Index.hr

10:49 • 23.5.2013. • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
Xmag
Obavijest:
1. studenoga ovaj forum se arhivira i gasi. Pozivamo posjetitelje da se presele na novi forum (http://www.index.hr/indexforum/).
Kritike i sugestije šaljite na email forum(at)index.hr
Forum
Odaberi skin: DefaultDefaultgrassRoseButterOcean 
IndexKlubBroj članova: 815001 
Online članova: 0 

kućno farbanje kose (Tema)
stranica 2

topic locked
Stranica: 1 2 3 Aktivne teme | Pretraživanje
Index.hr Forum -> Život -> Zdravlje i savjeti

Autor Sadržaj
Korisnik je offlinelick69
Diskutant #85534

Broj postova: 676
30.6.2005. 13:06 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [toril]

zna li netko kako se i ako  može s crno ofarbane kose prijeći na neku svjetliju nijansu?

...anaravno da se može, pa ja svoju ženu farbam već tri-četri leta i baš mi dobri ide...

vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinetoril
Diskutant #91031

Broj postova: 947
30.6.2005. 16:27 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

hm, da, dobro... 

[Editirano 1.7.2005. 13:26:00 by toril]
Korisnik je offlineskorpijonka
Diskutant #86928

Broj postova: 53
11.9.2005. 19:57 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

ovako,imam pitanje

naime,prirodna boja kose mi je smeđa i farbam se u plavo.no kako mi je preskupo farbanje kod frizerke,sada bih to radila doma a i izrast imam.
zato mi je frizerka rekla da kupim keneovu boju i da stavim 12% i 9% hidrogen zajedno sa bojom.
nikada se nisam farbala doma sa hidrogenima nego sa gotovom bojom pa me sada zanima dali da oba hidrogena (dvije cijele bočice) stavim zajedno sa bojom ili kako to već ide.
ako netko zna bila bih zahvalna
Korisnik je offlineblue_80
Diskutant #98001

Broj postova: 112
13.9.2005. 13:02 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [toril]

zna li netko kako se i ako  može s crno ofarbane kose prijeći na neku svjetliju nijansu?

trebaš se prvo izblajhati, ali nije to preporučivo raditi u vlastitoj radinosti, jer možeš ispast šarena i spaljene kose....
najpametnije ti je odi u frizera, posvijetlit će te a nećeš imati nikakvih posljedica...
meni je to napravio sa 0,9% hidrogenom, iz prve je uspjelo, i kosa mi se nije spalila... 
Korisnik je offlineblue_80
Diskutant #98001

Broj postova: 112
13.9.2005. 13:04 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [skorpijonka]

ovako,imam pitanje

naime,prirodna boja kose mi je smeđa i farbam se u plavo.no kako mi je preskupo farbanje kod frizerke,sada bih to radila doma a i izrast imam.
zato mi je frizerka rekla da kupim keneovu boju i da stavim 12% i 9% hidrogen zajedno sa bojom.
nikada se nisam farbala doma sa hidrogenima nego sa gotovom bojom pa me sada zanima dali da oba hidrogena (dvije cijele bočice) stavim zajedno sa bojom ili kako to već ide.

i sa 9 i sa 12% hidrogena ćeš uništit kosu....
a možeš se izblajhati i pofarbati za oko 450 kn maksimalno....
inače te kućne boje za kosu nisu preporučive jer sadrže prejak hidrogen...
Korisnik je offlineRUAH
Diskutant #105608

Broj postova: 8
13.9.2005. 16:42 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

najbolje da odeš kod nekog frizera kojeg znas. probaj postepeno sa pramenovima. to ti je najbolje! i stripljivo
Korisnik je offlinemrtvo_puhalo
Diskutant #56116

Broj postova: 4121
13.9.2005. 16:49 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Tu cu vam ja pomoci, sve znam i imam dugogodishnje iskustvo.
Najbolje da vam netko pomaze.
Inache mozete sve upropastiti kao ova osoba:

Korisnik je offlinemrtvo_puhalo
Diskutant #56116

Broj postova: 4121
13.9.2005. 16:49 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Ovo sam ja dok se farbam::
Korisnik je offlineBlackMagicWoman
Diskutant #60364

Broj postova: 7399
13.9.2005. 16:53 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [skorpijonka]

ovako,imam pitanje

Na žalost, ne znam ništa o hidrogenima, ali vidim da si iz Zagreba, pa bih ti savjetovala da izbjegavaš centar grada za odlazak kod frizera i probaš se malo raspitati za neke salone izvan grada, ima puno kvalitetnijih salona, a puno, puno jeftinijih.
Korisnik je offlineKleo
Diskutant #16928

Broj postova: 12196
13.9.2005. 16:55 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [skorpijonka]

ovako,imam pitanje

isti slucaj.samo sto se ja ne bih usudila da se sama farbam...keune je stvarno najjaca farba za prelaz iz braon ali moze da ti ide na zuto ako imas jak pigment...meni su umirali od smeha...a na jednu keune farbu ti idu dva hidrogena,znaci za jedno farbanje istrosis samo pola tube...za smedje je valjda dovoljan taj od 9%
eto.
Korisnik je offlineBlackMagicWoman
Diskutant #60364

Broj postova: 7399
13.9.2005. 17:00 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Kleo]

isti slucaj.samo sto se ja ne bih usudila da se sama farbam...keune je stvarno najjaca farba za prelaz iz braon ali moze da ti ide na zuto ako imas jak pigment...meni su umirali od smeha...a na jednu keune farbu ti idu dva hidrogena,znaci za jedno farbanje istrosis samo pola tube...za smedje je valjda dovoljan taj od 9%
eto.

