11 iznenađujućih istina koje otkrivaju kako se u Dubaiju zapravo živi

17K
Postoji puno stereotipa, pretjerivanja i laži o luksuznom životu u Dubaiju, mjestu koje je postalo poznato kao okupljalište bogataša. Šeici milijarderi, skupi auti, zgodne žene, zlato, neboderi, lavovi kao ljubimci... Sve te prizore mogli ste vidjeti na slikama kad ste u Google upisivali "Dubai".

U nastavku možete pročitati 11 tvrdnji i objašnjenja koja će vam otkriti kako se u Dubaiju zapravo živi.

Vezano

Popularno

Najnovije

3 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
ragici   •  17 lipnja 2019
Vidim da truncate-ate komentare. Pa da nastavim: tranzitna luka, uglavnom zbog pametne porezne politike. Tek od 1966. kad je pronađena nafta počinje preporod. Inače su Aub Dhabi i Dubai ratovali sredinom 40-tih godina. UAE je nastao 1971. (ako se dobro sjećam), nakon odlaska Britanaca. Danas se Abu Dhabi i Dubai potpomažu - za vrijeme krize štekao je turizam, pa je Abu Dhabi (koji još uvije živi većinom od nafte) pripomogao. Dubai će pripomoći kad izvori nafte budu pri kraju (prema nekim procjenama oko 2029. u zaljevskim zemljama). BTW, Abu Dhabi i Dubai su jedini emirati vrijedni spomena u UAE - ostali su mali i nebitni.
henesy666   •  17 lipnja 2019
bolje nego u rvacvkoj
ragici   •  17 lipnja 2019
Dosta netočnih navoda i s vaše strane. Daklem, U Dubaiju je 15% domaćeg stanovništva, 43% Indijaca, 13% Pakistanaca, 8% ljudi iz Bangladeša... Izvor: http://worldpopulationreview.com/world-cities/dubai-population/ Nadalje, u Dubaiju turisti ne mogu kupovati alkohol u trgovinama (postoje posebni Liquor store-ovi). Mogu ga kupovati rezidenti Dubaija, nemuslimani s dozvolom (koju turisti ne mogu dobiti). Turisti nemuslimani mogu kupiti alkohol na aerodromu u duty free shopovima, a mogu i piti u restoranima i kafićima gdje se toči (cijena - pola litra piva = 60-100kn). Život u Dubaiju nije toliko skup - cijene u trgovinama su nešto niže nego kod nas. Jedino je smještaj dosta skup. Hoteli su većinom jeftiniji nego kod nas, osim ako se ne ide u prave luskuzne hotele tipa Burj al Arab. Trenutno nafta čini svega 4% BDP-a Dubaija, a najveći izvor prihoda im je turizam. Na biserima su zarađivali do prve polovice 20-tog stoljeća, kad su se počeli raditi umjetni biseri. Nakon toga su bili tranzitn