Index.hr

2:27 • 21.11.2009 • POSTAVI INDEX ZA HOMEPAGETRAŽI
Xmag
Forum
Odaberi skin: DefaultDefaultgrassRoseButterOcean 
IndexKlubBroj članova: 496900 
Online članova: 68 
S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s koliko vi?
Stranica: 1 2 3 4 5 Aktivne teme | Pretraživanje
Index.hr Forum -> Život -> Roditelji i djeca

Autor Sadržaj
Korisnik je offlinezvoncica_tinky
Diskutant #490302

Broj postova: 1111
10.11.2009 00:35 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

s 10
a klinac jos nebu hodal
vrh pp Blokiraj/Odblokiraj
Korisnik je onlinesophiae.
Diskutant #393085

Broj postova: 9171
10.11.2009 00:35 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [tacili]
u jbt! ja nisam ni pricala ni hodala do god i po, i mislila sam da je to puno
stara kaže da sam progovorila sa nepunih 7 mj (svojevrsna kompenzacija) prve riječi deda mraza (da mi da igračku)...od tad nisam stala takoreć
taco, moglo je to i ranije da nije bilo nekih otegotnih okolnosti

[Editirano 10.11.2009 0:37:00 by sophiae.]
Korisnik je offlinetacili
Diskutant #288943

Broj postova: 73895
10.11.2009 00:37 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [sophiae.]

stara kaže da sam progovorila sa nepunih 7 mj (svojevrsna kompenzacija) prve riječi deda mraza (da mi da igračku)...od tad nisam stala takoreć :D
ja valjda ni muk do god i po. i to prva rijec - nazvala ujaka imenom (naravno, ne tacnim:D).
ovo zadnje, x
Korisnik je offlinemady
Diskutant #53105

Broj postova: 178
10.11.2009 03:20 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Art_Vandalay]
jučer listam neki njemački časopis i naletim na jedno zanimljivo štivo o djeci

-pisalo je nešto o kilaži, visini, zubićima, bla, bla..ali posebno mi je za oko
zapalo s koliko mjeseci bi bilo idealno da dijete prohoda kako bi se mozak do puberteta brže i kvalitetnije razvio..

znanstvenici su dali naglasak kako djeca koja svoje samostalno hodanje bez pripomoći starije osobe nauče u razdoblju od 7. do 9. mjeseca imaju sve predispozicije da u školi budu iznadprosječni..i to za čak 40% od svojih vršnjaka

imunitet je također na višem nivou...

motorika, vid, sluh i njuh su im preko 50 % bolja od djece koja su prohodala oko 1. godine

kao razlog ovakvoj pojavi navodi se zdrava trudnoća(kvalitetna prehrana, fizička kondicija..)

zanima me, jel vi znate nešto o ovome "fenomenu"?

zdrav mozak se razvija stimulacijom -mozga. jos nisam cula da se razvija hodanjem. ta teorija ima najmanje dvije implikacije: da su ljudi na svijetu inteligentniji s obzirom na to koliko njih hodaju, i da su oni koji ne hodaju i invalidi obavezno ne inteligentni.
Korisnik je offlineCrazy_Daisy
Diskutant #504192

Broj postova: 609
10.11.2009 09:03 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [mady]

zdrav mozak se razvija stimulacijom -mozga. jos nisam cula da se razvija hodanjem. ta teorija ima najmanje dvije implikacije: da su ljudi na svijetu inteligentniji s obzirom na to koliko njih hodaju, i da su oni koji ne hodaju i invalidi obavezno ne inteligentni.
Djeca koja prohodaju samostalno u toj dobi preskočila su puzajuću i četveronožnu fazu, dakle moraju biti inteligentni. Samo kakve to veze ima s imunitetom? Možda su manje virusa, bakterija, gljivica i sličnih gadosti polizala!?
Korisnik je offlineameto
Diskutant #96488

Broj postova: 15724
10.11.2009 09:04 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

ja sam prohodao s 9 mjeseci i nije mi pomoglo
Korisnik je offlineyacha
Diskutant #494601

Broj postova: 722
10.11.2009 09:19 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

kćer i oba sina sa 9 mjeseci

[Editirano 10.11.2009 9:20:00 by yacha]
Korisnik je offlineSnjeguljica.
Diskutant #508898

Broj postova: 309
10.11.2009 10:15 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [Art_Vandalay]

znanstvenici su dali naglasak kako djeca koja svoje samostalno hodanje bez pripomoći starije osobe nauče u razdoblju od 7. do 9. mjeseca imaju sve predispozicije da u školi budu iznadprosječni..i to za čak 40% od svojih vršnjaka

imunitet je također na višem nivou...

motorika, vid, sluh i njuh su im preko 50 % bolja od djece koja su prohodala oko 1. godine

kao razlog ovakvoj pojavi navodi se zdrava trudnoća(kvalitetna prehrana, fizička kondicija..)