Postoji još jedan problem dok kupovanja u dućanu, a to je rok trajanja. Znam za jedan slučaj kad je Keune plava upotrijebljenja poslije roka trajanja postala na glavi zelena!
Ja koristim kombinaciju dvije Keune boje na izrast i još kombinaciju dva njihova preljeva po cijeloj kosi i mogu reći da sam više nego zadovoljna učinkom, a takav sama doma ne bi mogla nikad izmiksati. A bojanje, šišanje i Keune ampulu protiv ispiranja boje plaćam 200,00 kuna.
Korisnik je offlineLorya5577
Diskutant #85091

Broj postova: 2296
13.9.2005. 17:08 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [skorpijonka]

ovako,imam pitanje

uzmeš keuneovu boju, najbolje ti je neka bež svjetlo plava, te ti nemaju crvenih pigmenata pa ti neće ponarančastiti kosu, i uzmeš 9% hidrogen. Boju mješaš u omjeru 1:1, znači koliko boje toliko hidrogena, u biti smjesa ti ne bi trebala biti ni pregusta ni prerijetka onako u sredini mada nemoš baš fulati. Tribaš vidit moju sestru. Ona ti svašta izmješa i stavi na glavu, sama, pa nikad nije fulala. A i ja sam se uvik sama bojala kod kuće pa mi se nije niš desilo a probala sam zbilja sve nijanse.
I ako imaš izrast koji ti je puno tamniji od ostatka kose onda njega farbaš prvo, a tek onda ostatak kose. Najbolje ti je ostavit 5 minuta da ti stoji na izrastu boja dok ne nastaviš sa farbanjem.

[Editirano 13.9.2005. 17:10:00 by Lorya5577]
Korisnik je offlineKleo
Diskutant #16928

13.9.2005. 17:11 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

razmera boje i hidrogena pise na pakovanju tube

Lorya

a kako uspes da ti ne ostanu neofarbana mesta...
Korisnik je offlineglorija71
Diskutant #96624

Broj postova: 203
13.9.2005. 17:12 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Joj, cure moje drage, ja se farbam već godinama i to uglavnom kod kuće.
Ajmo redom:iz crne u svijetliju, a isto tako i iz crvene može se prijeći, i to ne od nekoliko pua nego odjednom, u jedno poslijepodne, vjerujte mi.
Važno je kupiti kvalitetan blanš, kvalitetnu boju ampule, ima onih koje se ispiru i onih koje se ne ispiru.
Ali, aku se to radi kod kuće važno je da to radi netko ko je ipak bar malo vidio frizerski salon.
Sama ja to ne bih radila nikada.Meni to radi susjeda, bivša frizerka, i nikad ali baš nikad mi nije spalila kosu.
Boju uzmite Dikson, košta oko 50 kuna velika tuba, ali je kvalitetna i imat ćete ju za dva normalna bojanja.
Ampule obavezno, onu koja se ispire umiješati u boju, a onu koja ne stavite umjesto regeneratora poslije zadnjeg pranja.

A sad ono drugo.izrast smeđe kose u plavo je vrlo lako obojiti.
Boju opet preporučam Dikson, kao i hidrogen.
Omjer boje i hidrogena nek vam bude 1:1, što znači, na 100 ml boje(a piše na svakoj tubi koliko je ima)ide 100 ml hidrogena.ako je kosa jako tamna 12%, ako je svijetlija 9%.Mazati samo izrast, ostaviti 20 min i onda pročešljati prema krajevima rijetkim češljem da se ne vidi razlika.
Dobro je boju miješati u plastičnoj zdjelici, i to prvo stavite boju, izmiješajte četkom za mazanje dobro, i onda dodajte hidrogen.Jako je važno boju i hidrogen dobro izmiješati da ne bude grudica.

Huh, jesam sve pokrila?
Korisnik je offlinekalypsa
Diskutant #45472

Broj postova: 8424
15.9.2005. 12:49 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Sve si super pokrila, no ni u ludilu ne uzimati BLANŠ,BLAJH,IZBJELJIVAŠ - ili kako ga god zovete, za kućnu upotrebu.

Prelazak iz crne u svijetlije je uvijek dugotrajan postupak i najbolje bi bilo kao što je već savjetovano, da se izvuku svjetliji pamenovi i sve se prelije preljevom.

