Index.hr

9:51 • 26.5.2013. • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
Sport
Obavijest:
1. studenoga ovaj forum se arhivira i gasi. Pozivamo posjetitelje da se presele na novi forum (http://www.index.hr/indexforum/).
Kritike i sugestije šaljite na email forum(at)index.hr
Forum
Odaberi skin: DefaultDefaultgrassRoseButterOcean 
IndexKlubBroj članova: 815139 
Online članova: 0 

Dinamovi Heroji (Tema)
stranica 9

topic locked
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Aktivne teme | Pretraživanje
Index.hr Forum -> Sport -> Nogomet

Autor Sadržaj
Korisnik je offlinezika_m
Diskutant #133718

Broj postova: 4683
8.12.2006. 15:32 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Kubura.Risto]

Pa tko ti je Žika pisao ovakav tekst?

Nije mi ga nitko direktno pisao nego sam ga 'ukrao' sa jednog zborišta. Mene osobno dosta zanima povijest hrvatskog nogometa pa surfam i tražim takve gluposti i kopiram sebi zanimljive tekstove.
Zato sam ga i postavio ovdje očekujući prvenstveno tvoju nadopunu.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offline4men
Diskutant #169209

Broj postova: 464
8.12.2006. 21:20 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Kubura.Risto]

I 4man, kad vec sastavljas momcad Dinama koju smo mogli imati da Ćiro nije bio takav kakav je bio, onda se sjeti spomenuti i Siniše Mihajlovica koji je u Dinamo dosao to ljeto 1987 iz Borova, gdje je odrastao s majkom Hrvatic+om, odgajan kao Hrvat. Ciro ha je stjerao 1988, i ovaj je otisao u Vojvodinu i s njom godinu nakon toga osvojio prvenstvo YU. Medju lalama je sa 20 godina bio najbolji igrac uz tada veterana Milosa Sestica. Na zimu 1990/91 presao je u Zvezdu i s njom osvojio Eiuropu, a iz Zvezde je otisao u ljeto 1992.
Za Mihajlovića mi nije krivo, pokazao se je u pravom svjetlu!
Gadi mi se pomisao da taj nosi plavi dres!

Čekaj sjetio sam se još jednog velikog talenta koji je iz dinama otišao ravno u Real ,
Igor Jovičević.
Mislim da je nastupao negdje 2 godine za drugu momčad Reala a onda su ga dali u Oviedo.
Di je taj ?

Živi dokaz da mladi igrač prije nego što se ne dokaže doma nema vani kaj tražiti !

A Alen Peternac?
Taj je rasturao po Valladolidu !

Za Šimića i bobana se slažem. Jebem ti igrača koje novinari proglase čudom a još ne odigra ni minute službene tekme!
Inaće Šimić je valjda jedini igrač koji je ulazi u igru negdje u 70 minuti (protiv Newcastle-a) i biva zamijenjen u 90 minuti utakmice !
Ne sječam se takvog slučaja, bar ne na seniorskom nogometu u UEFA  takmičenju!!!!

Poslje ga stari peder zove u repku, i mali papak napravi kaj napravi!
Da je dao gol izravno bi se plasirali na EURO 2000 !!!!!
Jedan jebeni gol!
Jebiga rođeni luzer!
Korisnik je offlinekrugoval_101
Diskutant #171361

Broj postova: 1244
9.12.2006. 14:06 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [zika_m]

Citat [Kubura.Risto]

Nije mi ga nitko direktno pisao nego sam ga ''ukrao'' sa jednog zborišta. Mene osobno dosta zanima povijest hrvatskog nogometa pa surfam i tražim takve gluposti i kopiram sebi zanimljive tekstove.

