Index.hr

15:03 • 24.4.2018. • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
Obavijest:
1. studenoga ovaj forum se arhivira i gasi. Pozivamo posjetitelje da se presele na novi forum (http://www.index.hr/indexforum/).
Kritike i sugestije šaljite na email forum(at)index.hr
Forum
Odaberi skin: DefaultDefaultgrassRoseButterOcean 
IndexKlubBroj članova:  
Online članova:  

Zločini armije BIH nad Hrvatima (Tema)


 topic locked
Stranica: 1 Aktivne teme | Pretraživanje
Index.hr Forum -> Društvo -> Povijest

Autor Sadržaj
Korisnik je offlinexpusac
Diskutant #599703


Broj postova: 3515
20.11.2010. 23:17 | Naslov: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

Ovdje su navedeni samo neki od zločina muslimanske vojske (tzv. Armije BiH) nad Hrvatima BeHa.

Sve one koji imaju spoznaju o nekim drugim zločinima muslimanske vojske, zamolio bih neka ih objave na ovoj stranici i time upotpune istinu.

S područja koje su kontrolirale snage HVO-a izbjeglo je 50.000 Muslimana koji su se u medjuvremenu svi vratili na svoja ognjišta. Medjutim to se ne može reći i za 170.000 Hrvata koje je protjerala muslimanska vojska s onog područja kojeg su kontrolirali i koji se zbog izrazito neprijateljske politike Sarajeva i nakon rata, još nisu vratili na svoja ognjišta.

Podaci IDC-a (Istraživačko dokumentacijski centar), govore da je od 1991. do 1995. godine u BiH poginulo ili nestalo 7.762 Hrvata (poznata imena i prezimena žrtava). U HVO-u je poginulo 5137, u Armiji BiH 435, a u VRS-u 38 osoba hrvatske nacionalnosti. Od navedenog broja, uvjerljivo najviše Hrvata je poginulo ili nestalo u Središnjoj Bosni gdje je djelovala muslimansko-bošnjačka vojska, čak 2528 hrvatskih civila i vojnika. U Posavini je poginulo 1705, a u Hercegovini 1415 Hrvata. U Bosanskoj krajini u ratu je bilo 930 hrvatskih žrtava, dok je u Sarajevu poginulo 745 Hrvata. Medju stradalima je i 121 dijete. U tom istom razdoblju, muslimansko-bošnjačka vojska ili tzv. Armija BiH, izvršila je etničko čišćenje na prostoru kojeg su oni kontrolirali, protjeravši preko 170.000 Hrvata, dok je srpska vojska sa svojeg područja protjerala 142.000 Hrvata.[/b] U muslimansko-bošnjačkim logorima bilo je zarobljeno 14.444 Hrvata. Od tog broja zarobljenih, 623 Hrvata su ubijena. Ovim podacima treba dodati brojna silovanja Hrvatica i hladnim oružjem počinjena monstrouzna ritualna ubijanja Hrvata. Ako se ovom broju doda da je zbog institucionalnog i svakog drugog nasilja, pogotovu u mjestima pod muslimansko-bošnjačkom vlašću, od rata do sada BiH napustilo dodatnih preko 200.000 Hrvata, i sada ih umjesto prijeratnih 800.000 ima tek nešto više od 400.000, onda je vidljivo kako je sarajevska vlast nastavila svoj ratnih plan samo drugačijim metodama i sredstvima.

Neki od dokumentiranih zlocina navodimo:

1.) Tijekom općeg divljanja, plačkanja i paljenja hrvatske imovine na području Zenice, pripadnici muslimanske vojske tijekom druge polovice travnja 1993 godine ubili su 36 zeničkih Hrvata.

2.) Rani jutarnji sati 17.travnja 93 g. u selima Putesu i Kuberu općina Busovača, muslimanska vojska masakrirala je 60 hrvatskih civila.

3.) 18.travnja muslimanska vojska u selu Šušanj , općina Zenica, masakrirali su 30 Hrvata, a ostali Hrvati iz tog sela su protjerani.

4.) Sredinom travnja 1993. g općina Žepče, muslimanska vojska je strijeljala 30 Hrvata, a 6 ih je objesila i sve to opravdala hrvatskom „veleizdajom“ BiH?!

