Index.hr

1:14 • 25.5.2013. • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
Xmag
Obavijest:
1. studenoga ovaj forum se arhivira i gasi. Pozivamo posjetitelje da se presele na novi forum (http://www.index.hr/indexforum/).
Kritike i sugestije šaljite na email forum(at)index.hr
Forum
Odaberi skin: DefaultDefaultgrassRoseButterOcean 
IndexKlubBroj članova: 815100 
Online članova: 0 

astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu biti i koliko dugo trajati (Tema)
stranica 2

topic locked
Stranica: 1 2 3 4 5 Aktivne teme | Pretraživanje
Index.hr Forum -> Život -> Zdravlje i savjeti

Autor Sadržaj
Korisnik je offlinebancoolin
Diskutant #156479

Broj postova: 125
24.10.2008. 15:05 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [odronjena]

koristila sve ovo,i jako često odlazila na hitnu po aminofilin....uzimala fleksotide,teolin,a šta sve nisam....prešlo u kroničnu astmu sa svakodnevnim gušenjem...
danas sam sritna šta se toga tiče,sve je prošlo kao čarobnim štapićem da je neko mahnia,a pila sam mliko od kele...to su mi preporučili doktori jer je poznato da to mliko liči kukurikavac i bronhitis...sve šta ima veze sa dišnim organima...

šta je mliko od kele bogati?  kozije???
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineAkteon
Diskutant #383645

Broj postova: 6199
24.10.2008. 15:13 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

čitajući vas ja sam očito puno blaži slučaj..moja astma je alergijaska(perje, kućna prašina i ambrozija).....claritine, discus 125 i to je to....ja se između ostalog liječim sportom(svako zlo za neko dobro) i izbjegavanjem redovnog pijenja tableta i sl.....naravno promjene vremena su i meni zahebane.....dobar je bio savjet sa borovim šumama....koliko ja znam traje vječno tj do kraja...
Korisnik je offlinemarina_cibale
Diskutant #236543

Broj postova: 1430
24.10.2008. 22:50 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Akteon]

ja se između ostalog liječim sportom...
Jednom sam se skoro ugušila na aerobicu,bilo je jako kritično.
Korisnik je offlineodronjena
Diskutant #278744

Broj postova: 9748
25.10.2008. 11:34 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [bancoolin]

šta je mliko od kele bogati?  kozije???

ženski magarac...
Korisnik je offlineteratenologia
Diskutant #403499

Broj postova: 58
26.10.2008. 23:38 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [odronjena]

ženski magarac...
ahh magarica...svima skupa fala na obzervacijama...svi ljudi sve znaju...tesko je nocu slusati kasalj. i povremene napade kad kako kaze srce udara ko ludo a on dise na slamcicu...umarao se cesto ...sad opet spirometrija...alergican na prasinu i vlaga u zraku mu smeta...radio je varove  u zatvorenom..jedva ziv se izvukao...kao dijete bolovao od kontaknog dermatitisa...probai ce i magarece mliko ako treba...sad je na SERETIDE 250  poboljsanje...alje depresivan..proci ce i ta faza...fala jos jedan put i strucnjacima i laicima i onimkoji pate od slicnih uzroka...
Korisnik je offlinepatatarko
Diskutant #247541

Broj postova: 1526
27.10.2008. 00:00 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [teratenologia]

ahh magarica...svima skupa fala na obzervacijama...svi ljudi sve znaju...tesko je nocu slusati kasalj. i povremene napade kad kako kaze srce udara ko ludo a on dise na slamcicu...umarao se cesto ...sad opet spirometrija...alergican na prasinu i vlaga u zraku mu smeta...radio je varove  u zatvorenom..jedva ziv se izvukao...kao dijete bolovao od kontaknog dermatitisa...probai ce i magarece mliko ako treba...sad je na SERETIDE 250  poboljsanje...alje depresivan..proci ce i ta faza...fala jos jedan put i strucnjacima i laicima i onimkoji pate od slicnih uzroka...

eto slican slucaj. ...sve je to zivot..sa pumpicom je lakse al ne mora....nisam ocekivao ovoliko odgovora

Diskutant #403499

27.10.2008. 00:14 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

nema na cemu...

