Je li za dobre fotke stvarno potrebna skupa kamera?

6K
Sviđaju li vam se njene "jeftine fotke"?

Vezano

Popularno

Najnovije

25 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
Schtanga   •  24 listopada 2016
GAS (Gear Acquisition Syndrome) je gadna bolest, zahvatila je i mene na početku bavljenja fotografijom, kad sam zamijenio Canona 400D s Fuji X-Pro 1, jer mi je bilo premračno u stanu. Da sam tada znao ono što sada znam, mogao sam kupiti rasvjetu za 200 € i uštediti otprilike 1.500 €. ;)
arri_ZG   •  24 listopada 2016
Pa upravo to. Badava im je govoriti da se, za početak, uhvate kakve knjige :)
Schtanga   •  24 listopada 2016
Arri, i svejedno im ne vrijedi i fotke će im i dalje biti loše (eventualno dobro eksponirane), jer ne fotka aparat, već osoba iza njega. :)
arri_ZG   •  24 listopada 2016
Dovoljno je samo baciti pogled na fotografske forume (i strane i domaće) i vidjeti da je najćešća tema>oprema, oprema i opet oprema. Od 100 tema, jedna će, eventualno, biti o kadriranju, prepoznavanju i iskorištavanju dobrog svjetla, pravilnoj (neagresivnoj) obradi, ili općenito o tehnikama fotografiranja. Sve se svodi na to tko ima "bolji" objektiv ili aparat, a od same fotografije ni "F".To je, valjda, u skladu sa trendovima u svim ostalim sferama života > sve mora biti sad i odmah, sve je instant, tko će još sad nešto i učiti :-)
Schtanga   •  24 listopada 2016
Ta kamera je 1979. koštala 150 $, što je današnja vrijednost od 524 $. Time se danas može kupiti Canon ili Nikon APS-C DSLR. Što manje netko zna fotkati, potrebna mu je skuplja kamera. Profesionalni fotografi su fotkali vjenčanja s iPhone 4. Primjer što profesionalni fotograf radi s jeftinom kamerom (ova košta 70-tak baksa): https://www.youtube.com/watch?v=jDAnNjRJxOQ Ah da, fotke su joj ok, ništa posebno.