Utakmice/utrke koje će vam ostati u pamćenju (Tema) stranica 5
|
topic locked |
 |
 |
 |
 |

|
|
ex_dioptrija Diskutant #69308

Broj postova: 6832
|
Citat [handrasti]
debrecen - hajduk 3:0 hajduk - debrecen 5:0
ja bi jednu lobotomiju pod hitno
|
|
vrh |
 |
 |
|
ZaboravioPasswd Diskutant #82889

Broj postova: 618
|
Vidis ja nakon te utakmice (Dinamo-Partizan 5-0)vise ne navijam za Dinamo.
Dinamo je u to vrijeme bio privatni klub covjeka, najmladjeg generala JNA, osnivaca i prvog predsjednika Partizana, koji je imao viziju promocije Hrvatske u Europi preko nogometa
Ono sto je usljedilo nakon te utakmice: Uefa je toj politickoj promociji odlucila stati na kraj, te za uzvratnu utakmicu drugog pretkola odredila Svicarca Ursa Meiera (koji je nakon sto je po zadatku odsudio tu utakmicu do danas promoviran u jednog od najboljih svjetskih sudaca).
U prvoj utakmici Newcastle je dao pobjedonosni gol nakon prekrsaja nad Ladicem, a u uzvratu sudac je izmislio penal za goste, izmislio crveni karton Goci Juricu, te propustio zbog udaranja laktom u glavu iskljuciti Asprillu. Previse da bi bilo slucajno.
I to sve zbog ambicija jednog samozvanog vrhovnnika na celu regionalne sile. Koji si je umislio da Zagreb mora imati veci stadion od Beograda. Svi znamo koliko nas danas kostaju te njegove sulude zamisli.
Croatia se tad financirala iz drzavnog budzeta te je ta utakmica oznacila potpunu tudjmanizaciju hrvatskog nogometa, u drugim klubovima su poceli vladati kriminalci, ubojice, ratni zlocinci. Croatia je kupovala koga hoce i kad hoce, Hajduk je bio drugi da upotpuni folklor, a drugima su namjenjene epizodne uloge. Igraci koji nisu odigrali ni minute u prvenstvu bili su placani 850 000 maraka po sezoni (Jelicic). Prosinecki, Ladic su iamli ugovore koje nigdje u Europi nisu mogli imati,
Posljedicu te tudjmanizacije hrvatskog nogometa osjecamo jos i danas. Ona je prvo srozala sve klubove osim Dinama i Hajduka, prosle godine i Dinama, a njenu posljedicu najbolje smo mogli vidjeti jucer na Poljudu.
I zato tu utakmicu ne pamtim po dobrome. Atmosfera je bila ratnicka, nogomet je tu bio u drugom planu. A nogomet je za mene ipak samo sport. U publici je masu ljudi bilo samo zato jer igramo protiv njih, protiv Srbijanaca. A nabijem na kurac takve navijace, koje jedino uzavrele strasti i specificni politicki odnosi sa Srbijancima mogu dovuci na stadion.
[Editirano 4.8.2005. 12:07:00 by ZaboravioPasswd]
|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|
beholder Diskutant #21502

Broj postova: 2012
|
Citat [handrasti]
kad je bila ta tekma: hajduk - debrece 5:0 ???
|
|
vrh |
 |
 |
|
VCF Diskutant #89002

Broj postova: 741
|
Citat [beholder]
Citat [handrasti]
Prije 7 godina, kak to neznaš, najveća sramota hrv. nogometa!!!
|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|
handrasti Diskutant #98187

Broj postova: 771
|
Citat [beholder]
Citat [handrasti]
pa jucer....... bisi gledal?
|
|
vrh |
 |
 |
|
de_kuijp Diskutant #77144

