Bjelica opako spustio ogorčenom Mamiću

ErrEmptyResponse  je objavio 21.9.2020 22:27 | 218 odgovora u temi

Dinamo je u Osijeku dobio potencijalno opasnog izazivača. I kost u grlu koja se zove - Bjelica.

Čeka nas jako vruća sezona. Ekspres-lonac je pred eksplozijom. Zakuhalo je na...

na dno
ErrEmptyResponse
Broj postova: 75
ErrEmptyResponse je objavio 21.9.2020 22:27

Dinamo je u Osijeku dobio potencijalno opasnog izazivača. I kost u grlu koja se zove - Bjelica.

Čeka nas jako vruća sezona. Ekspres-lonac je pred eksplozijom. Zakuhalo je na relaciji Dinamo – Osijek, odnosno Zoran Mamić – Nenad Bjelica.

Kuhalo je danima i tjednima potajno, a onda je suknulo javno. Nakon Mamićeva intervjua za Sportske novosti i jučerašnjeg gostovanja trenera Dinama u emisiji Sport nedjeljom kratkom, ali opakom porukom oglasio se i prozvani Bjelica.

„Dok se gori bave boljima, bolji se bave sobom. Zato su i bolji“, napisao je trener Osijeka u svojem statusu referirajući se na Mamićeve izjave da pokušava destabilizirati Dinamo.

Iako Bjelica Mamića nije izrijekom spomenuo, aluzija je jasna. Nema nikakve dileme na koga se status odnosi.

Bjelica odgovorio Mamiću

Iako su u Dinamu glumili nonšalanciju, već smo napisali da se Bjeličin transfer u Osijek itekako komentirao u Plavim salonima. U Maksimiru su pokušali prema van ostaviti dojam da ih se to previše ne tiče i da uopće nisu uzrujani. Tako bi vjerojatno i ostalo, barem do daljnjeg, da je Dinamo prošao Ferencvaroš u 3. pretkolu Lige prvaka.

No Modri su kiksali i uslijedili su brojni negativni komentari. Mamiću je očito prekipjelo, više nije mogao šutjeti, glumiti nehajnost. Ionako mu nije dobro išlo. Već dugo je na udaru kritika, vidjelo se iz aviona da ih ne podnosi baš najbolje. Kaže da ne čita što se piše, ali kako onda sve zna? A, da, drugi mu prenose… I čemu opravdavanje ako je sve OK?

Ne može se reći da u njegovu izlaganju nema istine, zapravo puno toga je istinito, ali problem je što izbjegava suštinu.  

ErrEmptyResponse
Broj postova: 75
ErrEmptyResponse je objavio 21.9.2020 22:27

Lako je primijetiti da dominira ogorčenje, ma slapovi gorčine. Bjelica mu je očito trn u peti. Ne toliko Bjelica koliko medijske interpretacije trenerskog lika i djela. Očito mu smeta Bjeličin status u javnosti i kako ga šira javnost doživljava. Cinici bi iz svega iščitali zavist. Ne može se to ne primijetiti, iz gotovo svake rečenice izvirala je ljubomora. Proradile su taštine, ego je u pitanju, i to s obje strane.

Što je zapravo Mamiću zasmetalo?

Mamiću, odnosno Mamićima očito jako smeta što su Bjelicu mnogi označili kao najzaslužnijeg čovjeka Dinamova europskog uspjeha u protekle dvije sezone. Mamići imaju barem takav dojam, a kada Zdravko Mamić ima takav dojam, onda trener leti niz stepenice. Ne može netko u Dinamu biti zaslužniji ili barem jednako zaslužan pored njega živog i zdravog, pa makar i daleko od Zagreba.

Zoran Mamić možda nije toga ni svjestan, iako sumnjamo, ali zapravo je između redova otkrio zbog čega je Bjelica morao otići. Potvrdio je ono što smo već pisali. Sve je bilo nacrtano.

Tko poznaje situaciju u Dinamu i modus operandi maksimirskih vlastodržaca, nije mu bilo teško zaključiti o čemu se tu zapravo radi. A ako još imate pokoju dobru informaciju iz prve ili druge ruke, sve je kristalno jasno.