Kad te ta povijest toliko zanima ja ću ti neke stvari pojasniti. 
      Točno je da su iz Dinama u C. Zvezdu svojedobno otišli Janjanin, B. Cvetković, Ivković, Bračun i Prosinečki. Međutim, B. Cvetković i Janjani su bili djeca iz miješanog braka( otac Srbin a Mama Hrvatica). Izjašnjavali se se  kao Srbe i navijači C. Zvezde te su dok su bili mladi igrači u NK Karlovac čak i odbijali prijeći u Dinamo. Međutim, NK Karlovac je bio dinamova filijala tako da se iz tog kluba moglo prijeći jedino u Dinamo ili ostati u Karlovcu koji se tad natjecao u republičkoj ligi. Dakle, čim im je istekao ugovor sa DInamom obojica su domaglila u svoje jato. Zanimljiva je činjenica da se  brat Rajka Janjanina, Željko Janjanin izjašnjavao kao dinamovac ali su ga dinamovi treneri ocjenili kao netalentiranog, tako da nikada nije ni zaigrao za Dinamo ali je imao zapeženu karijeru u Napretku iz Kruševca i Rijeci. Željko Janjanin jebio puno bolji igrač od svog brata Rajka jer je bio veći profesionalac te je mogao više trčati za razliku od Rajka koji je u pravilu uvijek bio loše tjelesno pripremljen jer mu se nije nikada dalo trenirati. Isto tako T. Ivković i Prosinečki su polutani( otac Hrvat a mama Srpkinja),a pošto u u takvom braku žena drži ne tri već četiri kantuna od kuće sam po sebi se nameće odgovor kojem su klubu zapravo naginjali. 
Ja se uopće ne slažem sa nekim opservacijam nekih ovdje prisutnih koji za odlazak Prosinečkog u C. Zvezdu isključivo krive Ćiru. Pa po toj logici bi recimo bilo koji mladi igrač, početnik  koji je u u nemilosti trenera prve momčadi trebao prijeći u klub koji je najveći suparnik klubu iz kojeg je ponikao. Prosinečki je kad je došlo do tog konflikta sa Blaževićem bio bio još početnik, 17-godišnjak. Mogao se strpiti još sezonu dvije i onda bi sigurno zaigrao u DInamu jer nakon Blaževićevog dvogodišnjeg mandata trenerom Dinama postao Skoblar kod kojeg su uredno igrali najbolji igrači jer on ima preveliki ugled u nogometnom svijetu da bi ga prosipao tako da od mladih igrača uzima proviziju za mjesto u momčadi.
Dakle, očito je da su i kod Prosinčekog bile neke druge stvari u igri a ne samo averzija prema Ćiri.

[Editirano 9.12.2006. 14:08:00 by krugoval_101]
Diskutant #171361

9.12.2006. 14:15 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

XY, nemoj samo molim te o Drazenu Bobanu? Taj nije nikad bio nikakav talent, ja se sjecam one generacije juniora iz 1983 i 1984, igali su Mohor, Lesjak, Crnogaj, Duračak, Drazen Boban, u napadu Drazen Biškup i Odorjan. Naslov su izgubili od juniora Partizana na 11-erce. Niakd se taj Drazen Boban nicim nije isticao. Isto kao i taj seronja Josip Šimić, kojeg je samo brat vukao za sobom. Koji je promasio dvije mrtve sanse sa Srbijancima u Mskimiru 1999, koje su nas stajale EURA 2000? Tlenti ovdasnji posljednjih godina koji se nisu istakli bili su dva Domagoja Kosic i Abramovic. O ostalima koje si nabrojao necu, jer ih nikad nisam gledao, samo cuo za nnih
         Ne slažem se s tobom. D. Boban je bio kao junior Dinama proglašen najboljim igračem Kvarnerske rivijere koja je u svijetu poznata kao najbolji turnir za juniorske kategorije.
U Dinamu je propao jer ga je Ćiro kao rođenog veznjaka stavaljao da igra beka. 
Josip Šimić je jedan od onih igrač kojeg su upropastili loši dinamovi treneri jer su ga kao igrača koji je klasično lijevo  krilo stavljali u špicu napada u sustavu 3:5:2,  iako je ovaj imao loše realizatorske sposobnosti. Da je Dinamo tada igrao sustav 4:3:3 mislim da Šimić ne bi bio puno lošiji od Kežmana.
Korisnik je offlineRocky_Balboa
Diskutant #118463

Broj postova: 3665
9.12.2006. 15:41 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [4men]

Čekaj sjetio sam se još jednog velikog talenta koji je iz dinama otišao ravno u Real ,
Igor Jovičević.
Mislim da je nastupao negdje 2 godine za drugu momčad Reala a onda su ga dali u Oviedo.
Di je taj ?

Živi dokaz da mladi igrač prije nego što se ne dokaže doma nema vani kaj tražiti !

A Alen Peternac?