5.) Krajem travnja 93g. Muslimanska armija ubila je u Travniku 143 Hrvata.

6.) Šestog lipnja 93. muslimanska milicija u Novom Travniku je počinila ratni zločin ubivši 30 Hrvata.

7.) 10. lipnja 93 g.u dijelu Viteza gdje je ulica bila zaštićena visokim zidovima tako da nije bilo opasnosti od snajpera, redovito su se zajedno igrala hrvatska i muslimanska djeca koja su živjela u tom dijelu grada. Na spomenuti datum, cijeli dan niti jedno muslimansko dijete nije izašlo na ulicu, ali zato je na ulici bilo 14 hrvatske djece. Navođenim projektilom, na licu mjesta je ubijeno 8-oro
hrvatske djece a ostali su ostali teški invalidi. Očito je muslimanska strana bila unaprijedobaviještena o ovom svirepom napadu i zato nisu svoju djecu pustili na ulicu.

8.) 15. lipnja u Busovačkim Stajama, općina Busovača, kolonu hrvatskih izbjeglica, granatirala je muslimanska vojska. Od granata su mnogi poginuli, a ranjeni su dokrajčeni s pucnjevima u glavu.
Ubijena su 22 Hrvata.

9.) 28. srpnja 93. iz Bugojna i s cijelog teritorija bugojanske općine počinje nezapamćeni egzodus oko 14 tisuća hrvatskih civila, a u Bugojnu ih ostaje oko tri tisuće. Pripadnici muslimanske vojske zarobili su oko 350 Hrvata, na svirep način ih mučili, neke likvidirali, a za 21 Hrvata odvedenog iz logora na
stadionu Iskra, ni dan danas se ne zna gdje ih je muslimanska vojska poubijala.

10.) 16. travanj 93.Trusina, općina Konjic, muslimanska vojska počinila je ratni zločin, ritualnim ubijanjem masakrirali 27 Hrvata

11.) 2.svibanj 1993 sela Pothum-Zitače općina Konjic, muslimanska vojska počinila je ratni zločin masakriravši 27 Hrvata.

12.) 28.srpnja 1993 god. Području Mostara u selu Doljani, muslimanska vojska počinila je ratni zločin masakriravši 9 civila Hrvata i 33 zarobljena hrvatska branitelja, a 185 civila ostaje zarobljeno u muslimanskom logoru od čega je bilo 37 djece i 10 trudnica.

13.) U zoru 9.rujna 1993 muslimanska vojska predvođeni ozloglašenim ratnim zločincima „Zukinim specijalcima“ u hrvatskom selu Grabovica, općina Jablanica u noći 8. na 9. rujna 93.g je nad civilima Hrvatima napravljen stravičan i užasno svirep pokolj po uzoru na osmanlijske zločine.Jedan dio žrtava je bačen u akumulacijsko jezero HE Salakovac, a drugi u Neretvu.Obdukcijski nalaz splitskog KBC-a "Firule" i svjedočenja su pokazala okrutnost smaknuća. Jedna žrtva je bila razapeta na križ, nakon čega mu je otkinuta glava i nabijena na kolac. Druga žrtva je bila dugo mučena i naposljetku zapaljena živa. Treća žrtva je zaklana. Jedan je civil ubijen pred suprugom, koja je potom silovana, a nakon dugog zatočenistva, razmijenjena. Supruga je po dolasku u Mostar počinila samoubojstvo, što je bila posljedica pretrpljenih stresova i zla kojeg su joj
muslimanske horde nanijele.Najstarija žrtva je imala preko 80 godina, a najmlađa tek tri mjeseca. Danas u Grabovici nema Hrvata, u neke privatne kuće Hrvata smještena je vojarna Armije BiH, odnosno vjerski objekti (džamije) za potrebe istih postrojbi i ambulante. Kuće su opljačkane i/ili spaljene. Groblja grabovičkih Hrvata su opustošena. Nadgrobni spomenici su srušeni, a neki stari
grobovi su otvoreni, a pokojnikove kosti su baćene u Neretvu. Muslimanski generali R. Delić i S. Halilović oslobođeni su bilo kakve zapovjedne odgovornosti, a muslimanske političare na odgovornost nitko i ne zove??!!

