Index.hr

1:36 • 21.5.2018. • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
Obavijest:
1. studenoga ovaj forum se arhivira i gasi. Pozivamo posjetitelje da se presele na novi forum (http://www.index.hr/indexforum/).
Kritike i sugestije šaljite na email forum(at)index.hr
Forum
Odaberi skin: DefaultDefaultgrassRoseButterOcean 
IndexKlubBroj članova:  
Online članova:  

Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i neupućene (Tema)


 topic locked
Stranica: 1 2 3 4 5 ... 2665 2666 2667 2668 2669 Aktivne teme | Pretraživanje
Index.hr Forum -> Admin -> Antologija

Autor Sadržaj
Korisnik je offlinemilelogara
Diskutant #84450


Broj postova: 54679
31.5.2008. 16:03 | Naslov: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i neu... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Kako se tipičan dan zachatao, a potrebno mu je dodati neke upute, napravim ovdje pa nek mod baca gdje hoće.

Za početak, neke osnovne upute o načinu pisanja i ophođenju sa diskutantima:
Kad tek dođete, preporuka je da se držite caffe bara, bara dok ne skupite prvih stotinjak postova. Izleti na druge, pogotovu 'ozbiljne' pdf-ove nek vas se događaju samo ako ste prilično sigurni da možete 'obraniti' to što govorite.
Kafe uglavnom nastanjuje ekipa dobroćudnih spamera koji će se vjerojatno pitati čiji ste klon (iako ni ne znate što znači klon), ali šanse za prihvaćenost među tom populacijom su vam najbolje.
    Dakle, dođite na *hvala*, lupajte smajliće, ostavljajte poruke vašoj ljubavi i obavještavajte forumsku populaciju o tome kako se osjećate i šanse da će vas ekipa dobroćudnih spamera tipa sista, putty, kuja i svi oni sa hvala prihvatiti su realne. (ili barem vas neće špotati iako im značite kolko crno pod noktom, s tim se unaprijed pomirite i to je OK)
Kasnije će vam rasti forumska znatiželja pa ćete otkriti i druge pdf-ove, najčešće je prvo i najbolnije otkrivanje društvo.
Istraživanje tog pdf-a može biti vrlo bolno, pogotovu ako se namjerite na krive pa evo nekih bitnih upozorenja kojih se trebate držati ukoliko mislite preživjeti:
    - izbjegavajte nik jazavcar u svim varijantama, ako izgubite u raspravi brzo ćete biti etiketirani kao balkanski kmet i kao takav vjerojatno ignorirani od forumske 'kičme'. Ukoliko nekim čudom pobijedite, svejedno poslije jebavanja sveg ženskog roda u vašoj porodici ta će pobjeda biti pirova (i lako moguće da će dotični evidentni proser proglasiti vlastitim trijumfom). Dakle, ako nemate određenu dozu kredita i jak želudac, za vaše forumsko zdravlje je dobro da izbjegnete ovog diskutanta jer u bilo kakvom retoričkom nadjebavanju vaše šanse za pobjedom su male do nikakve, iako vjerojatno niste ni željeli da do takve vrste diskusije i dođe. Ukratko, konfrontacija s ovim likom lako da će završiti vašim baniranjem i još ćete vi biti ti koji ste izvrijeđani. Dakle, čitajte, ima tu pametnih postova, al ne dirajte.
    -Drugi jak retoričar kojega vam je bolje zaobići ukoliko želite poživjeti je Mrag. Taj vam se neće nabrajati potencijalne poze majke sa psom, ali će vam svejedno često na grub način ukazati da ste zajebali, ako zaista jeste. Ako i niste a on misli da jeste, teško ćete u toj raspravi izvući išta više od časnog uzmaka pa vam je preporuka izbjegavati u većini prilika. Dakle, isti naputak, čitati, ne prnjkati.
    -Dvojicu likova koji često dolaze u paketu: Isashi i Drazetni_iz_back (ili nešto takvo) vam je isto dobro zaobići ako se mislite konfrontirati s njima. Vaše forumsko znanje i iskutvo vjerojatno još nije dostatno da im se da uspješno parirati, a na svakoj temi kad na vaš reply dođe neki zajedljivi ili uvredljivi komentar, to nije baš poticajno za forumski razvoj.
    Sens (u svim varijantama) je nik s kojim se isto nije dobro upuštati u neke duilje polemike ako niste sposobni izdržati 'hardcore' raspravu, dakle onu začinjenu s nešto uvreda i podvala. Ako se planirati prepirati s njom na Roditelji &djeca pdf-u, obavezno prethodno uzmite tabletu za smirenje jer šanse da ćete biti isprovocirani do bana su poprilične.