Za Šimića i bobana se slažem. Jebem ti igrača koje novinari proglase čudom a još ne odigra ni minute službene tekme!
Inaće Šimić je valjda jedini igrač koji je ulazi u igru negdje u 70 minuti (protiv Newcastle-a) i biva zamijenjen u 90 minuti utakmice !
Ne sječam se takvog slučaja, bar ne na seniorskom nogometu u UEFA  takmičenju!!!!

Jedan jebeni gol!
Jebiga rođeni luzer!

Za Mihajlovica si sam sve rekao!!  Taj je veci cetnik i od Vojislava Seselja, usput receno takodjer rodjenog Hrvata!! Interesantno je kako su najveci cetnici oni koji su rodjeni u Hrvatskoj. Izgleda da su kompleksi u pitanju, ne vidim drugi razlog...

Ufff..Igor Jovicevic je bio veliki, veliki talenat. Ne znam, stvarno ne znam sto se dogodilo pa da je on jednostavno propao. Ok, nije morao igrati za Real ali da ne napravi ama bas nikakvu karijeru u nogometu, to mi nije jasno. Ne znam koji je razlog kod njega u pitanju..

Sto se tice Josipa Simica, mnogi ljudi su mi govorili kako je on veci potencijal cak i od brata Daria koji je napravio svjetsku karijeru. Takodjer mi nije jasno sto se sa Josipom desilo..sjetimo se, kada je debitirao za Dinamo igrao je odlicno (svi pamtimo onaj gol Ajaxu u amsterdamskoj Areni) no onda ga je Dinamo (iz meni nepoznatog razloga) u ljeto 2000. g. prodao (zaboravio sam gdje, cini mi se u Belgiju - Club Brugge ako se ne varam). I tako je propao jos jedan potencijalni igrac za velike stvari..

Alen Peternac je napravio solidnu karijeru, bio je godinama glavni igrac Valladolida i dugo je vremena uspjesno igrao u Primeri. Sjecam se da je bila velika kampanja da ga se pozove u reprezentaciju no kako smo tada imali Sukera, Boksica, Vlaovica i Cvitanovica, Ciro je smatrao da to nije potrebno. Cak mu je sjecam se dao priliku u onoj splitskoj utakmici protiv Danske i mozda na jos kojoj utakmici no Peternac se nije iskazao toliko da bi ostao u krugu reprezentacije.
Diskutant #171361

9.12.2006. 19:55 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Za Mihajlovica si sam sve rekao!!  Taj je veci cetnik i od Vojislava Seselja, usput receno takodjer rodjenog Hrvata!! Interesantno je kako su najveci cetnici oni koji su rodjeni u Hrvatskoj. Izgleda da su kompleksi u pitanju, ne vidim drugi razlog...

Zanimljivo je da Mihailović četnikom postao tek nakon dolaska u Beograd. 
Ljudi koji su ga poznavali iz vremena dok je bio u Dinamu kažu da je to bio jedan kulturan i skroman dečko.Uostalom, on je rođen u Borovu kraj Vukovara, a završio je kao junior u DInamu. Da je mrzio Hrvatsku Dinamo itd, vjerojatno ni otišao u neki od srpskih ili vojvođanskih ligaša jer su tamo u to vrijeme završavali uglavnom svi igrači srpske nacionalnosti iz tog područja.  Vjerojatno su na njega loše utjecala Ćirina zlobna podbadanja. Naime, Mihalović nije imao jako zaleđe a ni novac da Ćiri plaća proviziju pa ga je ovaj z........... na nacionalnoj osnovi.

Ufff..Igor Jovicevic je bio veliki, veliki talenat. Ne znam, stvarno ne znam sto se dogodilo pa da je on jednostavno propao. Ok, nije morao igrati za Real ali da ne napravi ama bas nikakvu karijeru u nogometu, to mi nije jasno. Ne znam koji je razlog kod njega u pitanju..

1991 godine, je otac Igora Jovičevića i bivši dinamov igrač Čedomir Jovičević pod tezom ugroženosti u Zagrebu spakirao kofere i sa sinom otišao u Beograd. Preko Miljana Miljanića svoje crnogorske veze uspio je talentiranog Jovičevića transferirati u Real. Međutim, Jovčević je u drugoj momčadi Reala imao dvije teške ozljede ligameneta koje su ga kasnije koštale karijere. 
Kasnije su se Igor i njego tata vratili u zg kao pokajnici po uzoru na Radu Šerbeđiju, tako da je Igor odigrao jednu sezonu za Zagreb.