Možda znam,ali sumnjam da to ima ikakve veze sa  zdravom trudnoćom i  pretpostavljam da se ovdje radi o klincima koji nisu forsirani od starne roditelja   da prohodaju

[Editirano 10.11.2009 10:22:00 by Snjeguljica.]
Korisnik je offline_Ivan_
Diskutant #19436

Broj postova: 35091
10.11.2009 10:46 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [mady]

Mislim da ti je zaključak kriv. Stvar je u učenju hodanja, čime se mozak sigurno stimulira - mora savladati nove aktivnosti i pretvoriti ih u nesvjesne pokrete i reakcije na podražaje. Kad je vještina hodanja usvojena, ona više sigurno ne utječe na razvoj mozga.
Korisnik je offlinetomakah
Diskutant #161677

Broj postova: 422
10.11.2009 13:41 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Imamo sina od godinu dana, puzi sve u šesnaest, diže se sam i stoji pridržavajući se za nešto...u zadnjih par dana se počeo sam kretati, postrance, držeći se za npr. kauč...svi doktori sa kojima smo pričali u ovih godinu dana tvrde upravo suprotno od nekih tvrdnji ovdje, naime, kažu da je bolje za fizički i psihički razvoj djeteta da čim dulje puzi, a hodanje bi trebalo doći sa 15 mjeseci (muški), ženska djeca nešto prije. Također, svi su jednoglasni u ocjeni da su hodalice štetne kao i npr. crveni marllboro

[Editirano 10.11.2009 13:43:00 by tomakah]
Korisnik je offlinesoina_arka
Diskutant #505537

Broj postova: 3792
10.11.2009 14:43 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [ameto]

ja sam prohodao s 9 mjeseci i nije mi pomoglo
ja s tri godine. i pomaže i dalje. hodanje je glupo. treba se voziti ili da te nosaju.
Korisnik je offline_Ivan_
Diskutant #19436

Broj postova: 35091
10.11.2009 15:20 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [tomakah]

Imamo sina od godinu dana, puzi sve u šesnaest, diže se sam i stoji pridržavajući se za nešto...u zadnjih par dana se počeo sam kretati, postrance, držeći se za npr. kauč...svi doktori sa kojima smo pričali u ovih godinu dana tvrde upravo suprotno od nekih tvrdnji ovdje, naime, kažu da je bolje za fizički i psihički razvoj djeteta da čim dulje puzi, a hodanje bi trebalo doći sa 15 mjeseci (muški), ženska djeca nešto prije. Također, svi su jednoglasni u ocjeni da su hodalice štetne kao i npr. crveni marllboro

Negdje sam jednom pročitao da je razlika između djeteta koje roditelji forsiraju da prohoda i onoga koje prohoda samo u prosjeku 20 dana.

Neš ti razlike.
Korisnik je offline_KuMa_
Diskutant #486398

Broj postova: 3453
10.11.2009 16:42 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

sa 10 mj.
Korisnik je offline_mc_007
Diskutant #501380

Broj postova: 3967
10.11.2009 19:48 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [tomakah]

ovo za hodalicu san čua, nikad dicu nisan ni stavlja u nju...moj ima 14 miseci, ista stvar, hoda super ako se pridržava za nekoga il nešto, a sam slabo... a vidi se da je bistro dite...nema to veze s tim
Korisnik je offlinemunjaraX
Diskutant #394590

Broj postova: 8315
11.11.2009 00:29 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [tomakah]
kažu da je bolje za fizički i psihički razvoj djeteta da čim dulje puzi
kažu fizioterapeuti da je bolje za pravilno hodanje i držanje da puzi prije nego prohoda...
Korisnik je offline_mc_007
Diskutant #501380

Broj postova: 3967
11.11.2009 00:31 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [munjaraX]

kažu fizioterapeuti da je bolje za pravilno hodanje i držanje da puzi prije nego prohoda...

i ja kažen
Korisnik je offlineSanguine
Diskutant #511384

Broj postova: 832
11.11.2009 00:43 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

glupost.
Korisnik je offlineamami
Diskutant #338960

Broj postova: 71190
11.11.2009 10:14 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [soina_arka]

ja s tri godine. i pomaže i dalje. hodanje je glupo. treba se voziti ili da te nosaju.

x

tako  zna, zna...
Korisnik je offlinesoina_arka
Diskutant #505537

Broj postova: 3792
11.11.2009 10:23 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

Citat [amami]

x

tako  zna, zna...

to zbog puno mlijeka i mliječnih proizvoda u djetinjstvu.
i palente.

Korisnik je offlineshibba1
Diskutant #32266

Broj postova: 16353
11.11.2009 16:07 | Naslov: RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ... Prikaži/Sakrij | Citiraj

moj mali je prohodao sa 10 mjeseci i jos kad hoda 'ljulja' se.  ja sam prohodala sa 11 mjeseci.

Index.hr Forum -> Život -> Roditelji i djeca Odgovori
Stranica: 1 2 3 4 5
caching

Aktivne teme
nevia
5.11.2009
Danas bi htjela nešto napisati o dojenju kad prođe porodiljni i žena počne raditi. Nerijetko mi dopre do ušiju da žene prestaju dojiti k...