Možda je točno da je Bjelica naposljetku tražio izlaz, ali Mamić se nije upitao kako to da je Bjelica poželio otići? Nije pao s kruške, dobro je znao da mu se sapuna daska. Taj se sukob rodio davno prije „afere plaće“. Odmah nakon onog remija sa Šahtarom počele su se puštati priče o nezadovoljstvu glavešina s trenerom.

Sukob se davno rodio

Bjelica je Mamićima išao na jetru jer se okuražio i počeo češće govoriti ne. Kako je rastao s rezultatima, sve se više osamostaljivao i sve je rjeđe prihvaćao „dobronamjerne“ sugestije. Bjelica je sam rekao da je otkako se Zoran Mamić vratio u Dinamo i zauzeo mjesto sportskog direktora imao sve manji upliv u dovođenje igrača. Kronologija događaja jasno je to pokazala.

Neki su igrači stizali, a Bjelica ih nije baš rado stavljao u momčad. Sjetite se samo kako je najavljen François Moubandje. Slušali smo i čitali nedoživljene panegirike. Učinilo nam se da stiže Roberto Carlos u naponu snage, kad naposljetku – puška.

 

ErrEmptyResponse
Broj postova: 75
ErrEmptyResponse je objavio 21.9.2020 22:28

Bjelica ga nije doživio. Nije se baš naigrao, ne samo zato što mu je naturen, to je samo djelomičan razlog, nego zato što je sumnjive kvalitete. To se i dokazalo. Bjelica je post festum otvoreno kazao da se nije slagao s dovođenjem većine igrača koji su pristigli u Zokijevoj režiji. To sve govori.

U Dinamu je očito velika nervoza. S jedne je strane promašena naoko nikad dohvatnija Liga prvaka i golema zarada, a s druge strane igra ne izgleda dobro i Mamić je suočen s velikim kritikama.
Nije da se u Dinamu nešto jako boje Osijeka ovaj čas, barem ne ovu sezonu. Mamiću na jetra ponajviše idu usporedbe s Bjelicom. To se lako iščitava.

Nervoza u Dinamu

Podjednako mu na živce idu i neke Bjeličine izjave, koje je očito shvatio kao podbadanje. Ni Mamić ni Bjelica nisu glupi. To su inteligentni ljudi koji sve jako dobro kuže, a i dobro se poznaju. Kako onda ne bi shvaćali tko što želi reći. Čak i kada je uvijeno, a uopće nije uvijeno, lako sve iščitaju.

Netrpeljivost je jasno izražena, napetost u odnosima može se rezati nožem. To je dobro za sezonu, bit će zanimljivo gledati te dvoboje. I na travnjaku i izvan njega. Sigurno će biti još podbadanja.
Osijek je s Bjelicom na čelu dugoročnija prijetnja Modrima. Ove sezone ne, ali već iduće Osijek bi mogao ozbiljno napasti naslov prvaka.

Osječani imaju gotovo sve predispozicije; novac, stadion, kamp i trenera. Momčad nije bogzna što, ali uz nekoliko pojačanja mogla bi izgledati puno bolje. Bjelica sigurno ne bi došao u Osijek da mu nisu obećali pojačanja. Dali su mu sve u ruke, on je i trener i sportski direktor.

U Dinamu je pokazao da može, vidjet ćemo što će napraviti u Osijeku. Ukupno gledajući, Osijek bi Dinamu mogao biti veća prijetnja od Rijeke. Mišković je uspio prekinuti dominaciju Modrih na jednu godinu, a Osijek ako jednom dođe na vrh, tu bi mogao duže ostati. Mađarski investitori ozbiljni su igrači.

Osijek veća opasnost od Rijeke

Njih je teško uplašiti. Imaju kapital, jako su moćni na svim razinama. Politička pozadina im je ubitačna. To je ono što na duže staze brine čelnike Dinama.

Osijek će puno lakše prebroditi trenutačnu ekonomsku krizu. Nije Bjelica bez vraga rekao da je Osijek financijski stabilniji od Dinama. Zna o čemu govori. Osijekov budžet ne ovisi ni približno kao Dinamov o rezultatima i prodaji igrača. Kad završe stadion, Osijekovi investitori punom će se snagom moći baciti na izgradnju momčadi. U Dinamu to jako dobro znaju, svjesni su situacije.