Sto se tice Josipa Simica, mnogi ljudi su mi govorili kako je on veci potencijal cak i od brata Daria koji je napravio svjetsku karijeru. Takodjer mi nije jasno sto se sa Josipom desilo..sjetimo se, kada je debitirao za Dinamo igrao je odlicno (svi pamtimo onaj gol Ajaxu u amsterdamskoj Areni) no onda ga je Dinamo (iz meni nepoznatog razloga) u ljeto 2000. g. prodao (zaboravio sam gdje, cini mi se u Belgiju - Club Brugge ako se ne varam). I tako je propao jos jedan potencijalni igrac za velike stvari..

Alen Peternac je napravio solidnu karijeru, bio je godinama glavni igrac Valladolida i dugo je vremena uspjesno igrao u Primeri. Sjecam se da je bila velika kampanja da ga se pozove u reprezentaciju no kako smo tada imali Sukera, Boksica, Vlaovica i Cvitanovica, Ciro je smatrao da to nije potrebno. Cak mu je sjecam se dao priliku u onoj splitskoj utakmici protiv Danske i mozda na jos kojoj utakmici no Peternac se nije iskazao toliko da bi ostao u krugu reprezentacije.

Za Šimića sam već rekao a što se tiče Peternaca on je nažalost ispao kao žrtva jake konkurencije u Dinamovom napadu. Naime, u njegovo vrijeme su mu bili konkurencia Šuker i Shalla te kostarikanski reprezentativac Medford. Medford je kasnije morao otići pod BObanovim pritiskom na Zajeca i Kužea jer je u napadu čuvao mjesto Shalli iako je Medford tada bio najbrži igrač u yu ligi. No, Zajec je umjesto da omogući napredak Peternacu u Dinamo doveo slovenca Glihu,osrednjeg napadača čak i za današnju slovensku ligu. 
Općenito je to Zajecovo čelništvo u DInamu u stvari bilo samo rasprodaja njegovog velikog ugleda koji je stekao kao igrač. Skoro je potjerao Bobana u Hajduk, dopustio da iz DInama ode Medford. Međutim, njegov najveći gaf je svakako bio Rivaldo. Taj igrač je još kao anoniman brazilac bio nuđen tadašnjoj Croatiji. Odigrao je neku pokusnu utakmnicu pod budnim Zajecovim okom, koji je nakon što je ta utakmnica završila ustvrdio; Rivaldo nije ništa posebno, imamo daleko bolje i talentiranije juniore, a ti juniori su bili Kiseljak i Abramović.
Diskutant #171361

9.12.2006. 19:56 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [krugoval_101]

Ljudi koji su ga poznavali iz vremena dok je bio u Dinamu kažu da je to bio jedan kulturan i skroman dečko.Uostalom, on je rođen u Borovu kraj Vukovara, a završio je kao junior u DInamu. Da je mrzio Hrvatsku Dinamo itd, vjerojatno ni otišao u neki od srpskih ili vojvođanskih ligaša jer su tamo u to vrijeme završavali uglavnom svi igrači srpske nacionalnosti iz tog područja.  Vjerojatno su na njega loše utjecala Ćirina zlobna podbadanja. Naime, Mihalović nije imao jako zaleđe a ni novac da Ćiri plaća proviziju pa ga je ovaj z........... na nacionalnoj osnovi.

1991 godine, je otac Igora Jovičevića i bivši dinamov igrač Čedomir Jovičević pod tezom ugroženosti u Zagrebu spakirao kofere i sa sinom otišao u Beograd. Preko Miljana Miljanića svoje crnogorske veze uspio je talentiranog Jovičevića transferirati u Real. Međutim, Jovčević je u drugoj momčadi Reala imao dvije teške ozljede ligameneta koje su ga kasnije koštale karijere. 
Kasnije su se Igor i njego tata vratili u zg kao pokajnici po uzoru na Radu Šerbeđiju, tako da je Igor odigrao jednu sezonu za Zagreb.

