Majka 4800 godina nježno grlila svoje djetešce

14K
Na Tajvanu je pronađen fosil majke koja u naručju još uvijek drži svoje dijete, glave spuštene dok ga gleda.

Tako leže zajedno od Kamenog doba, već 4800 godina. Pronalazak je najstariji dokaz o ljudskoj aktivnosti na tom otoku. Vađenje fosila iz tla trajalo je punih godinu dana. Bila je visoka 160 cm, a dijete oko 50 cm.

Vezano

Popularno

Najnovije

4 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
Crowbar   •  30 travnja 2016
Lupus77, pitao sam za razliku između arheologije i lešoskvrnuća (ili kako se to već službeno zove), dakle NE za povlaštenu organizaciju koja leševima reže šake jer ta se izvuče i s daleko gorim stvarima.
Carbon.Led   •  29 travnja 2016
mozda mu to nije majka vec otmicar, tko zna?!
Lupus77   •  29 travnja 2016
Crowbar...pa evo vako ofrlje stručno....pa tjelo mora biti staro bar toliko da se mu mogu osječ obadvije ruke i da ne smrdi ba bona...nisu ljudi navikli na smrad....a i organizacija koja koristi to tjelo nema onoliko boriča da uduši to...milslim razumiješ ti mene šta ja pričam?
Crowbar   •  29 travnja 2016
Jedno ozbiljno pitanje: koliko leš mora biti star da bi ovakve stvari postale prihvatljive (as opposed to "oskvrnuće mrtvog tijela")? Ili je kriterij nešto drugo, a ne starost? (molim, izuzmimo iz rasprave sakaćene leševe svetaca kojima određena povlaštena organizacija paradira kao da su cirkuske atrakcije)