Umro je Slavko Goldstein

Torrio888.  je objavio 13.9.2017 15:38 | 3 odgovora u temi
Post je obrisan!
na dno
  • stranica
  • 1
Presvetli.01
Broj postova: 11825
Presvetli.01 je objavio 14.9.2017 13:10 | citat na Ides_pod_mac_555333

krepaj bosansko odurno smece. 

crkni lojava balijo.

Đukica, traila te CEVKA, rekla je da si šule

RedOne4
Broj postova: 5987
zuti karton
RedOne4 je objavio 14.9.2017 13:11

ključaj ovo

Levin_Miskin
Broj postova: 5932
Levin_Miskin je objavio 14.9.2017 13:13

Ovaj topic je sve. No ostavimo sada po strani ustašu koji bi klao Srbe i sjekirom ih na panju dokrajčio, dok jebe raznu komunističku mešanu srpsku kopilad. 

 

 

No, ima jedna druga stvar, vrlo zanimljiva. Čin postajanja intelektualcem. Po čemu je Slavko Goldstein intelektualac? Općenito, po čemu netko stekne pravo zvati se i biti smatran intelektualcem? Ako se ne varam, od obrazovanja ima nezavršenu trgovačku i nezavršen Filozofski, praktikum cionizma i izraelstva, te jugokomunističkog falsificiranja.

 

Slična stvar vrijedi za ostale intelektualce, poput Jergovića, koji izuzev paušalnog lupetanja i lirskog proseravanja, u bilo kojoj ozbiljnoj diskusiji o bilo kojoj znanosti i konkretnom znanju bi ispao debilčina. Ostavimo to po strani.

 

Sva patologija ove titoističke kreature odražava se u ovim citatima:

"Hrvatski obraz od ustaškog je sramoćenja spasio sam hrvatski narod, aktivnim i pasivnim otporom ustaškoj državi i njenim nehrvatskim tutorima. Kao dječak, tri sam godine aktivno sudjelovao u tom otporu i ubrajam to među najbolje godine mog dugog života. Pobijedili smo, ali nažalost nismo znali biti dobri pobjednici. Među prvim sam bivšim partizanima koji je pored naših ratnih zasluga priznao i naše poslijeratne grijehe.

Uočite par zanimljivih stvari. Za početak, lica množine. Nešto mi se javlja da Goldstein borbe baš i nije vidio. Nadalje, ustaštvo ima nehrvatske korijene? Žid objašnjava Hrvatima hrvatstvo i nehrvatstvo? Aktivni pasivni otpor? 3 godine? 

Samo jedna mala napomena, u listopadu 1943., na tlu Hrvatske je bilo 34% Hrvata u partizanima. Koncentiranih u Dalmaciji. A buduće cvijeće antifašizma i partizanije u Hrvatskoj, Krleža i Nazor, još su bili uvaženi članovi ustaške građanske scene u Zagrebu. 

 

Ajmo dalje.

 

"U ideji da se današnja Hrvatska nadovezuje na NDH, a ne na ZAVNOH, sadržana je laž. Današnja samostalna Republika Hrvatska ne bi postojala da 1943. – 1945., kad se krojila karta poslijeratne Europe, nije bilo ZAVNOH-a i AVNOJ-a. Najvjerojatnije bi bila skučena pokrajinska oblast pod žezlom dinastije Karađorđevića, s vlašću koja bi izrasla iz četničkog pokreta i kraljevske vojske pod komandom Draže Mihailovića. Ili bi, što je manje vjerojatno, cijelu Jugoslaviju, zajedno s Hrvatskom, 1944. – 1945. zaposjela Crvena armija, pa bismo poput Poljske postali plijenom Staljinova carstva i u kavezu Istočnog bloka tavorili skoro pola stoljeća u bespomoćnom zaostajanju za slobodnim svijetom. Ustavno-pravno današnja se Republika Hrvatska direktno nadovezuje na ZAVNOH. U stvari, izvire iz ZAVNOH-a i AVNOJ-a, iz niza ustava i ustavnih promjena NR Jugoslavije i NR Hrvatske, pa zatim i SFR Jugoslavije i SR Hrvatske, koje su postepeno produbljivale autonomiju Hrvatske i svih ostalih federalnih jedinica Jugoslavije i dovele do slobodnih izbora 1990. godine, kad smo glasujući za zastupnike ZAVNOH-a de fakto izglasali samostalnu Republiku Hrvatsku, ma kakva ona bila.

Ne znam koji dio ovog jezivog odlomka je gori.

 

"skučena pokrajinska oblast pod žezlom Karađorđevića" - valjda misli Banovina Hrvatska

 

"Staljinovo carstvo" je bila i Rumunjska, originalni agresor na SSSR 1941., koja nije izgubila niti jedan dio teritorija, i k tome je slobodno izašla iz Varšavskog pakta. 

Znam da ovdje još vlada fama o zlom Staljinu i dobrom Titu, "Titovom NE Staljinu" i sličnim idiotarijama, pa neću trošiti prostor i vrijeme.

 

Zadnji bold je jeziv. Po svemu.

 

 

 

na vrh
  • stranica
  • 1