Broj postova: 10171
|
uh, dobra tema...
sjećam se mnoštva tekmi,i bitnih i nebitnik,gledao i slušao sam ih stvarno previše,baš sam fanatik za sport,ali naravno najviše sam upamtio hrvatske rezultate...
ali kao događaji najviše nabijeni emocijama,neizvjesnošću i važnosti posebno pamtim ove:
hrvatska-njemačka na SP 1998 - nogomet (možda i najsretniji dan u životu,neki lik je bacao pare po korzu) hrvatska-njemačka na EP 1996 - nogomet (sudac leif sundell iz švedske,dugo godina nakon toga mrzio sam šveđane) hrvatska-njemačka na OI 2002 - rukomet (kako smo bili moćni!] hrvatska-španjolska na SP 2001 - rukomet (dva produžetka i 39-37 na kraju] hrvatska-sicg na SP 2003 - rukomet (utakmica na rubu,šola brani u zadnjoj sek.] hrvatska-jugoslavija na OI 1996 8:6 - vaterpolo (fenomenalni kreković i dudo) hrvatska-sad na OI 1992 (dražen protiv jordana,spusti se franjo!) hrvatska-znd na OI 1992 75:74(kukočeva bacanja u zadnjim sek. i promašaj rusa sa sirenom) sad-kanada na OI 2002 - hokej (superstarovi na jednom mjestu,spektakl od tekme) hrvatska-jugoslavija u kv. za EP 2000 (plakao sam cijelu noć na plaži) monte carlo 1992 - formula 1 (senna protiv mensella) spa 1998. - formula 1 (takav karambol ne pamtim,mislim da je završilo utrku 7 vozača) litva-jugoslavija na EP 1995 (krađa američkog crnog suca,povlačenje litvanaca s terena,pa povratak,gdje srbi naravno slave) zagreb prvak europe 1992 i 1993 - rukomet(peribonio,čavar,puc,obrvan,kljajić,gudelj,goluža,tomljanović,pušnik,jović,banfro,zovko trener) - posebno pamtim naslov 1993 protiv wallaua i gol puca sa sirenom... primorje 3. u europi 2004 - vaterpolo (fantastično talentirana momčad,sada nažalost raspadnuta) jugoplastika prvak europe 1991 (kukoč,rađa,sretenović,perasović,sobin...) finale EP u nogometu 1992 danska-njemačka (outsideri i lucky loseri osvajaju europu) SP Italia 1/4 finala 1990 jugoslavija-argentina - nogomet (na penale poraz bivše države u firenci nakon penala 3:2,goychoechea skinuo 2 penala) dinamo-partizan 5:0 1997. - mogomet (što reći?) rijeka-osijek 1:1 1999. - nogomet (bio sam na tekmi,svi su čekali naslov,a igrači su ispali pičke,molim sve da ne spominju više krađu) slovenija-hrvatska 0:1 kv. za EP 2004 - nogomet (prvo tudor crveni,nevjerica...sekundu poslije lopta se sretno provukla kroz golmana i pršo postaje junak nacije) hrvatska-francuska 1:2 (pamtim pamtim,ali zašto smo dobili gol odmah nakon našeg?zašto thuram nikad prije a ni poslije nije zabio gola?siguran sam da bi postali prvaci svijeta jer brazil je bio smiješna momčad u finalu...) hrvatska-rusija na OI 1996 - rukomet (valter brani sedmerac u zadnjim sek.) hrvatska-švedska na OI 1996 - rukomet (prvo olimipijsko zlato za samostalnu hrvatsku) wimbledon 1992 (e gorane,da si tad skinuo agassija tvoje bi bilo ono što je poslije uzeo sampras,šteta imao si ga na koljenima,ipak 3:2 i kosmati amer je slavio) wimbledon 2001 (e to je naplata svih dugova,dva tjedna iz snova,prvo roddick,pa safin,pa trodnevni triler protiv henmana,uvjeren sam da je bog poslao kišu,i veliko finale u ponedjeljek 9.7. protiv raftera isto 9:7 u odlučujućem setu,plakao sam od sreće) OI 2004 parovi za 3.mj. - tenis (ljubičić/ančić protiv indijaca 16:14 u zadnjem setu,ovo je trajalo cijelu vječnost,svaki poen sam proživljavao ko da ja igram) hrvatska-sicg 33:31 - rukomet prijateljska (bio sam među sretnicima,jedina tekma gdje nisam prestao pjevat cijelu tekmu) hrvatska-italija 2:1 SP u japanu - nogomet (miki,olić...vruće ljeto,10 ujutro a svi pijani,ludnicaaa) hrvatska-turska EP 2001 u turskoj 1/4 finala - košarka (vodimo +15 u 2.pol. ali atmosfera,suci i trice turkoglua sa 9m nas pokapaju) janičine pobjede na OI 2002 i SP i ivičina na SP i svj.kupu (svijet je samo gledao) orijent-osijek 1/4 finale kupa 1999 - nogomet (zlatni gol prišča u produžetku) orijent-pomorac derbi 2003. - nogomet (izjednačenje pomorca iz izmišljenog penala u 94.min.) orijent-rijeka 1996. - nogomet (prvi gradski derbi u RH,2.kolo,koreografija,fantastičan susret i 2:2 na kraju,orijent je te sezone nakon 10 remija doma iz 15 ut. ispao zbog smanjenja lige :s) prva pobjeda cibone u beogradu - košarka pobjeda splita u trevisu protiv partizana - košarka (prvi susret klubova iz hr i srj) EP u košarci 1993. (osvojili smo "samo" broncu,a njemci slavili po prvi put,prvenstvo se pamti najviše po draženovoj smrti) deportivo-psg sa 0:3 na 4:3 u LP deportivo-milan prva 1-4 druga 4-0 chelsea-barcelona 4-2 (fantastična tekma u prvom poluvremenu i svevremenski gol ronaldinha) italija-francuska 1:2 EP 2000 (ne volim talijane,ali jedino francuze ne volim više od njih,gol wiltorda u zadnjoj sekundi) italija na SP 1994 - nogomet (talijani su nakon što su prošli dalje skupinu bacanjem novčića,protiv nigerije prošli golom baggia u 90,pa 2:1 u produžetku (opet baggio),pa su izbacili fenomenalne i bolje bugare 2:1 (baggio je tad bio najbolji na svijetu i opet ih izvukao sa 2 gola)
eto,ne mogu više,sigurno ću se sjetiti još nekih,ali ovo sam napisao sad...
|
|
vrh |
 |
 |
|
mario_m. Diskutant #89238
.jpg)
  Broj postova: 148
|
Citat [beholder]
Citat [handrasti]
Bilo je 0:5, a ne 5:0
|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|
|
|
mrtvo_puhalo Diskutant #56116

