Index.hr

0:59 • 22.5.2013. • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
Obavijest:
1. studenoga ovaj forum se arhivira i gasi. Pozivamo posjetitelje da se presele na novi forum (http://www.index.hr/indexforum/).
Kritike i sugestije šaljite na email forum(at)index.hr
Forum
Odaberi skin: DefaultDefaultgrassRoseButterOcean 
IndexKlubBroj članova: 814908 
Online članova: 0 

Lada NIVA (Tema)
stranica 2

topic locked
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 Aktivne teme | Pretraživanje
Index.hr Forum -> Tehnika i znanost -> Automobili i motori

Autor Sadržaj
Korisnik je offlineKavkaz
Diskutant #13074

Broj postova: 8804
22.3.2004. 22:14 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Originalni post by ribolov:
Jel se more s transsibirskom do tamo ili je bolje z aeroplanom?
I jeno i drugo, ja bi stel s cugem iti..
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineribolov
Diskutant #15390

Broj postova: 12501
22.3.2004. 22:16 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Je, onda nam od Moskve treba par dani du tam, ali je sigurno fenomenalno. Rajši bi videl Bajkalsko jezere nek Boga i vraga.
Diskutant #13074

22.3.2004. 22:20 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Originalni post by ribolov:
Je, onda nam od Moskve treba par dani du tam, ali je sigurno fenomenalno. Rajši bi videl Bajkalsko jezere nek Boga i vraga.

Je, kad se najdeme o tom ti bum isprical jednu prekrasnu pricu
Korisnik je offlineglista
Diskutant #21234

Broj postova: 1
23.3.2004. 11:59 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Dobar terenac u skladu sa cijenom. Po meni najveca mana sto je automobil za dvoje. U italiji je dizel varijanta standrad.Uobicajeno D motor je bio iz Citroen-peugeot 1,9 .
Korisnik je offlineozren_pr
Diskutant #14630

Broj postova: 302
25.3.2004. 11:20 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Niva sa dizel motorom je povucena iz proizvodnje jer joj taj motor bas i nije nesto odgovarao. Inace, benzinci jesu rastrosni ali ako se ugradi plin onda se bas fino moze navozati. Osim toga u Nivi treba zaboraviti na udobnost ali i u tome je draz
Ja bih jos razmotrio i
UAZ dizel, kao i stari LAND ROVER, i to samo kratki.
Btw. u taj Landrover se moze ubaciti i dizel motor iz starog Mercedesa.
Diskutant #14630

25.3.2004. 13:14 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Korisnik je offlineMislav Miholek
Diskutant #4

Broj postova: 793
25.3.2004. 19:17 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Originalni post by ozren_pr:
http://www.ladaniva.co.yu

http://www.open.hr/com/adria-lada/

(ponekad mi se cini da je na ovome forume neki briju da SFRJ jos uvijek postoji, Bogu fala, raspala, teska joj je engleska zemlja)
Korisnik je offlinedemagog
Diskutant #19207

Broj postova: 371
25.3.2004. 20:27 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Budući da tu moji kolege s politologije zahtijevaju da im se kupi Lada Niva, ja bih samo natuknuo da nas na faksu ima i onih koji ne bi nikad vozili taj auto...
Korisnik je offlinevbarac
Diskutant #21120

Broj postova: 28
26.3.2004. 07:03 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Hvala na korisnim informacijama!
Trenutno sam najbliži varijanti da ugradim plin u Nivu. Ipak je to dosta povoljnija varijanta...pogotovo za cestu...off road ipak - benzin
Korisnik je offlinePapa
Diskutant #12129

Broj postova: 1745
26.3.2004. 07:33 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Originalni post by Keanu:
Ali sigurno postoji i diesel verzija. Ipak su to Rusi!

Malo mi nije jasno kakve veze imaju Rusi i dizel? Otprilike kao moja baba i heavy metal.

Nešto mi se čini da Rusi ipak prave auta koja će upaliti u 5 ujutru usred Sibira na -40. A baš ne znam koji bi to dizel napravio.
Bajdvej, sva ruska auta su JEBENO RASTROŠNI benzinci sa nultom kategorijom opreme (čak i servo spada u dodatnu opremu koja se naravno doplaćuje). Ali su zato strašno robusni.

Inače koliko sam čuo da su ljudi u njih ugrađivali golfove motore (recimo i dizele) i da je to šljakalo. Ali slažem se s konstatacijom da je najisplativije ugraditi plin. Čak se i boca montira izvana (odozana odozdo na podvozje) tako da ne zauzima korisni prostor u prtljažniku kojeg također nema baš previše.

I što je najinteresantnije kod tih auta, strašno su jeftina, tako da je svako dodatno ulaganje u njih isplativo.
Diskutant #14630

29.3.2004. 08:29 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Ako se misli ugradjivati plin onda je najbolje kupiti Nivu sa karburatorom, em je ona u startu jeftinija za bar 400 EUR-a i montaza plinskog uredjaja je bar za 200 EUR-a jeftinija nego kad se isti montira na verziju sa injection motorom sto je taman dovoljno za za taksu za vozilo na plin .
Osim toga karburatorska verzija se pokazala kao bolja jer kad se injection pokvari ni bog ga vise ne sastavi.

