Ljudski lutak Ken je konačno otkrio kako je izgledao prije svoje prve estetske operacije

24K
Aplikacije za dijeljenje fotografija kao što je Instagram uvelike utječu na poimanje onoga što je „atraktivno“. Svakodnevno smo bombardirani slikama savršeno fotošopiranih zvijezda i ne preostaje nam ništa drugo osim težnje ka nemogućim standardima ljepote koji se pojavljuju na naslovnicama časopisa, reklamama i u društvenim medijima.

Modeli s Instagrama satima prepravljaju svoje slike kako bi ih usavršili, a tek onda ih objavljuju svojim pratiteljima koji se dive njihovim vještinama šminkanja i linijama. Nalazimo se u začaranom krugu kritiziranja takvih ideala i istovremene težnje da ih dostignemo. Čovjek kojeg su nazvali „ljudskim Kenom“ otvoreno priznaje da uživa biti dijelom nove generacije modernog društva unutar koje može kreirati novog sebe pomoću plastične kirurgije.

Prije operacije vrijedne 500 tisuća eura, Rodrigo Alves izgledao je kao sasvim druga osoba. 34-godišnjak je više puta naglasio da vjeruje da se rodio u pogrešnom tijelu. Zbog toga je gotovo pola života proveo podvrgavajući se raznim zahvatima kako bi postigao ono što on naziva „tjelesnim savršenstvom“.

Sada je podijelio svoju priču na Instagramu, kako bi pokazao koliko je napredovao: „Nisam rođen ovakav! Sam sam se učinio ovakvim. Bilo je to dugačko putovanje za mene koje još uvijek traje. Predstavljam novu generaciju modernog društva u kojem imamo slobodu biti što želimo i pokazati to na društvenim mrežama. Lijepo je biti kod kuće, raspustiti kosu, biti bos, bez šminke, bez skupe odjeće, bez buke, samo uz zvuk ptica i povjetarac s mora koji prolazi kroz krošnje drveća oko moje kuće.“

Alves je prošao 58 operacija, a prva je obavljena 2000. godine. Njegova misija postizanja izgleda plastične lutka omogućila mu je putovanje oko svijeta. Alves tvrdi da je pronašao najbolje američke, brazilske, europske i azijske kirurge, koji su mu pomogli da postane svoje „pravo ja“. Pogled na njegova fotografije nam otkriva koliko je ta promjena bila drastična.

Alves je izjavio: „Rođen sam u krivom tijelu i čitav sam život proveo pokušavajući otkriti tko sam zapravo. Sada imam svoje lice i tijelo iz snova i planiram zaustaviti proces starenja pomoću matičnih stanica. Već sam primio mnoge injekcije tih stanica u lice, tjeme i krvotok. Moj je cilj izgledati kao da ne starim te zadržati svoj jedinstveni izgled. Ipak ne postoji još jedan Rodrigo Alves koji izgleda kao ja. Zbog svog umjetnog izgleda dobivam mnogo pažnje, ali naposljetku volim samog sebe i to je najvažnije od svega.“

Alves otkriva da njegova želja za tako drastičnom transformacijom potječe iz školskih dana, kad su ga druga djeca često zadirkivala. „Sa 17 godina imao sam prvu operaciju. Kao što ste vidjeli, imao sam dojke – zbog toga su me zadirkivali u školi. Lice su mi gurali u WC, jer sam imao širok nos.“

Napominje da je sve moglo biti drugačije, da je dobio pomoć od škole ili svojih roditelja: „Moji su se roditelji razvodili pa ih nisam htio opterećivati. Da su oni ili profesori primijetili što se događa, situacija je možda mogla biti sasvim drugačija.“ Išao je na terapiju kako bi shvatio što stoji iza njegovih odluka.

„Nakon godinu dana terapije liječnici su se složili da sam savršeno zdrav, ali sam imao problema sa svojim odrazom u zrcalu. Mogu to opisati kao osjećaj da sam rođen u pogrešnom tijelu. U svojim sam snovima imao određeni izgled, a kad bih se probudio ne bih se prepoznao.“

Otkad je postao ambasadorom za prihvaćanje svog tijela i plastičnu kirurgiju u SAD-u, odlučio je smanjiti broj operacija. Nedavno je objavio odluku da neće ugraditi želučanu premosnicu, nego će umjesto toga ići u teretanu. Nadamo se da će Alves naučiti biti zadovoljan svojim izgledom, jer su plastične operacije ipak vrlo skupe.

Vezano

Popularno

Najnovije

9 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
EsKre   •  12 rujna 2017
Zaaakaj sam moral to pogledati, žasu!
arri_ZG   •  12 rujna 2017
Kakav auzmeš moraš imat u bulji da si ovak nekaj napraviš.
KillerRabbit   •  11 rujna 2017
Lijep je k'o lutka!
bilanmandic2   •  11 rujna 2017
Pa stvarno si volja ovakav uvod pisat.
Croa Croica   •  11 rujna 2017
Pravi plasticni Ken.