basdavidimlaluba Diskutant #484003

Broj postova: 2199
|
Ponukan pitanjima o ljetovanju i klasičnim "gdje ćeš na more", a svjestan situacije u zemlji te zapostavljenosti nekih njezinih dijelova, konkretno Slavonije, dajem na uvid nekoliko interesantnih prijedloga za ljetovanje, ili vikend posjetu, "ravnoj" nam Slavoniji.
Ravnoj pod navodnike, jer nije sve u Slavoniji ravno, na što će se i muški dio populacije razveseliti. Naravno, ono na što mislim je ljepota planina u Slavoniji, a koje su osim divne šume i prekrasnog svježeg zraka i obilje pitke vode te raznoraznih šumskih plodova, divljači, ali i kulturnih spomenika.
Jezero Borovik - okolica Đakova - raj za ribiče, kampere i kupače Jezero Orahovica - kupanje, kampiranje, planinarenje, srednjovjekovna Ružica Grad Park prirode PAPUK - Jankovac - kampiranje, planinarenje, prekrasni slapovi Jezero Lapovac - kupanje, kampiranje, ribolov Donji Miholjac - idealna turistička destinacija - drava, mnoštvo jezera i pritoka, Ptičji Rezervat "Podpanj", udaljenost od Mađarske 10 km -bazeni u Harkanyu/noćni život ludnica
Nadopune sa moje strane slijede, a ekipu iz Slavonsko Brodskog i Osječkog dijela ću zamoliti da istaknu interesantne destinacije, pa možda i mene pozovu da uz čašicu rakijice nazdravimo zapostavljenoj Slavoniji i turizmuu njoj, toliko zapostavljenom,a sa toliko potencijala.
Ugodno "putovanje", a nakon toga nadam se i sretan put te lijep provod u prirodi.
ps. odlogiralo me, pa su se linkovi zagubili... googlajte ;)
|