14.) 16.rujna 1993 muslimanska vojska počinila je ratni zločin kada je zarobila oko 30 branitelja HVO-a, trojicu su poslali u logor Muzej u Jablanici, a ostale su protivno svakom pravu i razumu, jednostavno strijeljali

15.) 14 rujna 93.g muslimanska vojska je počinila ratni zločin u selu Uzdol, općina Prozor-Rama, izmasakriravši 41 Hrvata (29 civila i 12HVO branitelja).Pučanstvo je zatečeno na spavanju tako
da su tijela ubijenih civila pronalažena u spaljenim kućama ili neposredno oko njih, a nekolicina i na seoskim putevima, dok su pokušavali pobjeći.Ubijane su čitave obitelji.

16.) 8. lipnja 93.G 10.000 muslimanskih vojnika krenulo je na Hrvate područja Kaknja, odakle su protjerali preko 15 tisuća Hrvata, popalili hrvatska sela i oskrnavili hrvatska svetišta kao npr. Kraljevu Sutjesku.Crkve su koristili kao staju za stoku, ili su od njih pravili WC. Ni dan danas nije utvrđeno koliko je Hrvata ubijeno u tim napadima, naročito ako se zna kako je muslimanska vojska 10-o kilometarsku kolonu hrvatskih izbjeglica, gađala teškim mitraljezima i granatama.

17.) 18 listopada 93. u selu Kopijari opcina Vareš, muslimanska vojska ritualnim ubijanjem masakrira 6 hrvatskih civila od kojih je jedan bio mali dječak.U blizini tog sela na koti Lijesnica, muslimanska vojska je počinila ratni zločin svirepim mučenjem i ritualnim ubijanjem, nepoznatog broja zarobljenih pripadnika HVO-a i radi prikrivanja stravičnog ritualnog ubijanja, ne dozvoljavaju
izvlačenje i pokop ubijenih.Čak su i jednom UNPROFOR-ovom vodu, zabranili ulazak na mjesto zločina, o čemu je obaviješten i UN.

18.) U selu Maline iznad Mehurića, tzv. Armija BiH (muslimanska vojska) zarobljene Hrvate predaje u ruke mudžahedinima koji su ritualnim odrubljivanjem glava ubili preko 30 Hrvata.

19.) U Vrbanju kraj Bugojna, 10. srpnja 1993. godine, na punktu koji je držala Armija BiH, otvorena je vatra na vojnike HVO-a koji su tuda naišli prema prijašnjem dogovoru. Tri vojnika HVO-a su ubijena. Kada je potekla krv, jedan mudžahedin je kleknuo u njenu lokvu i klanjajući se zahvaljivao Allahu

20.) U Varešu, početkom studenoga 1993. vojnici Armije BiH iz poznate zločinačke “Frkine jedinice” čine nove zločine. Između ostaloga sijeku s ubijenih Hrvata prste i uši. Vojnik te postrojbe u Visokom, u jednoj gostionici, pokazuje odsječene prste i uši i hvali se da su to njegovi ratni trofeji. Isto to čini drugi vojnik u Brezi, na ulici, nanizavši na konac odsječene prste i uši.

21.) U Donjim Moštrama “Frkini” vojnici donijeli su odsječenu glavu vareškog Hrvata i hvalili se svojim ratnim trofejom pred mještanima. Muslimanski vojnici “Frkine jedinice” u Fojnici su ubili franjevačkog gvardijana i samostanskog vikara

U ovaj spisak nisu uvrsteni zlocini muslimanske vojske nad Hrvatima kao npr. Križančevo selo 37 ubijenih Hrvata, Čukle 35 ubijenih Hrvata, Bikoše 31 ubijeni Hrvat, Buhine Kuće i mnogi drugi nenavedeni zlocini.