Elem, usporedjujuci cijene kod Vas i ovde u BiH primjetih da je ovde trgovacka marza daleko manja i cijena automobila je mnogo niza

Lada Auto vam nudi LADU NIVU 1,7 4x4 sa plaćenom carinom i transportnim troškovima po cijeni od 5.899,- EUR-a i LADU NIVU 1,7i 4x4 po cijeni 6.299,- EUR-a sa plaćenom carinom i transportnim troškovima.

Izvor:
http://www.lada.ba/niva4x4.htm

LADA Niva GOTOVINA LEASING KREDIT
21214 - osnovni model 3 vrata 1,7l / 59 kW 8.050,00 8.307,60 8.436,40

Izvor: http://www.open.hr/com/adria-lada/ciup.html

Btw. Za ex-Yu mi je stalo koliko i za snijegom koji je padao tih godina...
Diskutant #21120

29.3.2004. 11:36 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Hvala...vrlo korisne informacije!
Eh, sada može li mi tko odgovoriti kakva je NIVA na cesti. Ovjes, upravljivost...
Diskutant #13074

29.3.2004. 11:55 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Originalni post by vbarac:
Hvala...vrlo korisne informacije!
Eh, sada može li mi tko odgovoriti kakva je NIVA na cesti. Ovjes, upravljivost...

Niva je terenski auto, jeftin, pa prema tome ne i s najboljim rjesenjima, ali za tu svrhu upotrebljiv. Medjutim, na cesti u normalnoj voznji, treba biti vrlo oprezan, posebno na mokrom. Kocnice su slaba strana, obicno i gume (radi ustede), no, ponavljam u stvarnim terenskim uvjetima to i nije teski nedostatak. Za okretanje volana pri parkiranju treba svaki dan provesti jedan sat u teretani.
Kome treba terenac samo radi sminke, bolje zaboraviti. Za lovce, sumare,ribice, vinogradare,planinare moze se preporuciti u nedostatku novaca za nesto bolje.
Diskutant #14630

29.3.2004. 12:37 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Tacno, Niva je poprilicno kruta sa poteskim volanom, mada se ove nove prodaju sa mehanickim dodatkom (tzv. puz) koji olakasava okretanje istog. Fabricke gume su, kao i na svim modelima Lade, katastrofa.
Na cesti je jos i bucna, pogotovo kad se vozi preko 80-90 km/h. Dizel varijanta se jos i nenormalno trese. Ali dizel vise ne prodaju.
Kako Kavakaz rece auto je za razbibrigu po pustahijama i sasvim sigurno spada u najboljih pet u svijetu koji sluze za takve svrhe. Onaj sav napucani sminkeraj od SUV-ova je samo sminkeraj za asfalta i to dobrog. Mislim, mogu oni i na los teren ali ne bas previse
Korisnik je offlinedamir31
Diskutant #17468

Broj postova: 30674
6.4.2004. 14:27 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Originalni post by vbarac:
Također, zanima me postoji li Lada NIVA s diesel motorom?

naravno da postoji i to sa citroenovim motorom ali kod nas...nažalost ne može se kupiti!zakaj?imamo jako velik IQ valjda! ali uz malo sreće potraži prek neta na stranim stranicama po europi! ugodnu vožnju želim!
Diskutant #14630

6.4.2004. 20:13 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Ta se verzija sa dizel motorom vise ne proizvodi jer motor nije bio odgovarajuci...
Jedino se negdje moze kupiti polvna dizel Niva ali nova nikako. Ovo vam je iz prve ruke.
Diskutant #21120

7.4.2004. 07:09 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Vidio sam po oglasima da se prodaju lade NIVE s golfovim diesel motorom. Ima li netko iskustva s tim?
Diskutant #14630

7.4.2004. 09:04 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Ma to su sigurno Nive sa poprilicnim brojem godina i ugradjenim golfovim motorom. Elem, jednom me je takva Niva izvlacila iz snijega na Jahorini.
Te Nive su prepravljane od strane automehanicara i tokara. Koliko su pouzdane, to jest koliko je motor odgovarajuci, nemam pojma.
Korisnik je offlineopenminded
Diskutant #19541

Broj postova: 338
7.4.2004. 16:37 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

Inače se u Nivu ugrađivao (ugrađuje?) Peugeotov dizelaš. Auto je za šumske puteve dobar. Kvaliteta je očajna, interijer se raspadne za pola godine, ali bar ti ju nije žao "raubat" po blatu i kamenju.
Korisnik je offlinechipana
Diskutant #17701

Broj postova: 129
7.4.2004. 16:41 | Naslov: RE: Lada NIVA Prikaži/Sakrij | Citiraj

đip-đip, đip-đip- hoču da mi kupiš đip!
đip-đip, đip-đip- nije vazno koji tip! ha ha

Index.hr Forum -> Tehnika i znanost -> Automobili i motori
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8
caching

Aktivne teme