NAKON 100 GODINA OBJAVLJENE ilegalne fotografije najkrvavije bitke Prvog svjetskog rata

25K
Bitka na Sommi 1916. najveći je užas Prvog svjetskog rata. Ovo su fotografije iz ruku vojnika, od kojih mnoge nikad prije nisu viđene, bilo je zabranjeno slikati.

Autor: "The Somme: The Epic Battle In The Soldiers’ Own Words And Photographs" Richard Van Emden

Vezano

Popularno

Najnovije

6 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
Toodear   •  8 ožujka 2016
La riva bianca, la riva nera...
Finnegans-fake   •  7 ožujka 2016
Dobro kaže - "ljudi glorificiraju rat (...) ili si mirotvorac ili degenerik." Nema to sve smisla. I Krleža je pisao o tim jadnim ljudima. Ljudima koje su zbunjene i izgubljene tjerali u rat, a da oni ni sami nisu znali za što i za koga se bore. Neki su znali, ali takvi sigurno nisu željeli biti tamo. Neki drugi su gajili iluzije, ali vjerujem da su one raspršene kad su prvi metci zazujali. Ta apsurdna mržnja kakvu generiraju ideologija i pohlepa, to je otrov nad otrovima. Ona truje um. Ideologija je otrov kojim se truje narod, a pohlepa je ono čime oni na vrhu truju sami sebe. Nije to pohlepa za novcem, novac je samo jedna od stvari koju oni žele. To je pohlepa za moći. Zamislite kakav je to pokvaren um, koji trguje tuđim životima za neku iluziju moći. Kažem iluziju jer smrt okončava sve. Na smrtnoj postelji više nema moći, samo malo nade i smrt. Nakon toga slijede trulež i crvi. Pa kako onda oni imaju moć, kad se njihovim tijelom goste crvi?
zhbidelj   •  7 ožujka 2016
grozno, ali već viđeno u video zapisima (i mnogo više) u Apocalypse World War 1- Nat. geo
Jonagold   •  7 ožujka 2016
Užas. Čitao sam davno o "rovovskim stopalima" ljudima su se od vode u rovovima pojavljivale infekcije i gangrene, pa su i amputacije bile brojne. U početku rata,da bude još užasnije, vojnicima kojima se pojavilo rovovsko stopalo znali su biti kažnjavani :((
manuel.calavera   •  7 ožujka 2016
šta nam sve ovo treba....