Blogerica na zanimljiv način uspoređuje zdravu i nezdravu hranu te otkriva tajnu o kalorijama

10K
Britanska blogerica Lucy Mountain želi promijeniti način na koji brojite kalorije. Za to koristi zanimljive vizualne usporedbe koje dokazuju njene tvrdnje.

U seriji slika, Lucy uspoređuje zdravu i nezdravu hranu te pokazuje kako uz umjerene porcije možete jesti što hoćete, ali dokazuje i da su neke zdrave namirnice poprilično kalorične te da se i od njih čovjek može udebljati.

Na slikama koje ćete dolje vidjeti, primijetit ćete npr. da količina maslaca kojeg stavite na tost igra ogromnu ulogu kad je riječ o kalorijama. Tamna čokolada je zdravija, ali kaloričnija. Obični čips je ponekad "lakši" od one zdrave bio verzije... a "debljati" se možete čak i od vode.

Vezano

Popularno

Najnovije

2 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
Sekki   •  17 kolovoza 2017
Celer je recimo zanimljiv. Inace ima malenu energetsku vrijednost i iskoristivost tako da potrosis vise energije zvacuci ga nego sto dobijes nazad :)
đondir   •  16 kolovoza 2017
Ovo nema nekog pretjeranog smisla jer nisu samo kalorije bitne. Manja kalorijska vrijednost ne znači nužno da je nešto zdravije. Treba razmotriti sastav nutrijenata. Npr. sa bademima ne ćete unijeti samo kalorije nego i zdrave masti, minerale i vitamine, a sa bombonima unosite manje-više samo čisti šećer.