Prema izvjescu Komisije eksperata UN-a Vijecu sigurnosti UN-a, pod nadzorom musluimanskih vlasti u Sarajevu i muslimanske vojske tzv. Armije BiH, bilo je ukupno 89 logora u kojima su vecninom zarobljeni drzani Hrvati. U tim logirima je provodjeno sustavno mucenje i ubijanje Hrvata ali i silovanje Hrvatica. http://www.hic.hr/ratni-zlocini/b-h/zlocin/rama.htm
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offline_cuckold_
Diskutant #623362


Broj postova: 321
15.5.2011. 15:06 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

bilo je toga.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinewoux
Diskutant #622747


Broj postova: 999
15.5.2011. 16:26 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

kad ovo čitam moram se zapitati čemu sporazumaška hrvatska politika u BiH  koja traži kompromis s muslimanima i suprotno svakom razumu odbacuje entitet,nego ostaje u okviru pederacije s balijama?   kad ovo čitam onda ne mogu reći da je rs utemeljena na genocidu i stoga neodrživa.   a federacija BiH nije utemeljena na genocidu?    ma...hrvatska glupost nema granica.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinekum_posteni
Diskutant #641374


Broj postova: 627
15.5.2011. 16:27 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

ovo je direktno vezano za sinoćnji eurosong
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineMaliMrav_
Diskutant #639292


Broj postova: 427
15.5.2011. 16:30 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

Prestrasno, i oni sebi stavljaju oreol zrtve.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinesabana
Diskutant #630547


Broj postova: 921
15.5.2011. 16:34 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

ovo je i mene šokiralo mamu im balijsku i onda imaju obzira doč u hrvatsku .. al ovo mi je nejasno.:

28. srpnja 93. iz Bugojna i s cijelog teritorija bugojanske općine počinje nezapamćeni egzodus oko 14 tisuća hrvatskih civila,
pa šta nisu ratovali nego bižali ..
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineMax_Payne_ZD
Diskutant #641322


Broj postova: 431
15.5.2011. 16:53 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

pohvaljujem pokretača ove teme,tribaju se rasvijetlit svi zlocini nad hrvatskim narodom.bokte osta sam sokiran koliko je hrvata protjerano,nije ni cudo sto ih nema puno u sredisnjoj bosni.stvarno vise ne vidim razliku izmedju njih i cetnika.napravili su nasem narodu i jedni i drugi puno zla da bi im se to tek tako oprostilo.i onda smo mi njima zabili noz u ledja,ma gonite se i jedni i drugi.vidi se razlika izmedju nas i njih.obicne zivotinje,nista drugo.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinebaxter_
Diskutant #479668


Broj postova: 128
15.5.2011. 23:11 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj


vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offline__Akteon__
Diskutant #609063


Broj postova: 1342
15.5.2011. 23:23 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

topik koji i zbog imena, istinitosti i svoje poruke zaslužuje poštovanje i trajnost na ovome forumu
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinewoux
Diskutant #622747


Broj postova: 999
16.5.2011. 00:29 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Max_Payne_ZD]

pohvaljujem pokretača ove teme,tribaju se rasvijetlit svi zlocini nad hrvatskim narodom.bokte osta sam sokiran koliko je hrvata protjerano,nije ni cudo sto ih nema puno u sredisnjoj bosni.stvarno vise ne vidim razliku izmedju njih i cetnika.napravili su nasem narodu i jedni i drugi puno zla da bi im se to tek tako oprostilo.i onda smo mi njima zabili noz u ledja,ma gonite se i jedni i drugi.vidi se razlika izmedju nas i njih.obicne zivotinje,nista drugo.

da,a to je ono "cvijeće hrvatskog naroda",što i dan danas neki "cvjećari" zastupaju.  inače,trebalo bi istražiti i porijeklo tih muslimana-balija.  je li moguće da je "hrvat" to činio hrvatu?   jednom riječju-tragično.  zemljopisno prokletstvo-što drugo reći.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinesarajlija_pravi
Diskutant #645387


Broj postova: 2
31.5.2011. 19:04 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

Svi se zlocini trebaju osuditi i procesuirati, kao pripadnik Bosnjackog naroda osudujem sve zlocine pocinjene sa nase strane, ako i vi na ovome forumu cinite isto onda smo napravili vazan korak unaprijed.
Hrvatska politika prema BiH je bila ista kao srpska politika prema BiH, dogovor Karadzic-Boban se grubo moze opisati ovako, Hrvati do Neretve Srbi od Neretve a Bosnjake u Neretvu, zato ima dokaza na pretek.