Broj postova: 4121
|
Pamtim utrku, kad sam trchao jer su me navijachi htjeli objesiti. Necu reci gdje i kada, da ih ne bi bilo sram... I trcao sam i trcao sam, bilo je uzbudjivo, i sto mislite jesam li pobegel? Jesam.
|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|
real_23 Diskutant #95344

Broj postova: 2774
|
Citat [harleken]
nogomet
dinamo partizan 5:0 dinamo grasshopers 4:4 dinamo grasshopers 5:0 dinamo partizan 2:0 dinamo zvezda neredi dinamo auxerre neredi dinamo milan neredi dinamo porto dinamo olimipakos
euro 96, wc 98
engleska portugal
dejvid bekeeeeeeem, pa jeli to moguceeee. da pogodio je bunt trave (uvijek mu je neko kriv kad fula penal, nitko nije kriv, nego nezna !!!)
rukomet
hrvatska njemacka finala oba hrvatska spanjolska finale badel barcelona badel barcelona badel barcelona
kosarka
zadar macabi zadar zvezda hrvatska amerika
dejvid bekeeeeeeem, pa jeli to moguceeee. da pogodio je bunt trave (uvijek mu je neko kriv kad fula penal, nitko nije kriv, nego nezna !!!)
PREMA JEDNOM PENALU TI SUDIS NJEGOVU IGRU??? DAJ SE JAVI KAD NAUCIS PONESTO O NOGOMETU!  
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
fasnik Diskutant #74905

