi komentar.
imaš na netu cjenik... www.samoborka.hr...
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
|
|
maler Diskutant #47527

Broj postova: 179
|
Citat [dom2005]
Postavila sam pitanje kako obezbediti vodonepropusnost septičke jame. Odgovor je moram priznati stigao brzo (za 1 dan) - svaka čast na poslovnosti! Evo ga: Kako bi postigli nepropusnost septičke jame istu je potrebno premazati HIDROIZOLACIJKOM ŽBUKOM u tri sloja. Tehničke karakteristike navedenog materijala te način primjene možete naći na našim internet stranicama .
To valja da voda ne izlazi iz jame... ali problem su ti podzemne vode (voda pod tlakom) koje ti ulaze u jamu kroz beton... ako je jama izvedena dobro ulaziti će ti minimalne količine vode pa nije problem, no ako ti jama napukne ili voda nađe put imat češ problem...
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
|
|
ribolow Diskutant #105999

Broj postova: 203081
|
Citat [dom2005]
Šta podrazumevaš pod "dobro izvedena jama"?
Armiran i ispravan beton, po mogućnosti sa dodatkom hidroizolacijske smjese (ima više tekućina na tržištu). Spoj dna i zidova treba također izvesti vodonepropusno.
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|

|
Citat [dom2005]
Postavila sam pitanje kako obezbediti vodonepropusnost septičke jame. Odgovor je moram priznati stigao brzo (za 1 dan) - svaka čast na poslovnosti! Evo ga: Kako bi postigli nepropusnost septičke jame istu je potrebno premazati HIDROIZOLACIJKOM ŽBUKOM u tri sloja. Tehničke karakteristike navedenog materijala te način primjene možete naći na našim internet stranicama .
Moje je mišljenje da žbuka ne koristi puno i da je samo dodatni, nepotrebni trošak. Beton jame mora biti vodonepropusan, dakle dodavanjem "Aquarex-a" i sličnih aditiva betonu i dobrim vibriranjem smanjujete uvelike troškove za skupe žbuke i naknadne premaze.
|
|
vrh |

|
 |
|

|
Citat [ibrica]
...jao ludosti!!!
Zanimljiv mi je primjer nekih septičkih jama koje su namjerno napravljene tako da propuštaju na dnu, tako da se izbjegnu troškovi cisterne za pražnjenje, odnosno ispumpavanje. Neka teče u more ili niz brdo u rijeku... 
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|