Najpopularniji mladić u školi održao je obećanje svojoj prijateljici s Downovim sindromom

Najpopularniji mladić u školi održao je obećanje svojoj prijateljici s Downovim sindromom
9K
Ben Moser i Mary Lapkowicz su prijatelji još od četvrtog razreda. Tada joj je obećao da će je odvesti na maturalnu večeru kad za to dođe vrijeme. Deset godina kasnije,

Mary, koja ima Downov sindrom, završavala srednju školu i pripremala se za svoju maturalnu večeru. Planirala je ići s nekoliko prijateljica, no onda joj se Ben pojavio pred vratima te rekao joj da je došao održati svoje obećanje.

Njihovo prijateljstvo je oduvijek bilo posebno. Ben se uvijek trudio uključiti Mary u rasprave i druženje s prijateljima kako se ne bi osjećala odbačenom. "Mnoga djeca su se udaljavala od moje sestre Mary jer im je izgledala čudno zbog toga što ima Downlod sindrom. Ben nikad nije bio takav.", rekao je njen brat Tom.

Ben je uvijek govorio kako je Mary divna osoba te da je vrlo jednostavno i ugodno družiti se s njom. Nakon osnovne, upisali su različite srednje škole pa se dugo nisu čuli. Bez obzira na to, Ben se sjetio što joj je obećao prije deset godina, a Mary je odmah pristala kad ju je pitao želi li s njim ići na maturalnu večeru. Njen brat

Tom je otkrio da joj je to nabacilo veliki osmijeh na lice te da joj je to bila velika čast, budući da je Ben u međuvremenu postao jedan od najpopularnijih mladića u svojoj školi jer je bio među najboljim igračima u svom školskom klubu.