|
|
sophiae. Diskutant #393085

Broj postova: 9171
|
10.11.2009 00:35
| Naslov:
RE: S koliko mjeseci je vaše dijete prohodalo, a s ...
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [tacili]
u jbt!
ja nisam ni pricala ni hodala do god i po, i mislila sam da je to puno
stara kaže da sam progovorila sa nepunih 7 mj (svojevrsna kompenzacija) prve riječi deda mraza (da mi da igračku)...od tad nisam stala takoreć  taco, moglo je to i ranije da nije bilo nekih otegotnih okolnosti 
[Editirano 10.11.2009 0:37:00 by sophiae.]
|
|
vrh |
 |
 |
|
tacili Diskutant #288943

Broj postova: 73895
|
10.11.2009 00:37
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [sophiae.]
stara kaže da sam progovorila sa nepunih 7 mj (svojevrsna kompenzacija) prve riječi deda mraza (da mi da igračku)...od tad nisam stala takoreć :D
ja valjda ni muk do god i po. i to prva rijec - nazvala ujaka imenom (naravno, ne tacnim:D). ovo zadnje, x
|
|
vrh |
 |
 |
|
mady Diskutant #53105

Broj postova: 178
|
10.11.2009 03:20
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [Art_Vandalay]
jučer listam neki njemački časopis i naletim na jedno zanimljivo štivo o djeci
-pisalo je nešto o kilaži, visini, zubićima, bla, bla..ali posebno mi je za oko zapalo s koliko mjeseci bi bilo idealno da dijete prohoda kako bi se mozak do puberteta brže i kvalitetnije razvio..
znanstvenici su dali naglasak kako djeca koja svoje samostalno hodanje bez pripomoći starije osobe nauče u razdoblju od 7. do 9. mjeseca imaju sve predispozicije da u školi budu iznadprosječni..i to za čak 40% od svojih vršnjaka
imunitet je također na višem nivou...
motorika, vid, sluh i njuh su im preko 50 % bolja od djece koja su prohodala oko 1. godine
kao razlog ovakvoj pojavi navodi se zdrava trudnoća(kvalitetna prehrana, fizička kondicija..)
zanima me, jel vi znate nešto o ovome "fenomenu"?
zdrav mozak se razvija stimulacijom -mozga. jos nisam cula da se razvija hodanjem. ta teorija ima najmanje dvije implikacije: da su ljudi na svijetu inteligentniji s obzirom na to koliko njih hodaju, i da su oni koji ne hodaju i invalidi obavezno ne inteligentni.
|
|
vrh |
 |
 |
|
Crazy_Daisy Diskutant #504192

Broj postova: 609
|
10.11.2009 09:03
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [mady]
zdrav mozak se razvija stimulacijom -mozga. jos nisam cula da se razvija hodanjem. ta teorija ima najmanje dvije implikacije: da su ljudi na svijetu inteligentniji s obzirom na to koliko njih hodaju, i da su oni koji ne hodaju i invalidi obavezno ne inteligentni.
Djeca koja prohodaju samostalno u toj dobi preskočila su puzajuću i četveronožnu fazu, dakle moraju biti inteligentni. Samo kakve to veze ima s imunitetom? Možda su manje virusa, bakterija, gljivica i sličnih gadosti polizala!?
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
|
|
Snjeguljica. Diskutant #508898

Broj postova: 309
|
10.11.2009 10:15
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [Art_Vandalay]
znanstvenici su dali naglasak kako djeca koja svoje samostalno hodanje bez pripomoći starije osobe nauče u razdoblju od 7. do 9. mjeseca imaju sve predispozicije da u školi budu iznadprosječni..i to za čak 40% od svojih vršnjaka
imunitet je također na višem nivou...
motorika, vid, sluh i njuh su im preko 50 % bolja od djece koja su prohodala oko 1. godine
kao razlog ovakvoj pojavi navodi se zdrava trudnoća(kvalitetna prehrana, fizička kondicija..)
Možda znam,ali sumnjam da to ima ikakve veze sa zdravom trudnoćom i pretpostavljam da se ovdje radi o klincima koji nisu forsirani od starne roditelja da prohodaju
[Editirano 10.11.2009 10:22:00 by Snjeguljica.]
|
|
vrh |
 |
 |
|
_Ivan_ Diskutant #19436