[Editirano 27.10.2008. 0:15:00 by teratenologia]
Korisnik je offlinerystipa
Diskutant #364546

Broj postova: 604
27.10.2008. 00:18 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [teratenologia]

41  ovaj lik imade a  bivsi muzicar..nikad nije imao problema s plucima  svirao je kornet u glazbi...pumpicu je odbio ali ide iduci mjesec na planinu u Sloveniju na Zrece  tamo ima prijatelje...a i bor i jela i planina pomogne...jevim po povratku

sumnjam da će mu pomoći taj planinski zrak u ovo doba godine. Najbolje mjesto za asmatičare je Veli Lošinj.
Diskutant #403499

27.10.2008. 00:20 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [alessia1]

pa o kome se radi? koliko godina ima?
rijetko kad bronhitis polako i oprezno prilazi
musko   ..blizi se pedesetim  bronhitis usprkos amoksilu  dva puta danom nije prosao..dapace vratio se...ne podnosi ostre mirise   a ujtro je preosjetljiv na bilo kakav miris do povracanja...cak mu i pasta za zube smeta....
Korisnik je offlinelaracroft_29
Diskutant #401779

Broj postova: 4675
27.10.2008. 00:23 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

asmatičari trebaju ići u planine preko ljeta, a po zimi na more.. 
lječilišta su u Lošinju i Crikvenici., zbog velike količine joda u zraku i pogodne klime.
trebaju kod fizioterapeuta ići na kineziterapiju tj vježbe disanja, kod jakog kašlja i na drenažu, i pridržavati se terapije.
Korisnik je offlinerystipa
Diskutant #364546

Broj postova: 604
27.10.2008. 00:30 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [laracroft_29]

asmatičari trebaju ići u planine preko ljeta, a po zimi na more.. 
lječilišta su u Lošinju i Crikvenici., zbog velike količine joda u zraku i pogodne klime.
trebaju kod fizioterapeuta ići na kineziterapiju tj vježbe disanja, kod jakog kašlja i na drenažu, i pridržavati se terapije.
x
i dodao bih: promjene zraka ne raditi kraće od 2 tjedna. Dakle asmatičarima se u načelu pogoršava zdravstveno stanje ako često mjenjaju zrak
Diskutant #403499

28.10.2008. 15:30 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

ma vidim da su na ove upite odgovarali i oni koj ipate li i oni veoma strucni.za sve koji vise znaju o kronicnom bronhitisu i asmaticnim problemima , nastanku i kontroli. i nek nastave .interesantno je diskutiirati i davati zakljucke
Korisnik je offlineMorena26
Diskutant #394497

Broj postova: 1027
28.10.2008. 16:55 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [rystipa]

sumnjam da će mu pomoći taj planinski zrak u ovo doba godine. Najbolje mjesto za asmatičare je Veli Lošinj.

To sam i ja cula za Veli Losinj.moja frendica ima astmu i ok se nosi sa time.
Diskutant #403499

29.10.2008. 08:16 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Morena26]

To sam i ja cula za Veli Losinj.moja frendica ima astmu i ok se nosi sa time.
Veli Losinj !? Da i ja sam cuo.I Gorski Kotar..za ove koji imaju izrazite bronhijalne probleme  jod i borove sume..ali medicina je tu krenula raznim putevima, od klasike, akunpukture do visokosofisticiranih ljekova i tehnika..Svaki bolesnik se u biti na isti nacin tretira, a ipak razlicito, ovisno o stupnju bolesti, imunosustavu itd...  Bronhijalni tj. asmticni problemi u djetinjstvu vezani uz alergije se kasnije razvijaju u kronicne bolesti koje se nemogu izljeciti.Poznato je da n pr. senzibilne osobe koje su u mladjim danima imale problema sa raznim koznim alergijama, u starijem dobu, poslije 40te i 50te pokupe astmu i bronhijalne alergije vrlo brzo i lako...Isti je slucaj i s reduciranim tjelesnim aktivnostima koje direktno utjecu na imunoloski sustav.
Diskutant #401779