Dogovori o podjeli Bosne na relaciji Karadzic-Boban J. Zovak

Dogovori o podjeli Bosne izmedu srba i Hrvata Jerko Zovak!!!

Ratna desavanja i pad/izdaja Bosanske posavine

Ovo nije nikakva tajna, Tudzman je cak sezdesetih imao pozitivno misljenje o dogovoru Cvetkovic-Macek, a svi znamo da podjela Bosne znaci etnicko ciscenje nepozeljnog naroda u svom taboru sto je sporazum Boban-Karadzic i podrazumjevao, da je politika hrvatskog vodstva bila onakva kakvu su oni samo deklarativno propovjedali pred strancima, svi ti Hrvati bi bili u svojim kucama, a srbi bi konacno svi zivjeli u jednoj drzavi koja bi se zvala Beogradski pasaluk.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlineMax_Payne_ZD
Diskutant #641322


Broj postova: 431
1.6.2011. 14:05 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [woux]

da,a to je ono "cvijeće hrvatskog naroda",što i dan danas neki "cvjećari" zastupaju.  inače,trebalo bi istražiti i porijeklo tih muslimana-balija.  je li moguće da je "hrvat" to činio hrvatu?   jednom riječju-tragično.  zemljopisno prokletstvo-što drugo reći.

nemam ja nista protiv bosnjaka,naprotiv...oni i jesu cvijece naseg naroda,dosta ih je izginulo za nasu drzavu,ali u ovom zadnjem ratu odnosi su zastranili ali to sad ne znaci da mrzim sve bosance.mrzim samo one ekstremiste kojih ima u svakom narodu.oni su kao kukolj u zitu...
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je offlinewem
Diskutant #639390


Broj postova: 337
1.6.2011. 20:39 | Naslov: RE: Zločini armije BIH nad Hrvatima Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [sarajlija_pravi]

Svi se zlocini trebaju osuditi i procesuirati, kao pripadnik Bosnjackog naroda osudujem sve zlocine pocinjene sa nase strane, ako i vi na ovome forumu cinite isto onda smo napravili vazan korak unaprijed.
Hrvatska politika prema BiH je bila ista kao srpska politika prema BiH, dogovor Karadzic-Boban se grubo moze opisati ovako, Hrvati do Neretve Srbi od Neretve a Bosnjake u Neretvu, zato ima dokaza na pretek.

Dogovori o podjeli Bosne na relaciji Karadzic-Boban J. Zovak

Dogovori o podjeli Bosne izmedu srba i Hrvata Jerko Zovak!!!

Ratna desavanja i pad/izdaja Bosanske posavine

Ovo nije nikakva tajna, Tudzman je cak sezdesetih imao pozitivno misljenje o dogovoru Cvetkovic-Macek, a svi znamo da podjela Bosne znaci etnicko ciscenje nepozeljnog naroda u svom taboru sto je sporazum Boban-Karadzic i podrazumjevao, da je politika hrvatskog vodstva bila onakva kakvu su oni samo deklarativno propovjedali pred strancima, svi ti Hrvati bi bili u svojim kucama, a srbi bi konacno svi zivjeli u jednoj drzavi koja bi se zvala Beogradski pasaluk.
Lijepo je osuditi zločine počenjene od svog naroda jer je to civilizacijski čin. Međutim ni mi nismo puno bolji bili od agresora. Istjerivali smo ih iz stanova odvodili negdje odakle se nisu vraćali pa ritualna klanja itd itd. Hoću reći mogli smo taj rat privesti kraju iz kojeg bi izišli kao apsolutni moralni pobjednici no za takvo nešto je trebalo imati mudre političare mislim i na vaše i naše. Bili smo na početku saveznici a počeli smo jedni nad drugima činiti zločine pa sad  nije ni čudo što nas međunarodna zajednica sve jednako tretira i agresore i stranu koja se branila.
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj

Index.hr Forum -> Društvo -> Povijest
Stranica: 1
caching

Aktivne teme