Broj postova: 35091
|
10.11.2009 10:46
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [mady]
Mislim da ti je zaključak kriv. Stvar je u učenju hodanja, čime se mozak sigurno stimulira - mora savladati nove aktivnosti i pretvoriti ih u nesvjesne pokrete i reakcije na podražaje. Kad je vještina hodanja usvojena, ona više sigurno ne utječe na razvoj mozga.
|
|
vrh |

|
 |
|
tomakah Diskutant #161677

Broj postova: 422
|
10.11.2009 13:41
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Imamo sina od godinu dana, puzi sve u šesnaest, diže se sam i stoji pridržavajući se za nešto...u zadnjih par dana se počeo sam kretati, postrance, držeći se za npr. kauč...svi doktori sa kojima smo pričali u ovih godinu dana tvrde upravo suprotno od nekih tvrdnji ovdje, naime, kažu da je bolje za fizički i psihički razvoj djeteta da čim dulje puzi, a hodanje bi trebalo doći sa 15 mjeseci (muški), ženska djeca nešto prije. Također, svi su jednoglasni u ocjeni da su hodalice štetne kao i npr. crveni marllboro 
[Editirano 10.11.2009 13:43:00 by tomakah]
|
|
vrh |
 |
 |
|
soina_arka Diskutant #505537

Broj postova: 3792
|
10.11.2009 14:43
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [ameto]
ja sam prohodao s 9 mjeseci i nije mi pomoglo
ja s tri godine. i pomaže i dalje. hodanje je glupo. treba se voziti ili da te nosaju.
|
|
vrh |
 |
 |
|
_Ivan_ Diskutant #19436

Broj postova: 35091
|
10.11.2009 15:20
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [tomakah]
Imamo sina od godinu dana, puzi sve u šesnaest, diže se sam i stoji pridržavajući se za nešto...u zadnjih par dana se počeo sam kretati, postrance, držeći se za npr. kauč...svi doktori sa kojima smo pričali u ovih godinu dana tvrde upravo suprotno od nekih tvrdnji ovdje, naime, kažu da je bolje za fizički i psihički razvoj djeteta da čim dulje puzi, a hodanje bi trebalo doći sa 15 mjeseci (muški), ženska djeca nešto prije. Također, svi su jednoglasni u ocjeni da su hodalice štetne kao i npr. crveni marllboro 
Negdje sam jednom pročitao da je razlika između djeteta koje roditelji forsiraju da prohoda i onoga koje prohoda samo u prosjeku 20 dana.
Neš ti razlike.
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
_mc_007 Diskutant #501380

Broj postova: 3967
|
10.11.2009 19:48
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [tomakah]
ovo za hodalicu san čua, nikad dicu nisan ni stavlja u nju...moj ima 14 miseci, ista stvar, hoda super ako se pridržava za nekoga il nešto, a sam slabo... a vidi se da je bistro dite...nema to veze s tim
|
|
vrh |

|
 |
|
munjaraX Diskutant #394590

Broj postova: 8315
|
11.11.2009 00:29
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [tomakah]
kažu da je bolje za fizički i psihički razvoj djeteta da čim dulje puzi
kažu fizioterapeuti da je bolje za pravilno hodanje i držanje da puzi prije nego prohoda...
|
|
vrh |

|
 |
|
_mc_007 Diskutant #501380

Broj postova: 3967
|
11.11.2009 00:31
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [munjaraX]
kažu fizioterapeuti da je bolje za pravilno hodanje i držanje da puzi prije nego prohoda...
i ja kažen
|
|
vrh |

|
 |
|
|
|
amami Diskutant #338960

Broj postova: 71190
|
11.11.2009 10:14
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [soina_arka]
ja s tri godine. i pomaže i dalje. hodanje je glupo. treba se voziti ili da te nosaju.
x
tako zna, zna... 
|
|
vrh |

|
 |
|
soina_arka Diskutant #505537

Broj postova: 3792
|
11.11.2009 10:23
| Naslov:
|
Prikaži/Sakrij
|
Citiraj |
Citat [amami]
x
tako zna, zna... 
to zbog puno mlijeka i mliječnih proizvoda u djetinjstvu. i palente.
|
|
vrh |
 |
 |
|
|
|