    Filozofija je idući u setu pdf-ova koji možete otkriti, ali čisto sumnjam da ćete se tu dulje zadržati budući da je pdf mrtav. Ako ipak odlučite ostati malo dulje, vidjeti ćete 'ekipu duhovnjaka' na spiritual kafeu, simpa ekipa koja će vas vjerojatno prihvatiti ako nemate problem s komunikacijom i kognitivnim razvojem, ali brzo ćete ustanoviti da to veze s filozofijom (pogotovu onom akademskom) nema.
Ako vam je baš stalo do filozofiranja morati ćete navući nekog klona od dioniza ili mene da pričam s vama, a u oba slučaja nije baš sigurno da će se topik razviti onako kako želite, ali to vam je jedina šansa da se uopće razvije na tom pdf-u.
S tim da se s dionizom možete svađati izvan filozofije, to će naići na odobravanje prva dva gore spomenuta nika, ali šanse da pobjedite dioniza u argumentiranoj raspravi jednostavno nema.
Svejedno uvijek možete poslati pp adminu da vas je ovaj nazvao švicarcem i tako otrkrio vaše privatne podatke. Je da ste izgubili bitku, ali dobili ste rat, pisanje će mu biti zapriječeno.
S drugim tipom (milelogara) ćete lakše izići na kraj u raspravi (ako topik nije logika ili slično), samo je češći problem što uglavnom neće ni raspravljati s vama dok ne zna tko ste + tip je često dozlaboga naporan i dosadan te stalno najavljuje kako ide jest. Naviknite se. Ponekad piše jako dugačke postove i često pune termina koje ne kužite, dakle kontaktirati samo ako morate.
    Pretpostavka je da vam je rasprava u interesu jer ne želite da odumre topik koji ste otvorili ili tek došli na njega, ostaje neugodan dojam da ste 'ubili topic'
-S guzstavom se isto ne želite svađati, vjerujte mi na riječ. Osim velikih šansi da u svađi izvučete kraći kraj, vjerojatno ćete još i zaraditi ban.
Poslje svega ovoga će vam Pdf prijedlozi i kritike postati zanimljiv, ali brzo ćete ga napustiti. Nikako vam neće ići u glavu kako određeni nikovi tu nesmetano pišu šta im god padne napamet, a vaš pokušaj imitacije će završiti opomenom ili u gorem slučaju baniranjem. Stvar je jednostavna, vjerojatno niste dovoljno etablirani da bi se vaš prijedlog ili kritika uopće razmatrao. Ako ste ipak prirodno nadareni pa opazite neke probleme foruma koji nisu 100x prožvakana priča, može se desit da vam topik privremeno bude konstruktivan.
Uglavnom ono što je imanentno tom pdf-u jest stalno spamanje bilo koje teme jer je svaki diskutant koji je duže tu shvatio da je spam zapravo jedini smisleni odgovor na nedostatak ikakvih tehničkih ili kadrovskih uvijeta (iako će vam admin uvijek ljubazno objasniti da njegove odluke nisu niš osobno i zahvaliti vam na kraju posta, morate imati teži kognitivni defekt da povjerujete da je to zaista tako i on sam to zna zato dozvoljava određenu dozu spamanja p&k, ali ako niste skroz novi&bezobrazni).
Svejedno s adminom koji se krije iza nika Glycerine se uglavnom možete svađati bez da to završi vašim baniranjem, osim ako ste bili jako nepristojni, a vaš nik nije Mrag, gusztav ili jazavčar Nastavak slijedi, ovo smeće ne da više od određenog broja znakova stavit  u jedan post...

NR

vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinemilelogara
Diskutant #84450


Broj postova: 54679
31.5.2008. 16:07 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Gornji post možda izgleda tmurno i komplicirano, nikome se ne da prolaziti sve te procedura da bi opstao na jednom forumu pa obično se povuče na pp ili jednostavno ode. Ako ste ipak odlučili opstati i pisatiima još dikoja stvar bitna za shvaćanje funkcioniranja ovog mjesta:
Forumsku egzistenciju vam znatno može olakšati komunikacija sa kupsuar, Quxotic, artume, šniclom, ad_infinitumom, jokerom, annalis, sliwom, kaotičnom, fašnikom, simery, alesicom i svom plejadom neagresivnih nikova koji na vašu forumsku egzistenciju neće negativno utjecati, ako niste idiot ili imate mane opisane gore.

Ovom kratkom tutorilau treba dodati još par neizostavnih stvari: Naučite prepoznavati kežmanove klonove: dakle, mlada, obrazovana tinejdžerica koja piše o odstrelu mačaka kao društveno korisnom radu i povratku Srba raseljenih u oluji nije vaš idealan cybersex partner, brzo ili manje brzo ćete ustanoviti da je to muško.