Za Šimića sam već rekao a što se tiče Peternaca on je nažalost ispao kao žrtva jake konkurencije u Dinamovom napadu. Naime, u njegovo vrijeme su mu bili konkurencia Šuker i Shalla te kostarikanski reprezentativac Medford. Medford je kasnije morao otići pod BObanovim pritiskom na Zajeca i Kužea jer je u napadu čuvao mjesto Shalli iako je Medford tada bio najbrži igrač u yu ligi. No, Zajec je umjesto da omogući napredak Peternacu u Dinamo doveo slovenca Glihu,osrednjeg napadača čak i za današnju slovensku ligu. 
Općenito je to Zajecovo čelništvo u DInamu u stvari bilo samo rasprodaja njegovog velikog ugleda koji je stekao kao igrač. Skoro je potjerao Bobana u Hajduk, dopustio da iz DInama ode Medford. Međutim, njegov najveći gaf je svakako bio Rivaldo. Taj igrač je još kao anoniman brazilac bio nuđen tadašnjoj Croatiji. Odigrao je neku pokusnu utakmnicu pod budnim Zajecovim okom, koji je nakon što je ta utakmnica završila ustvrdio; Rivaldo nije ništa posebno, imamo daleko bolje i talentiranije juniore, a ti juniori su bili Kiseljak i Abramović.

[Editirano 9.12.2006. 19:58:00 by krugoval_101]
Korisnik je offlinekhaderach
Diskutant #63749

Broj postova: 12148
9.12.2006. 19:57 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

; Rivaldo nije ništa posebno, imamo daleko bolje i talentiranije juniore, a ti juniori su bili Kiseljak i Abramović.
Diskutant #171361

9.12.2006. 20:02 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [khaderach]

; Rivaldo nije ništa posebno, imamo daleko bolje i talentiranije juniore, a ti juniori su bili Kiseljak i Abramović.

Zajec jednostavno nije mogao funkcionirati kao dobar sportski direktor i kasnije trener zato što je preokupiran privatnim biznisom naime, on ima tri firme, dvije u Ateni a jednu u Londonu,a u to vrijeme je i vodio kafić u centru Zagreba. Pravi sportski direktor je bio Dragan Đajić. Nogomet mu je bio jedina zanimacija, bio je dobro plaćen a nogometo se bavio 13 sati na dan. Samo takav profil čovjeka može biti sportski direktor u Dinamu.
Korisnik je offlinepjesnik
Diskutant #8079

Broj postova: 300
9.12.2006. 22:55 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Ranko Stojić,Čava Dimitrijević
Korisnik je offlinepaolo_di_canio
Diskutant #105209

Broj postova: 3941
10.12.2006. 13:07 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [krugoval_101]

Ovo za mihajlovica ne stoji. Od frenda stari je trenirao sa mihajlovicem jos dok je ovaj bio klinac. sinisa je redovito zbog svoje bahatosti znao dobivati batina od starijih igraca.
Korisnik je offline4men
Diskutant #169209

Broj postova: 464
10.12.2006. 22:51 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Neko je spomenuo da ne bi krivio samo Čiru za odlazak Žutog u zvezdu. 
Ali sad spominjete imena igrača i igrača koji su odlazili, tjerani, nisu dobili priliku i uvjek je jedno ime u pored: Čiro !

Da li vam je poznato da se s mladim igračem potpiše prvi ugovor i da se uredno oko 50 % nekad i više plaća treneru (čitaj Čiro) koji mu je to omogučio !!!

Korisnik je offlineKubura.Risto
Diskutant #172887

Broj postova: 649
11.12.2006. 10:51 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [4men]

Citat [Kubura.Risto]

I 4man, kad vec sastavljas momcad Dinama koju smo mogli imati da Ćiro nije bio takav kakav je bio, onda se sjeti spomenuti i Siniše Mihajlovica koji je u Dinamo dosao to ljeto 1987 iz Borova, gdje je odrastao s majkom Hrvatic+om, odgajan kao Hrvat. Ciro ha je stjerao 1988, i ovaj je otisao u Vojvodinu i s njom godinu nakon toga osvojio prvenstvo YU. Medju lalama je sa 20 godina bio najbolji igrac uz tada veterana Milosa Sestica. Na zimu 1990/91 presao je u Zvezdu i s njom osvojio Eiuropu, a iz Zvezde je otisao u ljeto 1992.
Gadi mi se pomisao da taj nosi plavi dres!Taj čovjek je postao četnik tek kada je došao u Beograd.

