VIDEO Nakon strašne nesreće na poslu, ovom su čovjeku zašili ruku u trbuh!

VIDEO Nakon strašne nesreće na poslu, ovom su čovjeku zašili ruku u trbuh!
17K
https://www.youtube.com/watch?v=1Jq0qiv9daw
Iako mu je lijeva ruka deformirana, sretan je što je uopće ima. 43-godišnji Carlos Mariotti iz Brazila je prošle godine imao strašnu nesreću na poslu. Ruka mu je zapela u stroju te mu razderala prste. Ostao je bez dva prsta, a doktori su potvrdili da mu je stroj ogulio svu kožu na šaci te oštetila živce.

Umjesto amputacije, doktori su imali jednu drugu ideju. Kako bi mu spasili ruku, sašili su mu šaku u gornji sloj tkiva na području trbuha. Sat - dva nakon operacije, Carlos se probudio i od doktora saznao više o rijetkom zahvatu. Objasnili su da će mu ruka biti u tom položaju 42 dana kako bi se što bolje oporavila.

Carlos je priznao da je osjećaj bio prečudan. Cijelo vrijeme je razmišljao o tome kako ne smije povlačiti ruku. Ponekad se znalo dogoditi da je rekfleksno pokušavao nešto zgrabiti svojoj lijevom rukom, no odmah je shvatio da to nije moguće.

Nakon 42 dana došlo je vrijeme za drugu operaciju. Ruku su mu izvadili iz abdomena, a nakon toga je imao još jednu operaciju u kojoj su mu uzeli kožu s bedra te je transplantirali na šaku. Šaka mu danas izgleda kao boksačka rukavica. Pomoću palca može hvatati predmete te koristiti pribor za jelo. Nada se da će mu doktori u sljedećim operacijama uspjeti razdvojiti prste te sanirati štetu na živcima.

Najnovije