Naučite što znači biti trol ili provokator na ovom forumu pa vas susret s hmopederovom temom ili s diskutantom nozina u nekoj varijanti neće koštati forumske glave.

Doznajte tko je japi.
Naučite što je skripta.

Kad preživite sve to, ovo mjesto će vam ionako biti dovoljno poznato da nikakve druge savjete nećete trebati, na višim razinama forumske svijesti možda skužite i odlagalište, ali dolje se ionako nećete znati javiti dok ne prođete sve ovo.
Naučite i da par varijanti Mayye pati za plišanim medvjedićima i da blue_eye ima nešto što ne nalikuje psu i ne znate što je, ali ćete svejedno nedvosmisleno tvrditi da je to pas.

I da, stalno odlogiravanje i štekanje servera su ovdje feature, ne nedostatak, stoga naučite živjeti i s tim.
Nakon što ste usvojili ove upute, možete se javiti za daljnje instrukcije pa ćete otkriti kako dobar dio pdf-ova ima svoje dominantne likove (recimo duhovnost, posao, auti i x pdf-ova koje nisam spomenuo).

Na komentarima članaka ne komentirajte topike o Thompsonu, Srbima niti bilo čime što ima veze s tim, iako ćete brzo shvatiti da se svaki topik svodi na to. Brabonjak smijete ostaviti isključivo u samoreferencijalnom tonu, svađalački ton će vam donijeti etiketu klona i vjerovatni ban. Isto vrijedi i za pdf politika.
 
Brzo ćete naučiti način komunikacije, termine & bolne točke određenog forumaša, s tim znanjem tek možete raspravljati sa svima na način na koji želite a da šanse za vaše odstranjenje i/ili debakl ne budu prevelike.

Ne tražite nekakvu bitniju pomoć ovdje i nemojte stalno jajakati, to će vas dodatno ukopati (u prvom slučaju mislit će se da ste naivni idiot, u drugom da ste egocentrični idiot, u trećoj varijanti kombinacija spomenutih tipova).

To je bio najkraći mogući priručnik za nove, no ako ste zaista nov, ovoliki post čitajte tek poslije stotinjak postova, a pokušajte sklepati nakon jedno 500, u protivnom, vjerojatno će polučiti rezultat kakav ne želite

Iskreno & sažeto ukratko: Iako se veći dio foruma svodi na osobna poznanstva i odnose određenih diskutanata (koji se možda ne znaju osobno ali se vole ili ne vole i tako se ponašaju, admin & modovi included), nikad ovaj forum nemojte shvatiti osobno, to je jedini način da ne dobijete živčani slom, a usput se dobro i zabavite, barem u nekim fazama forumskog egzistiranja; bez obzira što u fazama forum funkcionira ko malo selo, svi sve žele znati i točno se zna što negdje možete što ne. Te figuracije je u početku ionako nemoguće skužiti, nemojte ni probavati.
Arogancija i bezobraština su poželjne samo ako ih možete uklopiti u kanone forumski prihvatljivog ponašanja, a to sigurno nećete moći u prvim danima svoje virtualne egzistencije.
Ako niste u stanju prihvatiti gore napisano, bojim se da nemate što tražiti ovdje, odite na forum.hr ili slična mjesta koja su puno racionalnija, ali time i puno sterilnija.

P.s.
Naravno, bilo bi zgodno da i ostali dodaju mala pravila korisna za preživljavanje.

NR
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinenebumsekloniral
Diskutant #342961


Broj postova: 14461
31.5.2008. 16:13 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

zakaj se nisi ovog prije sjetio ?! 

ja bi dodo 

izbjegavajte mareuu.s.a. 

jedan pogled na taj avat moze znacit dozivotnu ovisnost 

vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinepokojniToza
Diskutant #343628


Broj postova: 2630
31.5.2008. 16:15 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Mile---- the good spirit of Index!

Auto-stoperski vodič kroz Index.

vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineAd_Infinitum
Diskutant #318073


Broj postova: 18666
31.5.2008. 16:17 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Ne dolaziti na moje pdf-ove osim ako nemate u džepu minimalno 3 doktorata iz prirodnih znanosti. Prihvaćam samo harward, cambrige, M.I.T., i ostala renomirana sveučilišta.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offline_Nastassja
Diskutant #357332


Broj postova: 11404
31.5.2008. 16:18 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

ignorirati provokatore...
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineZLI_NACISTA______
Diskutant #365809


Broj postova: 538
31.5.2008. 16:18 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Hahahaaaaa, e Mile legendo, svaka ti dala!