Igor Jovičević.
Di je taj ?Igrao je nesto u Zagrebu sredinom devedesetih, taj je bio tužan na par utakmica u Kranjčevićevoj sto sam gledao. Mislim da je max domet mu bio Real Madrid Castilla, da on nije igrao za Oviedo. Samo Prosinečki.

A Alen Peternac?

Jedan jebeni gol!
Jebiga rođeni luzer! Da to je bio promašaj...

Diskutant #172887

11.12.2006. 11:00 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [krugoval_101]

Citat [zika_m]

Citat [Kubura.Risto]

Nije mi ga nitko direktno pisao nego sam ga ''''ukrao'''' sa jednog zborišta. Mene osobno dosta zanima povijest hrvatskog nogometa pa surfam i tražim takve gluposti i kopiram sebi zanimljive tekstove.

Kad te ta povijest toliko zanima ja ću ti neke stvari pojasniti. 
      Točno je da su iz Dinama u C. Zvezdu svojedobno otišli Janjanin, B. Cvetković, Ivković, Bračun i Prosinečki. Međutim, B. Cvetković i Janjani su bili djeca iz miješanog braka( otac Srbin a Mama Hrvatica). Izjašnjavali se se  kao Srbe i navijači C. Zvezde te su dok su bili mladi igrači u NK Karlovac čak i odbijali prijeći u Dinamo. Međutim, NK Karlovac je bio dinamova filijala tako da se iz tog kluba moglo prijeći jedino u Dinamo ili ostati u Karlovcu koji se tad natjecao u republičkoj ligi. Dakle, čim im je istekao ugovor sa DInamom obojica su domaglila u svoje jato. Zanimljiva je činjenica da se  brat Rajka Janjanina, Željko Janjanin izjašnjavao kao dinamovac ali su ga dinamovi treneri ocjenili kao netalentiranog, tako da nikada nije ni zaigrao za Dinamo ali je imao zapeženu karijeru u Napretku iz Kruševca i Rijeci. Željko Janjanin jebio puno bolji igrač od svog brata Rajka jer je bio veći profesionalac te je mogao više trčati za razliku od Rajka koji je u pravilu uvijek bio loše tjelesno pripremljen jer mu se nije nikada dalo trenirati. Isto tako T. Ivković i Prosinečki su polutani( otac Hrvat a mama Srpkinja),a pošto u u takvom braku žena drži ne tri već četiri kantuna od kuće sam po sebi se nameće odgovor kojem su klubu zapravo naginjali. 
Ja se uopće ne slažem sa nekim opservacijam nekih ovdje prisutnih koji za odlazak Prosinečkog u C. Zvezdu isključivo krive Ćiru. Pa po toj logici bi recimo bilo koji mladi igrač, početnik  koji je u u nemilosti trenera prve momčadi trebao prijeći u klub koji je najveći suparnik klubu iz kojeg je ponikao. Prosinečki je kad je došlo do tog konflikta sa Blaževićem bio bio još početnik, 17-godišnjak. Mogao se strpiti još sezonu dvije i onda bi sigurno zaigrao u DInamu jer nakon Blaževićevog dvogodišnjeg mandata trenerom Dinama postao Skoblar kod kojeg su uredno igrali najbolji igrači jer on ima preveliki ugled u nogometnom svijetu da bi ga prosipao tako da od mladih igrača uzima proviziju za mjesto u momčadi.
Dakle, očito je da su i kod Prosinčekog bile neke druge stvari u igri a ne samo averzija prema Ćiri.

1) Boro Cvetkovic je iz mjesovitog braka, Janjanin iz cistog srbijanskog braka, iz Dubrava kod Generalskog stola
2) Zeljko janjanin se se izjasnjavao kao dinamovac, to je tocno. On je i sezove 79/80 kolo prije kraja prvenstva dao u Maksimiru tri gola, Napredak je tada pobjedio Dinama (tadasnjeg pobjednika kupa)  u Maksimiru 4-1, tri gola dao je Zeljko Janjanin. Napredak je to prvenstvo zavrsio kao 4-i i plasirao se u Kup uefe. Medjutim iduce godine uopce nije igrao u prvoj postavi Kruševljana. Mozda je bio fizički spremniji od Rajka (sto i nije bilo tesko) mdjutim noi priblizno nogometno znanje kao Rajko. Rajko je ipak bio jedan od najboljioh igraca Dinama u sampionskoj 1979. Prosinecki je naginjao Dinamu i Hrvatskoj, sto je hvala Bogu pokazao i 1991, medjutim otac Djuro tada je bio pun kurac pasivan i dao Robijevom teči Srbiujancu preimucstvo, sto mu zamjeram. 
Ivkovic je bio otjeran, prvo u Vinkovce, njemu se tesko bilo sto moze zamjeriti sto je otisao. Isto kao sto Tovari zamjeraju Zuji Mladinicu sto je opti
Diskutant #172887

