POKUŠAJTE GLEDATI BEZ SUZA! Izgubljena maca pronašla svoju izbjegličku obitelj preko pola svijeta

POKUŠAJTE GLEDATI BEZ SUZA! Izgubljena maca pronašla svoju izbjegličku obitelj preko pola svijeta
5K
https://www.youtube.com/watch?v=05K-YUezBKA
Nevjerojatna priča o ljudskoj dobroti, suradnji, trudu i brizi stiže s rute Irak - Norveška. Jedna je iračka majka s petero djece sama krenula na opasan bijeg iz Mosula, u Iraku, u koji su navalili klati pripadnici ISIS-a.

Uspjeli su ponijeti svoju obiteljsku ljubimicu i praktički ništa drugo, maca Kunkush bila je jedino do čega im je bilo stalo, stvari se ionako mogu kupiti. Uspjeli su se dokopati broda, Kunkush je bio s njima, u maloj košarici. Preživjeli su put i iskrcali se na grčkom otoku Lezbosu, gdje se maca uplašila, iskočila iz košare i pobjegla.

Satima su je tražili u pomoć volontera, ali nije joj bilo traga. Bili su prisiljeni nastaviti u registracijski centar i to je bio posljednji put da su je vidjeli, suzno zbogom i dalje u Europu. Grčki volonteri nakon tjedan danas ugledali su mačku i sjetili se da ju je jedna obitelj izgubila, pa su je udomili i nazvali Diaz, što je moderno grčko ime za Zeusa. Odlučili su da to ne može tako i bacili se u akciju.

Riječ se širila prihvatnim centrima, lijepili su se posteri, slale slike, tražile informacije, otvorena je i Facebook stranica za traženje obitelji, a Amy Schrodes i Ashley Anderson, koje su u Grčkoj radile s izbjeglicama čuvale su je kao svoju. To malo nade ljudima koji su izgubili sve, pa bila to i mačka, neopisivo je važno.

Diaz je premješten u Berlin. Odlučile su ga same udomiti ako ih ne pronađu. Nakon mjeseci traženja, konačno dobre vijesti - obitelj je vidjela poster, poslali su slike i svoju priču, a sve se poklapalo, maca se odazivala na svoje pravo ime i konačno je potvrđeno da su se našli, baš na Valentinovo!

Obitelj sada živi u Steinjkeru, u Norveškoj, a oko 4000 volontera pomoglo je spojiti ih s ljubimicom i srediti let, životinjsku putovnicu.. Ponovni susret pogledajte sami :)