Kavkaz Diskutant #13074

Broj postova: 8804
|
quote Originalni post by ribolov:
Jel se more s transsibirskom do tamo ili je bolje z aeroplanom?
I jeno i drugo, ja bi stel s cugem iti..
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
Kavkaz Diskutant #13074

|
quote Originalni post by ribolov:
Je, onda nam od Moskve treba par dani du tam, ali je sigurno fenomenalno. Rajši bi videl Bajkalsko jezere nek Boga i vraga.
Je, kad se najdeme o tom ti bum isprical jednu prekrasnu pricu
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
ozren_pr Diskutant #14630

Broj postova: 302
|
Niva sa dizel motorom je povucena iz proizvodnje jer joj taj motor bas i nije nesto odgovarao. Inace, benzinci jesu rastrosni ali ako se ugradi plin onda se bas fino moze navozati. Osim toga u Nivi treba zaboraviti na udobnost ali i u tome je draz 
Ja bih jos razmotrio i
UAZ dizel, kao i stari LAND ROVER, i to samo kratki.
Btw. u taj Landrover se moze ubaciti i dizel motor iz starog Mercedesa.
|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|
Mislav Miholek Diskutant #4

Broj postova: 793
|
quote Originalni post by ozren_pr:
http://www.ladaniva.co.yu
http://www.open.hr/com/adria-lada/
(ponekad mi se cini da je na ovome forume neki briju da SFRJ jos uvijek postoji, Bogu fala, raspala, teska joj je engleska zemlja)
|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|
|
|
Papa Diskutant #12129

Broj postova: 1745
|
quote Originalni post by Keanu:
Ali sigurno postoji i diesel verzija. Ipak su to Rusi!
Malo mi nije jasno kakve veze imaju Rusi i dizel? Otprilike kao moja baba i heavy metal.
Nešto mi se čini da Rusi ipak prave auta koja će upaliti u 5 ujutru usred Sibira na -40. A baš ne znam koji bi to dizel napravio.
Bajdvej, sva ruska auta su JEBENO RASTROŠNI benzinci sa nultom kategorijom opreme (čak i servo spada u dodatnu opremu koja se naravno doplaćuje). Ali su zato strašno robusni.
Inače koliko sam čuo da su ljudi u njih ugrađivali golfove motore (recimo i dizele) i da je to šljakalo. Ali slažem se s konstatacijom da je najisplativije ugraditi plin. Čak se i boca montira izvana (odozana odozdo na podvozje) tako da ne zauzima korisni prostor u prtljažniku kojeg također nema baš previše.
I što je najinteresantnije kod tih auta, strašno su jeftina, tako da je svako dodatno ulaganje u njih isplativo.
|
|
vrh |
 |
 |
|

|
Ako se misli ugradjivati plin onda je najbolje kupiti Nivu sa karburatorom, em je ona u startu jeftinija za bar 400 EUR-a i montaza plinskog uredjaja je bar za 200 EUR-a jeftinija nego kad se isti montira na verziju sa injection motorom sto je taman dovoljno za za taksu za vozilo na plin .
Osim toga karburatorska verzija se pokazala kao bolja jer kad se injection pokvari ni bog ga vise ne sastavi.
Elem, usporedjujuci cijene kod Vas i ovde u BiH primjetih da je ovde trgovacka marza daleko manja i cijena automobila je mnogo niza
quote Lada Auto vam nudi LADU NIVU 1,7 4x4 sa plaćenom carinom i transportnim troškovima po cijeni od 5.899,- EUR-a i LADU NIVU 1,7i 4x4 po cijeni 6.299,- EUR-a sa plaćenom carinom i transportnim troškovima.
Izvor:
http://www.lada.ba/niva4x4.htm
quote LADA Niva GOTOVINA LEASING KREDIT
21214 - osnovni model 3 vrata 1,7l / 59 kW 8.050,00 8.307,60 8.436,40
Izvor: http://www.open.hr/com/adria-lada/ciup.html
Btw. Za ex-Yu mi je stalo koliko i za snijegom koji je padao tih godina...
|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|
Kavkaz Diskutant #13074

|
quote Originalni post by vbarac:
Hvala...vrlo korisne informacije!
Eh, sada može li mi tko odgovoriti kakva je NIVA na cesti. Ovjes, upravljivost...
Niva je terenski auto, jeftin, pa prema tome ne i s najboljim rjesenjima, ali za tu svrhu upotrebljiv. Medjutim, na cesti u normalnoj voznji, treba biti vrlo oprezan, posebno na mokrom. Kocnice su slaba strana, obicno i gume (radi ustede), no, ponavljam u stvarnim terenskim uvjetima to i nije teski nedostatak. Za okretanje volana pri parkiranju treba svaki dan provesti jedan sat u teretani.
Kome treba terenac samo radi sminke, bolje zaboraviti. Za lovce, sumare,ribice, vinogradare,planinare moze se preporuciti u nedostatku novaca za nesto bolje.
|
|
vrh |

|
 |
|

|
Tacno, Niva je poprilicno kruta sa poteskim volanom, mada se ove nove prodaju sa mehanickim dodatkom (tzv. puz) koji olakasava okretanje istog. Fabricke gume su, kao i na svim modelima Lade, katastrofa.
Na cesti je jos i bucna, pogotovo kad se vozi preko 80-90 km/h. Dizel varijanta se jos i nenormalno trese. Ali dizel vise ne prodaju.
Kako Kavakaz rece auto je za razbibrigu po pustahijama i sasvim sigurno spada u najboljih pet u svijetu koji sluze za takve svrhe. Onaj sav napucani sminkeraj od SUV-ova je samo sminkeraj za asfalta i to dobrog. Mislim, mogu oni i na los teren ali ne bas previse
|
|
vrh |
 |
 |
|
damir31 Diskutant #17468

Broj postova: 30674
|
quote Originalni post by vbarac:
Također, zanima me postoji li Lada NIVA s diesel motorom?
naravno da postoji i to sa citroenovim motorom ali kod nas...nažalost ne može se kupiti!zakaj?imamo jako velik IQ valjda! ali uz malo sreće potraži prek neta na stranim stranicama po europi! ugodnu vožnju želim!
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
|
|
|
|