Malo zdravog razuma: Liječnik protiv odbijanja cijepljenja

Nakon sve većeg broja oboljelih od epidemije hripavca, a sada i ospica, jedan je liječnik odlučio zaštititi sve svoje pacijente koji iz raznih razloga ne smiju primiti cjepivo (alergije, bolesti, imunitet oslabljen kemoterapijom itd.), od onih koji odlukom da vlastitu djecu ne cijepe svjesno ugrožavaju tuđu. Cjepivo protiv ospica ima postotak uspješnosti od 95%, zbog čega se kroz život i naknadno može primiti kako bi se smanjio postotak osoba koje su oboljele iako su cijepljene.

Vezano

Popularno

Najnovije

11 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
Schtanga   •  24 siječnja 2015
Hipokratova zakletva: "...U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene utjecati nikakvi obziri vjere, nacionalnosti, rase, političke ili klasne pripadnosti."
Crowbar   •  24 siječnja 2015
kitodrk, možda da ti upotrijebiš svoj mozak i pročitaš objašnjenje ispod naslova (desno od slike)...
Index   •  24 siječnja 2015
Ovo nije diskriminacija.
odj3b11   •  24 siječnja 2015
Super mi je dok anti-vaccine conspiracy luđaci spočitavaju nekom da ne koristi mozak...
kitodrk   •  24 siječnja 2015
Ako dotični liječnik radi isključivo sa pacijentima koji cijepe svoju djecu, i ako cjepivo djeluje, ne vidim razlog za diskriminaciju. Cijepljeni su stekli imunitet. Čak i ako se neka iznimka razboli, bolest će biti u blagom obliku. Ili cjepivo ne djeluje, ili lik ima deal sa farmaceutskom tvrtkom koja je proizvela cjepivo (a možda i oboje). Sve u svemu žalosno da nakon tolikog školovanja lik ne zna koristiti mozak.