Zanimljive usporedbe koje će vam pokazati koliko se svijet promijenio u zadnjih 100 godina

7K
Ponekad ni ne primjećujemo koliko se brzo svijet oko nas mijenja. Razvoj tehnologije, medicine, ali i dolazak interneta promijenili su svijet toliko da nam fotografije iz prošlog stoljeća često izgledaju pomalo smiješne.

Moda se promijenila, kućanski aparati su danas puno napredniji i praktičniji, automobili su brži... Promijenile su se čak i neke navike ljudi poput odlaska u kupovinu ili slikanja fotografija. U nastavku možete vidjeti 15 zanimljivih usporedbi koje otkrivaju koliko je svijet napredovao. Ne možemo ni zamisliti kako će izgledati u dalekoj budućnosti.

Vezano

Popularno

Najnovije

6 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
kradem_po_italiji   •  8 veljače 2019
Ajfon... Pa da, ok, to i kazem. Taj prizor je iz 30-tih, a da je umjesto ovog drugog, danasnjeg prizora, neki prizor s plaze iz 70-tih godina, bila bi jednaka razlika. Hoću reći, promijenila se moda i ponasanje na plazi drasticno izmedju 30-tih i 70-tih godina (ili cak mozda i 60-tih), tj.drasticne promjene su se zbile u prvih 30, 40 ili 50 godina. Nakon toga su se desavale manje, kozmeticke promjene. Hocu reci, da su umjesto ovih drugih slika, slike iz 70-tih godina, postigao bi se isti efekt...
kradem_po_italiji   •  8 veljače 2019
Isto tako i zena sa sesirom (mogla je umjesto nje biti neka slika iz burde 70'tih i bila bi mala razlika). Zatim ves masina (tehnologija je napredovala, ali vesmasina iz 8o'tih izgleda slicno danasnjima).
ajfon   •  8 veljače 2019
kradem_po_italiji ovo s plaže je iz 30-ih
kradem_po_italiji   •  8 veljače 2019
Prizori na vecini ovih slika koje prikazuju "poslije" se nisu puno mijenjali u zadnjih 30-50 godina. Prizor s plaže, iz supermarketa, pegla, vjenčanica, superautomobil, avion... Mogli ste komotno staviti slike iz 70-tih i ne bi se puno razlikovale. Drasticne promjene su se desile u prvih 50-tak godina, a ne u drugih...
ajfon   •  8 veljače 2019
predzadnja slika - hrvatski borbeni avioni