29.10.2008. 11:19 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

ako je astma stečena onda je izlječiva, ako je urođena teže se liječi.. no lako je s njom izlazit na kraj ukoliko se liječi po uzroku od kojeg je nastala.
ako ju izazivaju alergije tada je najbolje  stvorati imunitet hiposenzibilizacijom.

flixotide i serevente aerosoli jako pomažu, te inhalacione terapije i puno kalcija s vitaminom c.
treba izbjegavat kortikosteroidne antihistaminike i teophilinsku terapiju jer izazivaju ovisnost organizma, pa u nedostatku istih se smetnje vraćaju.
kod otežanog disanja dobro je proći kineziterapiju i naučiti spavati u određenim položajima, te naučiti pravilno disati kod napada. 
svima koji imaju taj problem  preporučam i Yogu, jako pomaže, te redovnu kontrolu acidobaza i igeea!
Korisnik je offlineFreya
Moderator
Diskutant #8788

Broj postova: 12028
29.10.2008. 11:21 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Akteon]

čitajući vas ja sam očito puno blaži slučaj..moja astma je alergijaska(perje, kućna prašina i ambrozija).....claritine, discus 125 i to je to....ja se između ostalog liječim sportom(svako zlo za neko dobro) i izbjegavanjem redovnog pijenja tableta i sl.....naravno promjene vremena su i meni zahebane.....dobar je bio savjet sa borovim šumama....koliko ja znam traje vječno tj do kraja...
ja imam alergijski bronhitis za koji neki doktori vec kazu da je prerastao u astmu...alergična sam na pelud,perje,trave,korove-posebno ambroziju,životinjsku dlaku,kućnu prašinu...
ventolin mi je osnovna stvar kad imam "napade", a koristila sam i flixotide i teolin i claritine i belodin i
jedino mi ventolin pomaze iako mi se od njega tresu ruke...ostali meni ne pomazu...
sto se tice preporuka,odlazak na more,pogotovo Lošinj je savršeno,ali recimo meni odlazak u planine i šume nikako ne odgovara...
Diskutant #401779

29.10.2008. 11:39 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

da..na žalost od tih terapija se dobije tremor.. ja sam imala respiratorni i alergijski bronhitis i astmu bronchiale, odlazila sam u Crikvenicu na talassoterapiju i u Alpe.. bila pokusni kunić za sve lijekove koji su se pojavljivali na tržištu.. u ponekim periodima sam morala iznimno držati se terapija, al uspjelo je sanirati se.
ako ti alergijski testovi pokazuju preveliku osjetljivost organizma koji dovode do začepljenja malog dišnog puta, koji vodi upali bronha i astmi, zatraži hiposenzibilizaciju, to je terapija tim istim alergenima koja traje par godina i nakon koje se stekne imunitet na alergije u toj mjeri da ti nestvaraju više upalna stanja, rinitis i edeme koji su opasni jako.
Diskutant #401779

29.10.2008. 11:40 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [rystipa]

x
i dodao bih: promjene zraka ne raditi kraće od 2 tjedna. Dakle asmatičarima se u načelu pogoršava zdravstveno stanje ako često mjenjaju zrak

ja sam morala mjenjat zrak dva puta kodišnje u ljeti i zimi na tri tjedna, u periodu od 4 godine i bilo mi je izvrsno nakon toga!
Korisnik je offlineleeloo.
Diskutant #156875

Broj postova: 6659
29.10.2008. 11:42 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

moj djed zaradio astmu kao mladic i trajalo mu je do kraja zivota........dobio je gripom izazvanu upalu pluca jer su mu pluca bila raspadnuta i umro
Diskutant #401779

29.10.2008. 11:46 | Naslov: RE: astma, kasalj i bronhitis..kako teski mogu bit... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [teratenologia]

nema na čemu, znam kako je to stanje dosta teško prolaziti! glede depresije, prolazna je.. najbitnije je savladati tehniku disanja! kad se dobro istrenira lijekovi prestanu biti neophodni, a nakon toga i suvišni.. svako sljedeće pogoršano stanje se vježbama disanja može sanirati!što je krv i mozak bogatiji kisikom, time će i tmurno raspoloženje nestati!

Index.hr Forum -> Život -> Zdravlje i savjeti
Stranica: 1 2 3 4 5
caching

Aktivne teme