U ime Isusovo

homo_vulgaris  je objavio 25.3.2012 21:27 | 69 odgovora u temi

U ime Isusovo vode beskurpulozne biznise, u ime Isuovo rade zlostavljanja nemočnih koji su kod njih potrtažili utočište, u ime Isusovo sexualno iskorištavaju djecu bez obzira je li se radi o...

na dno
nema_smisla
Broj postova: 775
nema_smisla je objavio 26.5.2012 03:26 | citat na Cameron.Cox

 prelipo rečeno.

trudim se voditi tim,ali nije lako.drugi nas okružuju i utoliko se i zanimamo za druge.zajedništvo je neizbježno.

najgore je tražiti samo dobrotu (nikakvo savršenstvo),a dobiti šamar.jbg.

 

Naravno da je zajedništvo neizbježno. Ali u zajedništvu s drugima bit će nam dobro, samo ako smo u zajedništvu sa sobom samim prvenstveno.

 

Za prvi šamar koji dobijemo od nekog nije krivnja na nama. Za drugi (ako se dogodi).... trebamo se zapitati. Nadam se da shvaćaš što želim reći.Wink

nema_smisla
Broj postova: 775
nema_smisla je objavio 26.5.2012 03:29 | citat na Aquaierre

Meni je Isus baš fuj fuj.  Ne volim ga.  Fuj Isus.

 

 Aj ne trolaj.

nocna_dostava_zagreb
Broj postova: 170
nocna_dostava_zagreb je objavio 26.5.2012 03:35 | citat na Yulaw

Isus je svud oko mene.

 

Istina, evo kod mene je maloprije bio u tanku od auta. Čudesan je...

nema_smisla
Broj postova: 775
nema_smisla je objavio 26.5.2012 03:42 | citat na nocna_dostava_zagreb

 

Istina, evo kod mene je maloprije bio u tanku od auta. Čudesan je...

 

ccccccccccccccc.....a što ti radiš u tanku u ovo doba?

 

tražio laptop? Laughing

Otrov_i_med
Broj postova: 2767
Otrov_i_med je objavio 26.5.2012 10:02 | citat na nema_smisla

 

 

Pročitaj ponovno. Ne spominjem riječ (ne)suditi i suđenje, već (ne)prozivam i (ne)napadam.

 

Prije nego sam napisala, razmislila sam. A ti?

Detalji i potpuna preciznost su nevažni. Nema mi ništa draže nego kad me kritiziraju. I nema nimalo ironije, sarkazma, jednostavno, volim to.

nema_smisla
Broj postova: 775
nema_smisla je objavio 28.5.2012 11:22 | citat na Otrov_i_med

Detalji i potpuna preciznost su nevažni. Nema mi ništa draže nego kad me ne kritiziraju. I nema nimalo ironije, sarkazma, jednostavno, volim to.

 

U dijelu tvog teksta dodala sam detaljčić od dva slova. Zvuči li i sada jednako ono što si rekao? Baš i ne.

 

Samo ti skrećem pozornost da su detalji itekako važni, toliko čak da se u nekima od njih kriju čitavi misteriji....

Jedna stvar je cjepidlačenje (možda si na to mislio?), ali detalji su sasvim nešto drugo.

kovaktt
Broj postova: 1830
kovaktt je objavio 28.5.2012 12:02 | citat na Otrov_i_med

Detalji i potpuna preciznost su nevažni. Nema mi ništa draže nego kad me kritiziraju. I nema nimalo ironije, sarkazma, jednostavno, volim to.

čini ti se

dopizdi

nema_smisla
Broj postova: 775
nema_smisla je objavio 28.5.2012 14:09 | citat na Ivan___

 

Vjerujem da ima predivnih svećenika, kao što ima i manje divnih, pa i onih nastranih. No stvar je u tome da ovih drugih ne bi smjelo biti u instituciji koja polaže pravo da bude moralna vodilja naroda. Crkva bi trebala znati probirati prave i rješavati se krivih, inače ne može ispunjavati funkciju za koju tvrdi da joj je osnovna - da bude vodilja običnom čovjeku kroz život na isparavan način.

 

Zašto o tome pišu oni koji nisu članovi religijske zajednice? Mene to ne čudi, nego me čudi upravo suprotno - zašto o tome ne pišu oni koji su članovi religijske zajednice? Zar je moguće da je evidentnu nemoralnost Crkva koja samu sebe proglašava po definiciji moralnom godinama skrivala, a da se pomaci počinju događati tek pod pritiskom nereligijskih krugova i baš zbog njega? Je li to moralno od strane Crkve?

 

Da Crkva sama piše i priča o tome, ne bi bilo potrebe da drugi ukazuju na nemoralnost Crkve i svećenika.

 

Ajmo postavit pitanje ovako. Tko je to Crkva? Čovjek, jedan, pa još jedan, i još jedan.....čovjek po čovjek - Crkva. Poput onog zrno po zrno - pogača. Jesmo li savršeni, bezgrješni...? Nismo. Niti ćemo to ikada biti. U svojoj nutrini svi mi imamo određene ideale, znamo kako bi se trebali ponašati, znamo što je dobro, a što ne.... Čovjek je duhovno biće i tjelesno biće, istovremeno. I zbog te činjenice, neprestano vodimo borbu sami sa sobom. Tijelo želi jedno, a duh nam govori drugo. I to je tako, bilo, jest, i bit će.

 

Što se tiče pisanja i sveg ostalog kad je Crkva u pitanju, ništa me ne čudi. Napisane su i prekrasne knjige, i članci (dostupni što u papirnatom, što u digitalnom obliku). Al ruku na srce, tko ih čita? To je nezanimljivo, dosadno....sindrom tipa - ne zanima me kad se susjedu oteli krava, al kad crkne - e to je već vijest. Takvi smo mi.

 

Mislim da problem i jest u tome što se Crkvu doživljava i gleda kao nešto iznad čovjeka. Jer ako tog istog čovjeka maknemo od Crkve, što će ostati? Samo zidine......

yemaya1
Broj postova: 4822
yemaya1 je objavio 10.6.2012 09:32 | citat na homo_vulgaris

U ime Isusovo vode beskurpulozne biznise, u ime Isuovo rade zlostavljanja nemočnih koji su kod njih potrtažili utočište, u ime Isusovo sexualno iskorištavaju djecu bez obzira je li se radi o sjemeništu ili ih nalaze u svojim sirotištima ili u vjerničkom stadu koje je pod njihovom paskom, u ime Isusovo preu novce mafiji, u ime Isusovo lažu i štite zločince svih vrsta po cijelom svijetu, u ime Isusovo žive u sjaju i raskoši koje se največi i najbogatiji carevi ne bi posramili. U ime Isusovo rade sve samo ne ono što im je Isus ostavio za raditi. A vjernici to odobravaju jer je tako Isus posložio stvari na svom odlasku. I imaju utjecaja na sve segmente društva ukoje imaju interesa petljati se.

Tako su stvari posložili ljudi koji su se odmetnuli od Krista, njegove poruke i poslanja.

na vrh