Broj postova: 47996
|
Citat [de_kuijp]
uh, dobra tema...
sjećam se mnoštva tekmi,i bitnih i nebitnik,gledao i slušao sam ih
stvarno previše,baš sam fanatik za sport,ali naravno najviše sam
upamtio hrvatske rezultate...
ali kao događaji najviše nabijeni emocijama,neizvjesnošću i važnosti posebno pamtim ove:
hrvatska-njemačka na SP 1998 - nogomet (možda i najsretniji dan u životu,neki lik je bacao pare po korzu) hrvatska-njemačka na EP 1996 - nogomet (sudac leif sundell iz švedske,dugo godina nakon toga mrzio sam šveđane) hrvatska-njemačka na OI 2002 - rukomet (kako smo bili moćni!] hrvatska-španjolska na SP 2001 - rukomet (dva produžetka i 39-37 na kraju] hrvatska-sicg na SP 2003 - rukomet (utakmica na rubu,šola brani u zadnjoj sek.] hrvatska-jugoslavija na OI 1996 8:6 - vaterpolo (fenomenalni kreković i dudo) hrvatska-sad na OI 1992 (dražen protiv jordana,spusti se franjo!) hrvatska-znd na OI 1992 75:74(kukočeva bacanja u zadnjim sek. i promašaj rusa sa sirenom) sad-kanada na OI 2002 - hokej (superstarovi na jednom mjestu,spektakl od tekme) hrvatska-jugoslavija u kv. za EP 2000 (plakao sam cijelu noć na plaži) monte carlo 1992 - formula 1 (senna protiv mensella) spa 1998. - formula 1 (takav karambol ne pamtim,mislim da je završilo utrku 7 vozača) litva-jugoslavija na EP 1995 (krađa američkog crnog suca,povlačenje litvanaca s terena,pa povratak,gdje srbi naravno slave) zagreb
prvak europe 1992 i 1993 -
rukomet(peribonio,čavar,puc,obrvan,kljajić,gudelj,goluža,tomljanović,pušnik,jović,banfro,zovko
trener) - posebno pamtim naslov 1993 protiv wallaua i gol puca sa
sirenom... primorje 3. u europi 2004 - vaterpolo (fantastično talentirana momčad,sada nažalost raspadnuta) jugoplastika prvak europe 1991 (kukoč,rađa,sretenović,perasović,sobin...) finale EP u nogometu 1992 danska-njemačka (outsideri i lucky loseri osvajaju europu) SP
Italia 1/4 finala 1990 jugoslavija-argentina - nogomet (na penale poraz
bivše države u firenci nakon penala 3:2,goychoechea skinuo 2 penala) dinamo-partizan 5:0 1997. - mogomet (što reći?) rijeka-osijek
1:1 1999. - nogomet (bio sam na tekmi,svi su čekali naslov,a igrači su
ispali pičke,molim sve da ne spominju više krađu) slovenija-hrvatska
0:1 kv. za EP 2004 - nogomet (prvo tudor crveni,nevjerica...sekundu
poslije lopta se sretno provukla kroz golmana i pršo postaje junak
nacije) hrvatska-francuska 1:2 (pamtim pamtim,ali zašto smo dobili
gol odmah nakon našeg?zašto thuram nikad prije a ni poslije nije zabio
gola?siguran sam da bi postali prvaci svijeta jer brazil je bio
smiješna momčad u finalu...) hrvatska-rusija na OI 1996 - rukomet (valter brani sedmerac u zadnjim sek.) hrvatska-švedska na OI 1996 - rukomet (prvo olimipijsko zlato za samostalnu hrvatsku) wimbledon
1992 (e gorane,da si tad skinuo agassija tvoje bi bilo ono što je
poslije uzeo sampras,šteta imao si ga na koljenima,ipak 3:2 i
kosmati amer je slavio) wimbledon 2001 (e to je naplata svih
dugova,dva tjedna iz snova,prvo roddick,pa safin,pa trodnevni
triler protiv henmana,uvjeren sam da je bog poslao kišu,i veliko
finale u ponedjeljek 9.7. protiv raftera isto 9:7 u odlučujućem
setu,plakao sam od sreće) OI 2004 parovi za 3.mj. - tenis
(ljubičić/ančić protiv indijaca 16:14 u zadnjem setu,ovo je trajalo
cijelu vječnost,svaki poen sam proživljavao ko da ja igram) hrvatska-sicg 33:31 - rukomet prijateljska (bio sam među sretnicima,jedina tekma gdje nisam prestao pjevat cijelu tekmu) hrvatska-italija 2:1 SP u japanu - nogomet (miki,olić...vruće ljeto,10 ujutro a svi pijani,ludnicaaa) hrvatska-turska
EP 2001 u turskoj 1/4 finala - košarka (vodimo +15 u 2.pol. ali
atmosfera,suci i trice turkoglua sa 9m nas pokapaju) janičine pobjede na OI 2002 i SP i ivičina na SP i svj.kupu (svijet je samo gledao) orijent-osijek 1/4 finale kupa 1999 - nogomet (zlatni gol prišča u produžetku) orijent-pomorac derbi 2003. - nogomet (izjednačenje pomorca iz izmišljenog penala u 94.min.) orijent-rijeka
1996. - nogomet (prvi gradski derbi u
RH,2.kolo,koreografija,fantastičan susret i 2:2 na kraju,orijent je te
sezone nakon 10 remija doma iz 15 ut. ispao zbog smanjenja
lige :s) prva pobjeda cibone u beogradu - košarka pobjeda splita u trevisu protiv partizana - košarka (prvi susret klubova iz hr i srj) EP u košarci 1993. (osvojili smo "samo" broncu,a njemci slavili po prvi put,prvenstvo se pamti najviše po draženovoj smrti) deportivo-psg sa 0:3 na 4:3 u LP deportivo-milan prva 1-4 druga 4-0 chelsea-barcelona 4-2 (fantastična tekma u prvom poluvremenu i svevremenski gol ronaldinha) italija-francuska 1:2 EP 2000 (ne volim talijane,ali jedino francuze ne volim više od njih,gol wiltorda u zadnjoj sekundi) italija
na SP 1994 - nogomet (talijani su nakon što su prošli dalje
skupinu bacanjem novčića,protiv nigerije prošli golom baggia u 90,pa
2:1 u produžetku (opet baggio),pa su izbacili fenomenalne i
bolje bugare 2:1 (baggio je tad bio najbolji na svijetu i
opet ih izvukao sa 2 gola)
eto,ne mogu više,sigurno ću se sjetiti još nekih,ali ovo sam napisao sad...
stvarno si si dao truda; svaka čast....
ja bih još samo dodao: pogibiju Senne u Imoli '94 i prokleti zavoj Tamburello
|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|
|
|