Index.hr

22:30 • 24.10.2014. • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
Xmag
Obavijest:
1. studenoga ovaj forum se arhivira i gasi. Pozivamo posjetitelje da se presele na novi forum (http://www.index.hr/indexforum/).
Kritike i sugestije šaljite na email forum(at)index.hr
Forum
Odaberi skin: DefaultDefaultgrassRoseButterOcean 
IndexKlubBroj članova:  
Online članova:  

Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi but, a ne da dobijemo gumeni odrezak? (Tema)
stranica 2


 topic locked
Stranica: 1 2 Aktivne teme | Pretraživanje
Index.hr Forum -> Život -> Gastronomija

Autor Sadržaj
Korisnik je offline__evil_angel__
Diskutant #479831


Broj postova: 12747
5.11.2009. 20:16 | Naslov: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi but, ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi but, a ne da dobijemo gumeni odrezak?

vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinevila_s_jadrana
Diskutant #322867


Broj postova: 58102
5.11.2009. 20:39 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

dobro ga posoliti krupnom solju ,,našpikati sa češnjakom i špekom ,i ocijediti po njemu sa svih strana jedan limun ,,, u zdjeli pomiješati ružmarin ,malo jabučnog octa papra i dec vode i u tome uvaljati cijeli komad i ostaviti preko noći ,drugi dan peći pod folijom do pola pa otkriti ,super je
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineCardinalsin
Diskutant #483659


Broj postova: 6011
5.11.2009. 20:48 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

evo zli,neš što nisi nikad probal..kombinacija slanog i slatkog(skandinavska priprema 70% jela?)..
uzmeš butič ujutro i staviš ga u bouillon ili u mlijeko..poslije par uri ga našpikaš s češnjakom,lorberom a sol ostaviš skoro na kraju pečenja...staviš peč,polako ne više od 180C..polije 45 min,pojačaš..
kad je but skoro pri kraju,uzmeš tavu i dosta putra,kad se zagrije staviš dvije oguljene naranče,pol kile kupina,pol kile ribizle..cukra i soli(po želji) i kad se sve to istopi,preliješ but...probaj,ne buš se pokajal..prilog napraviš po želji,meni najviše paše...braun krumpir..
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offline1..Prokletnik
Diskutant #505151


Broj postova: 4125
5.11.2009. 20:49 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

ne jedem tuđe udove.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinemilyacka3
Diskutant #490425


Broj postova: 16672
5.11.2009. 20:50 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Cardinalsin]

evo zli,neš što nisi nikad probal..kombinacija slanog i slatkog(skandinavska priprema 70% jela?)..
uzmeš butič ujutro i staviš ga u bouillon ili u mlijeko..poslije par uri ga našpikaš s češnjakom,lorberom a sol ostaviš skoro na kraju pečenja...staviš peč,polako ne više od 180C..polije 45 min,pojačaš..
kad je but skoro pri kraju,uzmeš tavu i dosta putra,kad se zagrije staviš dvije oguljene naranče,pol kile kupina,pol kile ribizle..cukra i soli(po želji) i kad se sve to istopi,preliješ but...probaj,ne buš se pokajal..prilog napraviš po želji,meni najviše paše...braun krumpir..
jel mora ribizla baš biti
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineCardinalsin
Diskutant #483659


Broj postova: 6011
5.11.2009. 20:51 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [milyacka3]
jel mora ribizla baš biti

ne,može i neš drugo,samo malo kiselo..
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinemilyacka3
Diskutant #490425


Broj postova: 16672
5.11.2009. 20:52 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Cardinalsin]

ne,može i neš drugo,samo malo kiselo..
ma pitam jer ne podnosim ribizlu
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineshic
Diskutant #506009


Broj postova: 734
5.11.2009. 20:52 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

odes u restoran i trazis da ti spreme takav.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinetacili
Diskutant #288943


Broj postova: 91428
6.11.2009. 02:59 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [shic]

odes u restoran i trazis da ti spreme takav.

hrana u restoranu i hrana u kuci?

neuporedivo
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineCardinalsin
Diskutant #483659


Broj postova: 6011
6.11.2009. 03:02 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [tacili]
hrana u restoranu i hrana u kuci?

neuporedivo

da neuporedivo jer danas malo ko kuha doma...kak spada. iako baš goveđi but i nije tako lako pronaći na ménu-u...
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinetacili
Diskutant #288943