11.12.2006. 11:10 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [krugoval_101]

XY, nemoj samo molim te o Drazenu Bobanu? Taj nije nikad bio nikakav talent, ja se sjecam one generacije juniora iz 1983 i 1984, igali su Mohor, Lesjak, Crnogaj, Duračak, Drazen Boban, u napadu Drazen Biškup i Odorjan. Naslov su izgubili od juniora Partizana na 11-erce. Niakd se taj Drazen Boban nicim nije isticao. Isto kao i taj seronja Josip Šimić, kojeg je samo brat vukao za sobom. Koji je promasio dvije mrtve sanse sa Srbijancima u Mskimiru 1999, koje su nas stajale EURA 2000? Tlenti ovdasnji posljednjih godina koji se nisu istakli bili su dva Domagoja Kosic i Abramovic. O ostalima koje si nabrojao necu, jer ih nikad nisam gledao, samo cuo za nnih
         Ne slažem se s tobom. D. Boban je bio kao junior Dinama proglašen najboljim igračem Kvarnerske rivijere koja je u svijetu poznata kao najbolji turnir za juniorske kategorije.
U Dinamu je propao jer ga je Ćiro kao rođenog veznjaka stavaljao da igra beka. 
Josip Šimić je jedan od onih igrač kojeg su upropastili loši dinamovi treneri jer su ga kao igrača koji je klasično lijevo  krilo stavljali u špicu napada u sustavu 3:5:2,  iako je ovaj imao loše realizatorske sposobnosti. Da je Dinamo tada igrao sustav 4:3:3 mislim da Šimić ne bi bio puno lošiji od Kežmana.

Od 1985-1988, za vrijeme drugog Ćirinog mandata ne sjecam se nigdje imena Drazena Bobana, a pogotovo ne na mjesti beka koje su tih godina igrali Dzeko, Bracun, Cupan, Z Cvetkovic. Stoviše 87/88 siguran sam da nije bio u Dinamu. 1988 dosao je u Hajduk (kada je Zvone bio u vojsci) i tamo se nije proslavio, pa je vracen kod Kuzea u Dinamo, gdje je odigrao par utakmica na počeetku sezone, a onda povratkom Shalle iz vojske i dolaska Vjeke Skrinjara (rujan 1989) se izgubio iz momcadi Dinama.

Šimic mladji je za mene uvijek bio precjenjen. Igrao je pun kurac vani, pa nigdje nije prosao, sto ne moze uvijek biti trenerska krivica. Jedino sto vanja to mu je zena, na ulicama Zagreba nije bilo ljepse cure od te male.
Diskutant #172887

11.12.2006. 11:14 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Rocky_Balboa]

Citat [4men]

Igor Jovičević.
Di je taj ?

A Alen Peternac?

Jedan jebeni gol!
Jebiga rođeni luzer!

Za Mihajlovica si sam sve rekao!!  Taj je veci cetnik i od Vojislava Seselja, usput receno takodjer rodjenog Hrvata!! Interesantno je kako su najveci cetnici oni koji su rodjeni u Hrvatskoj. Izgleda da su kompleksi u pitanju, ne vidim drugi razlog...Šešelj je rodjen u hrvatskom selu u istočnoj Hercegovini Orahov do, od oca Hrvata i majke Hrvatice

Alen Peternac je napravio solidnu karijeru, bio je godinama glavni igrac Valladolida i dugo je vremena uspjesno igrao u Primeri. Sjecam se da je bila velika kampanja da ga se pozove u reprezentaciju no kako smo tada imali Sukera, Boksica, Vlaovica i Cvitanovica, Ciro je smatrao da to nije potrebno. Cak mu je sjecam se dao priliku u onoj splitskoj utakmici protiv Danske i mozda na jos kojoj utakmici no Peternac se nije iskazao toliko da bi ostao u krugu reprezentacije. Petrnac je uvijek bio prosjek, ili malo iznad njega. Šuker, Shalla, Metford, Vlaovic, Cvitanovic bili su ipak bolji od njega. Valladolid se u Primeri borio za ostanak dok je on bio tamo. Slicno kao Mate Bilic, Jurica Vučko. Prosjek.