Ja bi dodao još samo ovo; viruj samo sebi i svojim klonovima!
I još jedan savjet: ovdi se zajebavaj, boli te kurac šta tko kaže jer ovdi su uglavnom svi sjebani!
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offline_Nastassja
Diskutant #357332


Broj postova: 11404
31.5.2008. 16:20 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

ne primati srcu sve..ne doživljavat osobno...

bit hladnokrvan i proračunat...
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinemilelogara
Diskutant #84450


Broj postova: 54679
31.5.2008. 16:22 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [ZLI_NACISTA______]

 boli te kurac šta tko kaže jer ovdi su uglavnom svi sjebani!

Nadam se da se ovaj dio može isčitati iz mog uvoda, nipošto ne uzimati sve što vam kažu osobno jer ponekad to i ne misle, ak i misle, bvk. Oni nesjebani će brzo uteć ili prihvatiti diskusiju u vrlo ograničenim razmjerima.

NR
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineZLI_NACISTA______
Diskutant #365809


Broj postova: 538
31.5.2008. 16:23 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [milelogara]

Nadam se da se ovaj dio može isčitati iz mog uvoda, nipošto ne uzimati sve što vam kažu osobno jer ponekad to i ne misle, ak i misle, bvk. Oni nesjebani će brzo uteć ili prihvatiti diskusiju u vrlo ograničenim razmjerima.

NR

Da, i ti si to rekao, ali nisi napisao "boli vas kurac"!
Index triba shvatiti ka neki "interaktivni film", komediju naravno!
Ovo je, dobro si to rekao, malo selo...
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineAd_Infinitum
Diskutant #318073


Broj postova: 18666
31.5.2008. 16:23 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Neka vam duh bude hladan i sabran pred miljunima svijetova.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineallwhite
Diskutant #175697


Broj postova: 2620
31.5.2008. 16:24 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

dok chatate ne pusite maru, provalit ce vas dmaho
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinebbaranda
Diskutant #349041


Broj postova: 171
31.5.2008. 16:25 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

a druženja izvan foruma, kave i slično?
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinereverend_ray
Diskutant #366979


Broj postova: 942
31.5.2008. 16:27 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

mile alal ti na ovom.kapa dolje

NR
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinemilelogara
Diskutant #84450


Broj postova: 54679
31.5.2008. 16:28 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [chaotic_lady]

zar tu dolaze i novi?
Ma obećao sam kežmanu napisat priručnik kako da postane nov. Mora se pravit da ove stvari ne zna.
@bb: Kave mogu poslužiti ko dobar live trač party, možete se napiti, možete kartati belu (moja malenkost preferira), ali to i dalje nij ni blizu osobnog odnosa kakav imate s prijateljima, iako će neke interakcije utjecati na vaše ponašanje na forumu. Ako ste nov, sumnjam da će vas kolektivna druženja forumaša baš zaokupiti

NR
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offline______ChiCi_____
Diskutant #326722


Broj postova: 26614
31.5.2008. 16:29 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

stvoriš krug ljudi koj ti odgovara i čao đaci


ništa puno različitije nego u stvarnom životu
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineZLI_NACISTA______
Diskutant #365809


Broj postova: 538
31.5.2008. 16:29 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Mile, a tko je Japi?
A tko je jazavcar; jel to klon Glica ili Matije?
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineluzer_zauvijek
Diskutant #337773


Broj postova: 2181
31.5.2008. 16:29 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

mnogo koristan topic
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinela_mer
Diskutant #58004


Broj postova: 30025
31.5.2008. 16:29 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Sviđa mi se.
Osobito prve dvije trećine uvodnog.
Pri kraju si podlegao porivu 'nježnog povlačenja, ilitiga izvlačenja'da ne ispadneš baš baba roga (iako meni ne bi ispao, ne bi..),ali je ok
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinejazavcar1
Diskutant #359921


Broj postova: 1071
31.5.2008. 16:30 | Naslov: RE: Kako preživjeti na indeksu, priručnik za nove i... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [milelogara]
Forumsku egzistenciju vam znatno može olakšati komunikacija sa kupsuar, Quxotic, artume, šniclom, ad_infinitumom, jokerom, annalis, sliwom, kaotičnom, fašnikom, simery, alesicom i svom plejadom neagresivnih nikova koji na vašu forumsku egzistenciju neće negativno utjecati, ako niste idiot ili imate mane opisane gore.

NR

a zaboravija si Dioniza stavit u plejadu simpaticnih i dragih ljudi, shkovaco uvlakacka?!
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj

Index.hr Forum -> Admin -> Antologija
Stranica: 1 2 3 4 5 ... 2665 2666 2667 2668 2669
caching

Aktivne teme