Dinamo ako kiksa u Europi i zastane mu prodaja igrača na dosadašnjoj razini, naći će se u velikim problemima. Veliki je rizik poslovati na taj način. To ne kriju u Maksimiru, stalno su to isticali svih ovih godina. Zar nisu konstantno govorili o privatizaciji i dokapitalizaciji kluba? U svakom slučaju, Dinamo je dobio potencijalno opasnog izazivača. I kost u grlu koja se zove - Bjelica.

 

GrgaGrozni
Broj postova: 700
GrgaGrozni je objavio 21.9.2020 22:32

Stravica u Medjugorju.

Blento111
Broj postova: 5319
Blento111 je objavio 21.9.2020 23:40

bjelica je pička... obična

Mighty.206
Broj postova: 3603
Mighty.206 je objavio 21.9.2020 23:44

Drhtavi skojevac Romario otvorio klona da digne temu u slavu druga Bjelice :)

Dojke_Coravog_Drukera
Broj postova: 400
Dojke_Coravog_Drukera je objavio 22.9.2020 01:29

To valjda Bjelica misli na sebe jer otkad je dobio otkaz daje po 10 intervjua dnevno i ne prestaje blebetat o Dinamu i Mamićima, tj. o Zokiju koji je usput na 6 bodova plusa i igrat će skupine EL dok je ovaj ispao od Basela koji je usred priprema i prvenstvo im još nije niti počelo, zato 2. poluvrijeme u Osijeku nisu mogli ni hodat. Dovoljno im je bilo jedno poluvrijeme malo angažirane igre da u gostima razvale Bjeličinu ekipu koja se nabrijavala cijeli tjedan a njihov trener im još veli da su umorni, nisu pravi i imali su tek dva dana odmora na ljeto. Kad Bjelica osvoji prvenstvo bez poraza, pobjedi Arsenal i zaigra u finalu svjetskog klupskog prvenstva sa Real Madridom može doć u Zokijev stožer nosit čunjeve.

gazin.gubu
Broj postova: 9663
gazin.gubu je objavio 22.9.2020 09:36

troškovi odvojenog života dolaze na naplatu..

TrompeCouillon
Broj postova: 945
TrompeCouillon je objavio 22.9.2020 09:48

Gle ovog kad se pjeni.Ajde čobane,dogna si se iz neke pičke materine,sad se gonjaj i tornjaj.

gazin.gubu
Broj postova: 9663
gazin.gubu je objavio 22.9.2020 09:54

krah turističke sezone ostavio je traga i na cijene  apartmana u međugorju.

cijene lete u nebo, smrad mora smanjiti plaće igračima i treneru da bi platio mjesečnu rentu.

gazin.gubu
Broj postova: 9663
gazin.gubu je objavio 22.9.2020 09:59

evo baš me sad zove prika iz duvna, govori da je smeće kupilo stan u međugorju, tako da se ispričavam na poluistine u prethodnom postu.

mozak_eliminator
Broj postova: 6769
mozak_eliminator je objavio 22.9.2020 10:01 | citat na Mighty.206

Drhtavi skojevac Romario otvorio klona da digne temu u slavu druga Bjelice :)

Kakvi kompleksi u 15 do 12 auuuu...nisam ovo ni vidio. Ja i klonovi ccc. Nećemo više, Majti, dosta je bilo

 

Presvetli.01
Broj postova: 17588
Presvetli.01 je objavio 22.9.2020 10:01

Čuj gubavca kak vodi evidenciju o imovini glavonje iz hercegovine

TrompeCouillon
Broj postova: 945
TrompeCouillon je objavio 22.9.2020 10:04 | citat na mozak_eliminator

Kakvi kompleksi u 15 do 12 auuuu...nisam ovo ni vidio. Ja i klonovi ccc. Nećemo više, Majti, dosta je bilo

 

Fatalna Nika,iznevjerila drhtavog.A bas si ju je zapikiral.

gazin.gubu
Broj postova: 9663
gazin.gubu je objavio 22.9.2020 10:06

Inače, obitelj Mamić je posljednjih godina stekla ozbiljan broj nekretnina i pokretnina. Zadnjih je dana problem nastao u potraživanju Zorana Mamića prema Moniki Kravić (37), bivšoj supruzi Zdravkova sina Marija. Mora mu vratiti 200.000 eura za vikendicu u Starim Sušicama nedaleko od Ravne Gore. Otkrilo se tad da Mamići imaju tamo još dvije kuće, cijelo selo. Susjedi se i ne sjećaju kad su zadnji put bili

na vrh