Korisnik je offlinebrutek
Diskutant #8937

Broj postova: 96029
11.12.2006. 11:16 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Kubura.Risto]

Petrnac je uvijek bio prosjek, ili malo iznad njega. Šuker, Shalla, Metford, Vlaovic, Cvitanovic bili su ipak bolji od njega. Valladolid se u Primeri borio za ostanak dok je on bio tamo. Slicno kao Mate Bilic, Jurica Vučko. Prosjek.

cijela ta generacija dinama (juniori) iz koje je izašao peternac  nije bila nešto posebno izdašna, probio se samo zoran mamić zahvaljujući guranju ćire, i kiki pavlek, kao veliki hakler...
Diskutant #172887

11.12.2006. 11:37 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [brutek]

Citat [Kubura.Risto]

Petrnac je uvijek bio prosjek, ili malo iznad njega. Šuker, Shalla, Metford, Vlaovic, Cvitanovic bili su ipak bolji od njega. Valladolid se u Primeri borio za ostanak dok je on bio tamo. Slicno kao Mate Bilic, Jurica Vučko. Prosjek.

cijela ta generacija dinama (juniori) iz koje je izašao peternac  nije bila nešto posebno izdašna, probio se samo zoran mamić zahvaljujući guranju ćire, i kiki pavlek, kao veliki hakler...

Peternac je tada bio junbiorski reprezentativac Jugoslavije s Turkovicem, Stanicem, Djorovicem, Perovicem, Jeličićem, Mijalkovicem, Mamicem. Nije bio los. Mozda je mogao više. Pavlek je na zalost ostavio trag samo u malom nogometu. Pavlek i Tuta kao tandem.
Korisnik je offlineRocky_Balboa
Diskutant #118463

Broj postova: 3665
11.12.2006. 14:39 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Kubura.Risto]

A cekaj malo, Valladolid se mozda je borio za opstanak (nije uvijek, znam da su jedne sezone bili u poziciji i za Kup Uefe) ali Peternac je tamo bio zvijezda, glavni igrac sto nikako nije bio slucaj sa Juricom Vuckom ili Mate Bilicem koji su zivotarili izmedju klupe i ulaska u igru u drugom poluvremenu. Peternac je ostavio u Primeri puno veci trag nego ova dvojica.
Diskutant #171361

11.12.2006. 19:52 | Naslov: RE: Dinamovi Heroji Prikaži/Sakrij | Citiraj

Ova tema je malo skrenula u priču o nesuđenim dinamovim zvijezdama i vječitim talentima. 
Bolje da se vratimo na pravi kolosijek. Eto ja ću malo o vratarima. U ovih 31 godin koliko aktivno pratim DInamo nagledao sam se bravuroznih intervencija Stinčića, Vlaka, Ivkovića, Ladića, Janjuša,  Stojića, Ladića  i Ibrahimovića,ali i pacerskih golova te letova u prazno Šarovića, te Ladića i Ibrahimovića. Obrane ove zadnje dvojice kao i T. Ivkovića su uvijek oscilirale od fantastičnih do katastrofalnih. Međutim jedan jedini među njima je uvijek branio fantastično u svom tradiconalno žutom dresu. To je bio Željko Stinčić, dinamov golman sa polovice 70-tih godina. Njegove bravorozne obrane protiv Hajduka u Zagrebu 1976 godine, u obje utakmnice protiv Hajduka one nikada prežaljene 1979 godine, kao te iste godine portiv C. Zvezde i Partizana, te njegova uvjerljivo najbolja partija u DInamovom fresu protiv Perugie u prvom kolu kupa Uefa u Zagrebu kada je 4-5 obranio kontru 1:1 ostaju sigurno u vječnom pamćenju. Na toj utkamnici je bio definitivno na nivou Beare.Jedan jedini puta je loše branio i tu kvalifikacijskoj utakmnici za evropsko prvenstvo u Italiji 1980 godine protiv Španjolske 1979 godine ( 2:1 za Španjolsku), kada je pacerski istrčao i dobio gol od Santiljane.

Index.hr Forum -> Sport -> Nogomet
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
caching

Aktivne teme