Broj postova: 91428
6.11.2009. 03:04 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Cardinalsin]

da neuporedivo jer danas malo ko kuha doma...kak spada. iako baš goveđi but i nije tako lako pronaći na ménu-u...
a tek u restoranima.. mislim, ok ponekad otici, ali hraniti se samo po restoranima, nikad ne bi mogla.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineCardinalsin
Diskutant #483659


Broj postova: 6011
6.11.2009. 03:08 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [tacili]
a tek u restoranima.. mislim, ok ponekad otici, ali hraniti se samo po restoranima, nikad ne bi mogla.

to i nije tak teško kad si samac...a i svi mi imamo..svoj omiljeni restoran..
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinewell_done
Diskutant #393993


Broj postova: 6754
6.11.2009. 03:11 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Od buta bas i nema neke vajde...ali moze se i to probati... Zagrijana pecnica na 350F(prevedi na C), nasoljeni but, pokriven alu-folijom...peci 3 i po sata i ne diraj... Za sos se pobrini sam...ja sam za lovacki...
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineCardinalsin
Diskutant #483659


Broj postova: 6011
6.11.2009. 03:14 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [well_done]
Od buta bas i nema neke vajde...ali moze se i to probati... Zagrijana pecnica na 350F(prevedi na C), nasoljeni but, pokriven alu-folijom...peci 3 i po sata i ne diraj... Za sos se pobrini sam...ja sam za lovacki...
dosta profesionalaca(kuhara) kaže da sol ubija šmek mesu,ak se nasoli na početku....obično preporučavaju ...sol na kraju..
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineskvirterica
Diskutant #507714


Broj postova: 280
6.11.2009. 03:15 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Cardinalsin]

to i nije tak teško kad si samac...a i svi mi imamo..svoj omiljeni restoran..

vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineskvirterica
Diskutant #507714


Broj postova: 280
6.11.2009. 03:17 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [vila_s_jadrana]

dobro ga posoliti krupnom solju ,,našpikati sa češnjakom i špekom ,i ocijediti po njemu sa svih strana jedan limun ,,, u zdjeli pomiješati ružmarin ,malo jabučnog octa papra i dec vode i u tome uvaljati cijeli komad i ostaviti preko noći ,drugi dan peći pod folijom do pola pa otkriti ,super je

Ja jebem samo djecu..


pardon jedem..


djecu od kokoši, tj piletinu, a govedinu rijetko.

Jel imaš dijete? Ako imaš dovedi ga kod mene na ručak...ustvari ne.


doći ću ja kod tebe, nenajavljeno, radi iznenađenja


[Editirano 6.11.2009. 3:19:00 by skvirterica]
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinewell_done
Diskutant #393993


Broj postova: 6754
6.11.2009. 03:20 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Cardinalsin]
dosta profesionalaca(kuhara) kaže da sol ubija šmek mesu,ak se nasoli na početku....obično preporučavaju ...sol na kraju..
Tacno, al' ovde je rijec o butu...njega tesko da mozes da dosolis poslije pecenja...Najbolje je ako ga nasolis dan prije i ostavis u frizideru da se pajca Za rostiljsko meso se ne preporucuje so i zacini prije pecenja...
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineSanguine
Diskutant #511384


Broj postova: 1969
6.11.2009. 06:07 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [__evil_angel__]

Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi but, a ne da dobijemo gumeni odrezak?


cijeli but ili odrezak? ako pravis steak onda je jedino bitno da ga ne ispeces do kraja. i well done je manje pecen nego sto se to sa svinjetinom radi.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinemunjaraX
Diskutant #394590


Broj postova: 17861
6.11.2009. 18:14 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

piše u kaufland prospektu onome šta ubace u sandučić da se meso najprija zapeče na najvećoj temperaturi par minutica i to mu zatvori pore i tako ostane sočnije...i onda se temperatura smanji...i da je dobro stavit šalicu vode u pećnicu...samo ne znan jel u tepsiju s mesom ulit ili sa strane ...
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinemilyacka3
Diskutant #490425


Broj postova: 16672
6.11.2009. 18:16 | Naslov: RE: Kako pripremiti sočni, ukusni i mekani goveđi b... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [munjaraX]

piše u kaufland prospektu onome šta ubace u sandučić da se meso najprija zapeče na najvećoj temperaturi par minutica i to mu zatvori pore i tako ostane sočnije...i onda se temperatura smanji...i da je dobro stavit šalicu vode u pećnicu...samo ne znan jel u tepsiju s mesom ulit ili sa strane ...
ja ulijem malo sa strane
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj

Index.hr Forum -> Život -> Gastronomija
Stranica: 1 2
caching

Aktivne teme
17:30 KAMO IDETE VEČERAS? by podivljasmo