Nagli prelazak sa blajhom bi mogao rezultirati zelenom bojom na glavi ili otpadanjem kose.
 Poslije crne, crvena je isto poprilično zeznuta za skinuta..Karakteristika za crvenu boju je što se brzo BOJA ispire ali PIGMENT dugotrajno ostaje na kosi.
Način na koji se rješavamo crvenog pigmenta je da uzmemo boju koja ima u sebi zelenih pigmenata,violet ili silvera...Kontrast tih nijansi ubije crvenilo i daju kosi prirodan štih.

Savjet...
Prilikom odabira boja  pogledajte u nijanser ,a ne na kutiju s bojom..
Slovo koje se nalazi uz broj pod kojim je boja označava njen ton. 
Tu su se spominjale Keune boje.. Nisu loše no one su više za profi upotrebu...Nekad su bili broj jedan al su se malo pokvarili s vremenom..Pokušajte s L'orealom, Schwartkopfom, Wellom.....Proizvodi im nisu preskupi a kvalitetni su i namijenjeni za kućnu upotrebu.

Omjer boje i hidrogena: Neki kažu 1:1...Ovisi o boji. Prvo u posudu stavite boju i dobro ju razmutite,nakon toga stavljate hidrogen...Smjesa mora biti dovoljno tekuća da kad podignete kist , da kapne s njega (a opet ne prerijetka da je kao juhica..)..Tako da ćete stavljati možda više hidrogena a manje boje...
12% hidrogen se najčešće koristi kod  bojanja u plavo...Izrazito je jak i brzo djeluje tako da vam ga nebih preporučila,osim ako nemate spretne i brze ruke + nekog da vam pomogne. Mislim da vam je 9% hidrogen čist dosta (za plavuše)..Brinete mogu miješati 6% i 9%.. ili čak čisti 6%

Ako radite neke manje zahvate na sebi,ok je doma eksperimentirati...No eksperimenti s blajhom mogu biti opasni...Malo ljudi zna da je izbjeljivač po sastavu veoma sličan kremi za depilaciju. On NE BOJI kosu već izvlači pigment i razgrađuje vlas koja postaje prozirna (mi ju vidimo kao plavu..)

I wish you  luck!!!

[Editirano 15.9.2005. 13:22:00 by kalypsa]
Korisnik je offlinenosorog
Diskutant #81576

Broj postova: 283
16.9.2005. 17:56 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [skorpijonka]

ovako,imam pitanje

ma kak da stavis jedno i drugo?
prvi put cujem...
i kakva je to frizerka da se tak olako rjesava musterija?

ali...
ja se vec godinama farabam Keneovim bojama, doduse u crveno....12% +  boja...

najbolje ti odi u Keneov ducan tam na cvejtnjaku i popricaj sa tetom.  mene je  sve naucila....fakat sam dobila na glavi boju koju sam si odabrala u nijanseru(obavezno uzmi nijanser i pokazi joj izrast na glavi-ja sam pokazala kosu, jer je bitna prirodna boja)
a jednom sam uletila dok je pricala sa nekim tipom koji hoce prekrit sjede...puna je savjeta...

iance, ak ti je skupo kod frizera, a volis eksperimentirat, kene s vremena na vrijeme trazi modele za isprobavanje svojih proizvoda na revijama...vrijedi se raspitat....
Diskutant #86928

16.9.2005. 22:34 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

eto ga na! farbanje uspjelo!
no stavila sam 9% hidrogen pa sam onak malo žućkasta ali sljedeći put stavljam 12%.
ali za prvo samostalno farbanje,mogu reći da je odlično ispalo.
puno hvala cure
Korisnik je offlinemc_marina
Diskutant #104128

Broj postova: 91
16.9.2005. 22:59 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Bas mi je drago sto ti je dobro ispala boja. Evo, ja se inace uvijek farbam kuci, samo sam jedan put bila kod frizerke jer se radilo o pramenovima. Decko me vec par godina farba i uvijek super ispadne i bude boja koju sam htjela, ali evo prije dva dana sam se farbala i jooj. Imam smeđu kosu inace i pred ljeto sam stavila svjetlije pramenove. Sad sam se htjela opet vratiti u smeđu i kupila sam kolor "čokoladno smeđa". Je da, klinac! Niti je čokoladna niti je smeđa - CRVENA! Poludila sam, ali ajde, proslo je par dana, shvatila sam da nije tako grozno, ali drugi put ipak kupujem cistu tamno smeđu!

Diskutant #86928

17.9.2005. 12:14 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [mc_marina]

Je da, klinac! Niti je čokoladna niti je smeđa - CRVENA!

Korisnik je offlineKleo
Diskutant #16928

17.9.2005. 13:37 | Naslov: RE: kućno farbanje kose Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [skorpijonka]

eto ga na! farbanje uspjelo!
no stavila sam 9% hidrogen pa sam onak malo žućkasta ali sljedeći put stavljam 12%.
ali za prvo samostalno farbanje,mogu reći da je odlično ispalo.
puno hvala cure

nema na cemu.ako se uopste ticalo mene he he

Index.hr Forum -> Život -> Zdravlje i savjeti
Stranica: 1 2 3
caching

Aktivne teme